推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

55 123
發新話題

[建議] CA 金三角 sun 薑仔已回歸!大家小心!

CA 金三角 sun 薑仔已回歸!大家小心!

重要警報:以前舊車站附近果班曲街杏加橙 sun 薑仔已回歸!大家小心!

星期日早上大約九點半,我由聾賭行去北站,在聾賭果個街口轉角遇上sun薑仔,佢好快埋我身,拉開我個袋條拉鍊,前後唔夠 15秒,當時我目乃緊囡,我個頭一轉回來,條sun 薑仔個頭與我相距只有幾寸,差 d 嘴到佢,佢都好愕然點解我個頭轉得咁快,即刻彈開,後來我睇下個袋有咩唔見,發覺比佢潛左我一袋水晶小鞋手機吊飾。

我平時行街,動作好快,警覺性也高,咁都比佢地入左位,勁!果條 pk 飄開之後,我環顧週圍情況,見到有三、四個sun薑 pk正在散水,應該係一隊人集體行動的,三、四個人包抄我,一個人出手扒野。見到咁環境,心裡發毛,快步跑去車站。。。

我 post 佢地張相出黎,扒我野果條 pk,就係呢班杏加橙既成員之一。

相關搜索目錄: 水晶 手機
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 無情情流水 體力 +15 多謝提醒! 2010-12-13 14:53
  • 無情情流水 威望 +15 多謝提醒! 2010-12-13 14:53
  • 無情情流水 金錢 +15 多謝提醒! 2010-12-13 14:53
  • Kingcwk 體力 +15 多謝分享 2010-11-22 00:18
  • Kingcwk 威望 +15 多謝分享 2010-11-22 00:18
  • Kingcwk 金錢 +15 多謝分享 2010-11-22 00:18
  • 7-siu 體力 +21 做褔淫民!赞! 2010-11-16 12:22
  • 7-siu 威望 +21 做褔淫民!赞! 2010-11-16 12:22
  • 7-siu 金錢 +21 做褔淫民!赞! 2010-11-16 12:22
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-11-15 19:50 發表
重要警報:以前舊車站附近果班曲街杏加橙 sun 薑仔已回歸!大家小心!

星期日早上大約九點半,我由聾賭行去北站,在聾賭果個街口轉角遇上sun薑仔,佢好快埋我身,拉開我個袋條拉鍊,前後唔夠 15秒,當時我目乃緊囡 ...
多謝島主報料

小弟久別古都 , 仲諗住過兩日住長安一遊  睇嚟出入要小心呢班 PK

引用:
原帖由 leowww 於 2010-11-15 20:02 發表

多謝島主報料

小弟久別古都 , 仲諗住過兩日住長安一遊  睇嚟出入要小心呢班 PK
上次呢班 pk 比人打到痴肺,走哂去SZ,仲以為唔會返黎,可能在SZ 比果班更惡既同鄉趕走,所以回歸。

佢地做野係有組織的,大家小心。

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-11-15 19:50 發表

星期日早上大約九點半,我由聾賭行去北站,在聾賭果個街口轉角遇上sun薑仔,佢好快埋我身,拉開我個袋條拉鍊,前後唔夠 15秒,...
Prof R, 係唔係CA酒店對出+字路口. 用背囊一族(我都係)認真要小心. 但係背囊真真好方便, 放替換衣服, 容量又大

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 hkmgt 於 2010-11-15 23:29 發表

Prof R, 係唔係CA酒店對出+字路口. 用背囊一族(我都係)認真要小心. 但係背囊真真好方便, 放替換衣服, 容量又大
唔係長 on 酒店果邊,係由聾賭行出黎之後,一轉左果個位。(見下圖) 果度比較小人,較易落手。

背囊係好用,但係...背囊 + 波鞋 = 港淫 = Sun薑仔 Target

相關搜索目錄: 酒店 波鞋
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

明白. 如果最后一站係龍島, 我都會在這處過對面馬路,去CA洒店坐車到皇崗

引用:
原帖由 hkmgt 於 2010-11-16 00:22 發表
明白. 如果最后一站係龍島, 我都會在這處過對面馬路,去CA洒店坐車到皇崗
果段路反而冇咩問題,因為人來人往,只要小心 d 車就 ok

收到.....大家可考慮下行上去錦廈新村條路再行去大巴站......

