推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

36 12
發新話題

[灌水] 自說自話 -- 我的舊同事

引用:
原帖由 mtpen 於 2010-11-30 21:26 發表

唉!咁就真係要揸頸就命,為五斗米而折腰矣!

死穴. 所以家姐 / 亞哥都話: 一早叫你唔好讀咁多書....

引用:
原帖由 suewong 於 2010-11-30 21:36 發表

死穴. 所以家姐 / 亞哥都話: 一早叫你唔好讀咁多書....
Not necessarily!

If you don’t learn that much, you don’t have got that sensible analytical power like now, you’d then be a stupid woman.  

Do you want to be like that, eh?
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 mtpen 於 2010-11-30 22:07 發表

Not necessarily!

If you don’t learn that much, you don’t have got that sensible analytical power like now, you’d then be a stupid woman.  

Do you want to be like that, eh? ...
hard to answer...

問心, 我都知教小 / 中 學, 未必輕鬆過 教大學. (起碼 so far 冇大學生打講師).

善惡到頭終有報,只差來早與來遲。
撈左咁多年,以上两句話,小弟深信不疑。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 36D 於 2010-12-2 10:40 發表
善惡到頭終有報,只差來早與來遲。
撈左咁多年,以上两句話,小弟深信不疑。
我記得 D 哥應該只是大 Ah Sue 幾年 (我 60/70 後), 咁  D 哥你真好彩...

敝舊舊東家, 因為個 EO 開罪左佢既相好, 要 有 9 個月身孕既EO 行地盆, 跟住 哩 10 年來, 飛黃騰達, 嬌妻美妾.  

哩 d cases, Ah Sue 見唔少...

引用:
原帖由 suewong 於 2010-12-2 16:39 發表

敝舊舊東家, 哩 10 年來, 飛黃騰達, 嬌妻美妾.   ...
黃小妹,妳係女人,妳有所不知喇!

D兄講,善惡到頭終有報,只差來早與來遲,因為佢老哥已察覺到妳舊舊東家敗象已呈先會咁講。

妳提及舊舊東家嬌妻美妾我哋男人最清楚,此乃惡夢嘅開始矣!

一個女人已夠煩,何况係兩個?最攞命仲係美妾添!妳定喇!Believe it or not,佢咁實死梗謘I

體力等其它嘢唔講,妳信唔信佢大婆會咁大方咁話,老公你去滾喇,我好鍾意你今晚去亞二度瞓謘A咁大方呀?你估你係何生呀?

若然大婆知到佢有亞二,一定家嘈屋閉,永無寧日。若然唔知,一樣死,要偷偷摸摸,惶惶終日。

兼且亞二之為亞二,貪有錢使而矣,唔通貪你中坑有形呀!慳啲喇亞伯!你自己照過鏡知瞴I你又担心佢偷食揾猛男戴你綠帽,咁搞法邊度有覺好瞓謘H

試問一個人承惶承恐、患得患失,不是折磨是甚麼?那不是報應了嗎?

至於飛黃騰達,亦非美事。我早前不是說在Vienna見過两個好友相繼英年早逝嗎?正是叻嗰個死嗰個。

要叻過人,一定要去盡,愈來愈盡,卒之超越臨界點而敗下來。兼且你估唔使做呀?工作壓力及體力透支會誘發致癌基因,會死人謘I
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 mtpen 於 2010-12-2 22:38 發表

妳信唔信佢大婆會咁大方咁話,老公你去滾喇,我好鍾意你今晚去亞二度瞓謘A咁大方呀?你估你係何生呀?
若然大婆知到佢有亞二,一定家嘈屋閉,永無寧日。若然唔知,一樣死,要偷偷摸摸,惶惶終日
兼且亞二之為亞二,貪有錢使而矣,唔通貪你中坑有形呀!慳啲喇亞伯!你自己照過鏡知瞴I你又担心佢偷食揾猛男戴你綠帽,咁搞法邊度有覺好瞓 ...
大婆 - 中國佳麗, 在香港冇外家. 高中程度, 冇謀生能力, 專職湊小孩.

亞二 - 50 / 60 後, 之前兩個老闆, 因為她工作能力弱, 都想炒佢.

兩個都起唔到飛脚. so far 互相 知對方存在, 相安無事....

p.s. 我覺得連個天都幫舊舊東家...

"p.s. 我覺得連個天都幫舊舊東家...:"

Sue 姐此言差矣!坦白講,哪個男人不好色?色乃削肉之刀,一把刀唔够,有第二把,有得第二把就一定要第三、四、五把,仲有D自由散餐刀。唔好論體力。就係要安排平衡,都比上蜀道難。拿破崙名言:要两個女人和平共處,比要世界和平更難。

引用:
原帖由 36D 於 2010-12-3 12:15 發表
"p.s. 我覺得連個天都幫舊舊東家...:"

Sue 姐此言差矣!坦白講,哪個男人不好色色乃削肉之刀,一把刀唔够,有第二把,有得第二把就一定要第三、四、五把,仲有D自由散餐刀。唔好論體力。就係要安排平衡, ...
多謝 d 哥安慰.

what u said is true!!!

身為女性, 我都好唔明, 點解哩 d 女同事, 可以相安無事, 考起 ???

好彩飯票大我 10 多年, 工作又忙, 否則...

引用:

哪個男人不好色?色乃削肉之刀,一把刀唔够,有第二把,有得第二把就一定要第三、四、五把,..
D兄所言非虛,玩女人猶如賭錢、食白粉,係會上嘅!

出得嚟玩女人,絕不會一两個就收手,而是5,6,7,8,9直至千金散盡才死番大婆度,若然此偉大亞大肯婦人之仁接收此不忠不義冇佢唔得嘅男人嘅話。

上帝要滅亡,必先令瘋狂!

Believe me, it’s only a matter of time.

引用:

坦白講,哪個男人不好色?色乃削肉之刀,一把刀唔够,有第二把, ...
D兄講及哪個男人不好色,又提起英雄人物拿破崙,令小弟想起句嘢:

自古英雄皆好色。

不過黃小妹個舊舊東家切勿太快對号入座,睇埋下句先:

好色未必是英雄。

36 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。