推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

ric 兄
你點樣呀!!

仲有師兄掙扎緊做唔做愛滋病檢查? 有心理障礙?快鱞誘U阿強(化名)既故事,睇下佢係點樣突破自己啦!

【閱讀全文:http://thehousenews.com/society/%E5%AB%96%E5%AE%A2%E7%9A%84%E9%8F%A1%E5%AD%90/

引用:
原帖由 SYC7 於 2014-5-9 11:46 發表

另外師兄,佢無俾你所謂既藥膏,只係俾左外用抗生素藥膏我搽
同埋七日既抗炎藥。不過佢話藥的話如果無事,唔一定要食晒。
即係點?
係, 其實藥黎講學佢話一樣我都覺得無事食唔食都無分別, 由其係抗生素, 抗生素藥膏應該就係T字個隻

引用:
原帖由 sblade 於 2014-5-10 13:16 發表
好似尿道口長出花! 去年11月到現在都半年了,點解還有新位出的! 生在這個位是否很難醫好? 好想快曭藄輕銂v病! 天阿! 求你列再出新位了,我快瘋了!
係比肛門更難醫既, 因為成日要柯尿, 所以有水比較難醫好, 要比多DD時間

引用:
原帖由 stanleysex 於 2014-5-15 20:52 發表 係, 其實藥黎講學佢話一樣我都覺得無事食唔食都無分別, 由其係抗生素, 抗生素藥膏應該就係T字個隻
多謝師兄解答。
今日剛好一星期,d花同冷凍左既位已經甩左。
我藥方面食埋今日食晒了。

另外,我發現呢兩次冷凍之後,都會出現輕微既龜頭炎。即係包皮同個頭位有d紅點。。。
搞到我損口搽抗炎藥膏,其他位置搽消炎藥膏。
以前我根本無咩發生過呢d發炎。唔知咩事搞到噤,有無師兄叫過?

引用:
原帖由 sblade 於 2014-5-10 21:16 發表 好似尿道口長出花! 去年11月到現在都半年了,點解還有新位出的! 生在這個位是否很難醫好? 好想快曭藄輕銂v病! 天阿! 求你列再出新位了,我快瘋了!
師兄,你仲要出差未能返港Mdr?

Yes, 出差中, 未能返港!

各位師兄,,,,,, 求救求救, 我上星期4 去完按摩, 請問 保鮮膜口交,同濕吻會奶野嗎?   我而家應該中左林/非林的 orz

好似又多了點新的長在一個新位置,雖然明白這病是急不來的,但內心實難安靜。我的工作,開OT 難免,通宵更是家常便飯。養家是錢,看醫生亦是錢,今時今日這個環境,有工作就算辛苦亦算幸運。但這個狀態下跟本集中不到精神工作。持續這樣下去真有康復的一天嗎? 灰!

引用:
原帖由 sblade 於 2014-5-19 20:10 發表
好似又多了點、新的長在一個新位置,雖然明白這病是急不來的,但內心實難安靜。我的工作,開OT 難免,通宵更是家常便飯。養家是錢,看醫生亦是錢,今時今日這個環境,有工作就算辛苦亦算幸運。但這個狀態下跟本集中不到精 ...
不要灰心,你身體慢慢有抗体,我想你慢慢N好的

多謝你byestar12345師兄。你們真有心,常回來給我們打氣。還有Stanleysex 師兄,我終於追看完你之前出的post了。原來你之前身體外連事業亦出現問題,而您至今依然常在鼓勵大家,衷心佩服您,感激您。

新仔報到
我早兩日睇完DR HO,依家等緊報告係唔係HPV,已經成個月無覺好訓,好開心見到呢度,可以畀我講下自己既經歷,因為真係無人可以傾訴,好辛苦。

事緣無幾耐之前去完D唔乾淨地方,雖然無做到,但好不幸期間下面唔小心踫到佢下面,之後一路驚,最初係發覺小便有少少痛,但唔係成日痛,以為中左招,去左個D咩咩健康中心度驗,個醫生反而話我大比內側生左花,咁我當時好亂,咪聽佢講凍左佢,又做埋全面檢查,番屋企冷靜番之後唔係好信,自己再搵DR. 張檢查,佢一睇就話唔係,係儜伶肉,結果之後報告出左全部都係負數咁當時以為都係跌左錢隉A以為無野。

點知再過多一兩日

係袋側發現一粒紅色既野,上網SEARCH過關於花既野,但又唔肯定係唔係,因為DR HO要時間BOOK,咁唯有惶恐不得終日,結果就每一日都不停咁搵關於花既野,一日驚過一日,社會衛生科又去過,去到等左好耐,但一入去,醫生好快咁CHECK過就話唔似,就咁循例叫我驗血就算,到左前日,諗住橫掂都BOOK左DR. HO,咁畀佢睇多次無壞,點知無意中畀我發現有粒好唔顯眼既野係龜頭度,咁順手問埋佢係唔係中左招,佢第一眼睇既時候話可能係花,我真係成個人都沉哂,之後佢驗查埋另外袋側個粒,佢就話似係息肉,之後佢就做左醋酸白TEST,結果兩粒都無變白,但佢話都要做埋HPV DNA TEST,用支SWAB掃左幾下就咱h驗啦,而家等緊報告,頭先自己仲去超市買左支白醋黎再驗,都係無變白,但仲係好驚,有冇師兄試過我咁既情況?

