推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

企鵝牧場

踩場... 哈哈~~~ 唔忙咩???

in love with the nature...

引用:
原帖由 企鵝 於 2006-12-13 10:42 PM 發表

呢兩日ok啦~~
天氣凍啦小心著涼啦喂
我比阿女笑我呀... 著到成隻\咁...

引用:
原帖由 企鵝 於 2006-12-13 10:55 PM 發表

你果邊家下幾多度?
我仲未拎褸出黎添
今晚落雨呀... 十零度囉... 我公司附近好大風架...
我早排先病完麻... 唔想再病... 所以, 好乖...著夠衫先返工囉...
你都係呀... 要小心身體先得架...

引用:
原帖由 企鵝 於 2006-12-13 11:07 PM 發表

噢~~
呢掛醫生搵多好多好多銀兩你un吱吱肉都冇多舊厚既,著夠先好出門添
我剛剛都叫做病好,好怕呢d又凍又暖既天氣~~~怕怕(唔飲得凍野)
一定要小心... 呢d天氣好易中招架...

引用:
原帖由 企鵝 於 2006-12-15 12:06 AM 發表
朋友送既生日禮物~~~
企企你生日呀???? happy birthday!!!!

引用:
原帖由 企鵝 於 2006-12-15 09:57 PM 發表

嘻~~~係呀上個月,不過舊曆未到多謝lulu
件lego正唔正
洗街車??

引用:
原帖由 企鵝 於 2006-12-15 10:32 PM 發表

應該係~~幾得意呀呵
幾特別喎~~~

引用:
原帖由 企鵝 於 2006-12-15 10:42 PM 發表

下年唔知會唔會有消防車,十字車砌呢噚晚先拎出黎砌~~
哈哈~~都係服務性既車車喎~~

引用:
原帖由 利記 於 2006-12-16 10:31 AM 發表

宜家一日食兩餐咋
我儺Y有間整燒鵝都幾出名既飯店
所以有時食晏咪去買外賣飯盒食囉
不過都無食成兩三個星期嚕
乖喇... 唔好食太多燒味... 太多肉... 都係對身體唔太好架...

引用:
原帖由 利記 於 2006-12-16 12:22 PM 發表

你見我既身形
點可以唔食肉呀
最多食少
所以咪要食少d囉...

引用:
原帖由 色即是空 於 2006-12-16 12:39 PM 發表

佢個醫生叫佢有得食好食多d 架喎
咪亂up喇...

企企... happy new year!!!
希望新一年, 大家都心想事成, 身體健康!!!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

企企... 今日開工大吉麻???

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-2-11 09:51 發表
話說禽日買蒸煲既時候,係舖頭見到個好"的骰"既蒸籠仔(比五蚊大少少),睇睇價錢成$8.8~~~好貴我就問老闆點解咁貴既佢就好好人咁解釋比我聽~~~

老闆:你得唔得閒呀?
企:得
老闆:我逐一 ...
好似好好玩咁.... 係邊度架???

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-2-11 12:57 發表

如估allure鍾意整野食就岩哂,老闆有問必答
油麻地上海街(明生)老闆個名真係人如其名.....好好人事,對面仲有兩間呢類舖頭的.
未諗到整咩...

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-2-11 13:08 發表

你新年返來嗎?
應該星期四夜晚返...

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-2-11 13:17 發表

年廿八洗邋遢初幾返工果邊
你上次咪整過蘿蔔糕既.你係蒸定煎黎食
果日係同完阿仔阿女團年先返...
之後, 放假放到年初5先想返工... 未決定!

上次d蘿蔔糕係蒸.... 之後用微波爐叮番熱黎食...

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-2-11 13:51 發表

今年新年你果樹咪好旺囉我原本都想同屋企人過來玩,但我初四要返工
往年就用個鑊蒸番黎食,今年唔哂可以用蒸煲,方便又冇倒行水又入味(老闆話)
咁神奇???

呢邊一定好旺喇... 新葡京都開埋...
呢個新年, 就算唔賭錢既都要去d大賭場行一轉...
度度都有唔洗賭就有得玩既抽獎... 只要行入黎就得...
想唔多人都唔得喇咁...

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-2-11 14:03 發表

我未試過,禽晚阿哥整完放落個新煲黎蒸,聽晚先有時間蒸黎食
我都唔會入賭場,只係行下食下野咁
咁就唔一定要新年黎喇... 好多人... 所以, 我唔想一過完年就返工
不過, 家姐會返香港... 我又唔想同佢訓一間房...

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-2-11 14:14 發表

佢地成初七,八先開工嘛
怪唔之得你未決定啦
嗯~~ 返黎我搵你食飯丫!

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-2-11 15:09 發表

一言為定~~~
應該初三之後都得閒...

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-2-11 15:20 發表

冇問題~~~到時
ok!

企企... 祝你身體健康, 步步高陛!!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-6-17 11:04 發表
噚日係街跌左個..................
好吸引咁喎... 我又想食添...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。