推介:| Digital Cameras | Photo Frames | 婚禮攝影 | 婚紗攝影 | Photography Equipment | Photography Course |

發新話題

[疑難] 點做雙重曝光?

點做雙重曝光?

我果部係350d,我想知點樣可以整雙重曝光呢?同埋呢,有咩時後先要架?有咩要注意呢?其他機又得唔得呢?

引用:
原帖由 cy418721 於 2006-12-17 07:23 PM 發表
我果部係350d,我想知點樣可以整雙重曝光呢?同埋呢,有咩時後先要架?有咩要注意呢?其他機又得唔得呢?
350D應該無雙重/多重曝光。可以用photoshop做。
得之我幸,失之我命。

Try using photoshop. It can give you a very good result.

引用:
原帖由 loksiu 於 2006-12-18 09:49 AM 發表
If you want double exposure, try Nikon D200.
canon機做唔到架咩?一定要用nikon?

引用:
canon機做唔到架咩?一定要用nikon?
--------------------------------------------------------------------
Canon 350d無囉.....NIKON D200就有...不過double exposure無乜大不了, PS好做到一樣效果.
(雙重或多重曝光...古老野黎 o者)
以前D菲林機如果無此功能 o米 唔使影........
用B掣 就掂啦!
咁350D 有B掣....用番 D 古老方法咪得 o羅......
(應該是人用機....不是機用人...)

若問前世因  今生受者是
若問後世果  今生作者是

莫道因果無人見  遠在兒孫近在身

cy年青人有DSLR?
勁!

你搵啱人,樂少好pro架!

I would like to know too, anyone can tell  more ?

引用:
原帖由 loksiu 於 2006-12-21 12:33 AM 發表

Canon 350d無囉.....NIKON D200就有...不過double exposure無乜大不了, PS好做到一樣效果.
明白明白,咁咩情況先會用到雙重曝光呢?

小弟初哥,唔識野,多謝樂少不厭其煩教導。

引用:
原帖由 khadafy 於 12/20/2006 11:25 AM 發表

(雙重或多重曝光...古老野黎 o者)
以前D菲林機如果無此功能 o米 唔使影........
用B掣 就掂啦!
咁350D 有B掣....用番 D 古老方法咪得 o羅......
(應該是人用機....不是機用人...)
我都好想知B掣點做double exposure, 請指教.
唔好話離開髐G十年, 即使到死o個日我都會係香港人!!!

引用:
原帖由 loksiu 於 2006-12-27 23:41 發表

Correct. Old traditonal method but effective.
板主即係板主.......果然係有料到...
若問前世因  今生受者是
若問後世果  今生作者是

莫道因果無人見  遠在兒孫近在身

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。