引用:
原帖由 熊貓 於 2013-11-10 00:11 發表

Stanley 兄, 中花唔算黑仔, 好似我地中皰先黑仔, 都4年啦, 琱S返發, 真係沒完沒了....  不過係一個大陸皰疹戰友網見倒有禶s希望, 中皰既兄弟可以睇下, 唯有希望在明天啦!  雖然咁多年 ...
HI,想問下中皰有幾耐潛伏期,會唔會幾個禮拜先出,同埋最初出係點?

引用:
原帖由 hkgppl 於 2013-11-14 16:02 發表
師兄驗鱆G粒唔係就唔係!唔好再諗!
再驚就不如打定hpv針!!
我兩個月前驗到有hpv 6病毒,但到而家都未病發...
Dr Ho話而家只可以做既係打針同搽3M....keep住觀察...
因為搽得太多3M.. 莖部有幾個損位..停鬫身 ...
HI,想問下未病發佢點同你驗到有? 我都係睇DR HO的,依家等緊報告

引用:
原帖由 hkgppl 於 2013-11-3 07:06 發表
如果唔同屋企人講,我怕傳染鱄硱\地!
已經拖左好耐啦!但真係唔知开囗?
我都好似你咁,依家等緊報告,好似等緊行刑咁,想死

我諗面衫唔會傳到掛,同埋衫會乾左先著嘛,D VIRUS都死哂啦,反而底底自己洗會好D,希望你可以快D好番。

引用:
原帖由 紫亞 於 2014-5-18 08:24 發表
各位師兄,,,,,, 求救求救, 我上星期4 去完按摩, 請問 保鮮膜口交,同濕吻會奶野嗎?   我而家應該中左林/非林的 orz
你有冇見到弟弟有野流出同有臭味? 尿道口有冇反出來,如果中左衣原體,尿道口會好痛同有臭味,D野會越流越多,你最好快D去睇醫生驗下。

引用:
原帖由 johnny99999 於 2014-5-22 02:33 發表

HI,想問下未病發佢點同你驗到有? 我都係睇DR HO的,依家等緊報告
我係Dr Fong 度驗的,之後Mdr Ho再檢查,雖然驗到有HPV 6,但未有發現異常,之前疑似都係自己嚇自己!係莖部多羇好細白
驗的方法都一樣!

引用:
原帖由 johnny99999 於 2014-5-22 02:39 發表

我都好似你咁,依家等緊報告,好似等緊行刑咁,想死

我諗面衫唔會傳到掛,同埋衫會乾左先著嘛,D VIRUS都死哂啦,反而底底自己洗會好D,希望你可以快D好番。
希望你都好快無事啦!當買髐j教訓!

即係你莖部既白點唔係花,但又掃到有hpv?

引用:
原帖由 hkgppl 於 2014-5-22 14:46 發表

我係Dr Fong 度驗的,之後Mdr Ho再檢查,雖然驗到有HPV 6,但未有發現異常,之前疑似都係自己嚇自己!係莖部多羇好細白
驗的方法都一樣!

今次自己姥什I,上次奶左野未識死,去左一排之後決定唔再去,日子耐左就唔記得哂,諗住body應該庶問題,點知仲衰,以後連上都唔會上去
引用:
原帖由 hkgppl 於 2014-5-22 14:47 發表

希望你都好快無事啦!當買髐j教訓!

引用:
原帖由 johnny99999 於 2014-5-22 12:42 發表

你有冇見到弟弟有野流出同有臭味? 尿道口有冇反出來,如果中左衣原體,尿道口會好痛同有臭味,D野會越流越多,你最好快D去睇醫生驗下。
師兄, 可唔可以比D意見? 我係帶套被口交同用手掂過佢下面, 同埋其實濕吻會奶野不?

引用:
原帖由 紫亞 於 2014-5-25 21:40 發表

師兄, 可唔可以比D意見? 我係帶套被口交同用手掂過佢下面, 同埋其實濕吻會奶野不?
我唔係醫生,畀意見你驚誤導左你仲大鑊,濕吻既話都會有可能,例如佢有疣或\疹之類咪可能會奶野囉,同埋性病都好多種,你見到有異樣就去搵醫生檢查下好d

終於工幹完回港, 今天上了Dr Ho 新診所。冇自己想像嚴重,疑懷疑的Dr說不是,但有一粒新發好細的,連同一些舊位復發,但都是很細的。不過最意外是系帶個位返發! ( 是我第一個出的位)。 其實發起上來不到自己控制,唯有盡量放鬆吧。再次多謝閣位前輩師兄,在無助時的善意支援。康復路漫長,頂硬上。希望其他診療中的師兄弟早日康復。有懷疑快M醫生檢查。

引用:
原帖由 sblade 於 2014-5-27 21:09 發表 終於工幹完回港, 今天上了Dr Ho 新診所。冇自己想像嚴重,疑懷疑的Dr說不是,但有一粒新發好細的,連同一些舊位復發,但都是很細的。不過最意外是系帶個位返發! ( 是我第一個出的位)。 其實發起上來不到自己控制,唯 ...
我都係復發左個舊位。
9號做完到今日都有20曰,傷口都埋得七七八八,只係表皮仲好紅。希望今次係最後一次。
期間試過有急性龜頭炎,好彩即搽藥膏就一兩曰無野。

師兄,希望你都快d好返!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。