其實講開那个位置, 平時唔多人行, 點解會成為PK仔地盤?!

年尾流流, 各位小心財物!.....

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-11-16 00:32 發表
收到.....大家可考慮下行上去錦廈新村條路再行去大巴站......

其實講開那个位置, 平時唔多人行, 點解會成為PK仔地盤?!

年尾流流, 各位小心財物!.....
果度唔係 sun 疆仔主要既 business area,但卻是一處落手扒野的好地方,因為唔多人,向落單之行人埋手,成功率更高。

引用:

星期日早上大約九點半,我由聾賭行去北站,在聾賭果個街口轉角遇上sun薑仔,佢好快埋我身,拉開我個袋條拉鍊,前後唔夠 15秒,當時我目乃緊囡 ...
very good alert..

they may be even more aggressive to recover the loss (lost income)
人是可以快乐地生活的,只是我们自己选择了复杂,选择了叹息!

good sharing.....

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-11-15 23:41 發表
唔係長 on 酒店果邊,係由聾賭行出黎之後,一轉左果個位。(見下圖) 果度比較小人,較易落手。
背囊係好用,但係...背囊 + 波鞋 = 港淫 = Sun薑仔 Target
試過由CA酒店行過對面聾賭路口,過完馬路個背囊外格已給拉開了!
冇唔見野因冇野好偷,但心里不快
以后加咗個扣就冇事喇

相關搜索目錄: 酒店 波鞋

引用:
原帖由 jjchan218 於 2010-11-16 11:31 發表

試過由CA酒店行過對面聾賭路口,過完馬路個背囊外格已給拉開了!
以后加咗個扣就冇事喇
佢地既扒野手法、判斷力、集體行動組織力,已達爐火純青之境。

你被鎖定為目標後,首先二、三個人包抄你,你個頭睇唔到果個方向既 pk於瞬間飄埋你身,以等同你步速與你近距離一齊行,一隻手拉開你拉鍊.......如不幸事敗,如鬼魁般飄走。。

引用:
原帖由 jjchan218 於 2010-11-16 11:31 發表

以后加咗個扣就冇事喇
Good idea and will do this too.  Thanks

引用:

多謝羅師傅赧料, 其實我以前在CA 給小偷成功扒過兩次荷包. 但應該吾係新彊仔做.  
有一次在CA 酒店附近給兩個新彊仔從後埋身拉我袋, 好在給我發覺, 力保不失!

引用:

咩 d PK 原來扒野扒得咁快嫁!   

D 細路撞到佢地就實行渣到冇囉.     

多謝提點!   

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-11-16 00:52 發表

果度唔係 sun 疆仔主要既 business area,但卻是一處落手扒野的好地方,因為唔多人,向落單之行人埋手,成功率更高。
我覺得人流多仲容易落手, 咁多人在身邊行過, 反而唔會為意.
我銀包電話一定跟身, 背囊只放紙巾同一支水.

總之萬事小心啦 多謝師傅提醒
ca既治安真叫人擔心

睇黎都係搭車穩陣D
休閒是對生命的一種反思及再恢復

新疆金城武 ,以前都有見佢地o係行去萬州百貨個隧道口搵食
上面有想法,下面沒辦法!!

奇怪  , 尋日不見黑鬼蹤跡 .
但大街掘路處處大坑 , 晚上步行要打醒精神 .

多謝 Robert兄提醒

趙海珠珠海嘆海珠啤
骨賤總種賤正賤種人

在中國沒有真正安全的地方!謝羅教授!

引用:
原帖由 快仔王 於 2010-11-18 10:26 發表
睇黎都係搭車穩陣D
大佬, 坐幾蚊摩托la!   夠快ma!   

引用:
原帖由 boot_boot 於 2010-11-20 15:23 發表

大佬, 坐幾蚊摩托la!   夠快ma!   
老闆,摩托車仲危險啊,左穿右插,cut 線片彎,仲激過玩過山車,咪搞我!

55 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。