推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

回復 17949# 的帖子

龜頭附近生過3-4次,每次2粒左右,很小的白色芝麻狀
陰莖生過一粒深灰色米狀
肛門那些我自己睇不到,不過醫生說很細粒...

明白,陰脛的應好易康復吧?都為扁平的? 其實,我自己咁想,疣應有多型態,但生黏膜的及陰部皮膚的應有唔同型態。 我暫時見這裡的大哥過往的資料所得,黏膜型大多白色像芝麻的,陰部皮膚都為灰色及黑色的。 我估生開係黑色扁平的應都唔會轉生其他肉色凸起的或其他型態。 (各位大哥請指點,留俾有須要分析的人知)
引用:
原帖由 tkomantko 於 2014-9-22 10:36 發表
龜頭附近生過3-4次,每次2粒左右,很小的白色芝麻狀
陰莖生過一粒深灰色米狀
肛門那些我自己睇不到,不過醫生說很細粒...

前後看了3位醫生,3位態度都非常之好,耐心解釋,但以我自己意見,還是何醫生的檢查似乎較為詳細,起碼主動用儀器檢查肛門內部,其他2位醫生並冇試過
大家可以參考一下

前幾日發現左,有2粒, 但經DR.HO 睇完之後 , 原來有5粒, 即場做左冷凍射擊.

佢話發現到就要立即去射, 唔係就會野到好多..有D我地平時唔留意既... 係佢先睇到...
射完個2個鐘就係好痛!! 之後訓教,休息下就無事, 佢叫我下個月去打埋D HPV針,就唔會有事架啦!

有時既兄弟 唔好諗咁多,立即睇去E生,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

相關搜索目錄: 射擊

引用:
原帖由 tkomantko 於 2014-9-21 06:14 發表
張X達&林X新。醫生說走到肛門可能是這個部位現在才病發。有一粒是自己感覺到,有2粒很小,醫生用放大鏡看了一陣,說七成以上係,就做埋,佢話輕微,不過心理打擊大,亦好重皮
之前有好多兄弟都有試過係肛門發, 但都總比尿道好醫點, dr ho就講過有時液體會去到肛門傳染既, 努力兄弟!!

引用:
原帖由 tkomantko 於 2014-9-24 04:00 發表
前後看了3位醫生,3位態度都非常之好,耐心解釋,但以我自己意見,還是何醫生的檢查似乎較為詳細,起碼主動用儀器檢查肛門內部,其他2位醫生並冇試過
大家可以參考一下
同意, 之前我都係睇到dr ho先比較好同主動, 如果一早搵左佢我就吾洗5年甘慘, 重要比之前既醫生歧視

stanley 兄你真好,康復了咁耐仍在此支持其他病者!!!

何醫生也說,打HPV疫苗可防止復發達7成,雖然我似乎找不到相關的資料,但我問過其他醫生,結論是:打左好過唔打
未有證據顯示防止復發有用,最大原因是做這些研究需時甚久,分分鐘十年八年,而這隻疫苗研發的最主要目的是防止初次感染,因此有關防止復發這方面的研究,自然放在次要位置,所以我覺得,如果負擔得到,打左係好過唔打的

回復 17954# 的帖子

師兄,請問你是邊個部位有2粒?

引用:
原帖由 tkomantko 於 2014-9-25 09:12 發表
stanley 兄你真好,康復了咁耐仍在此支持其他病者!!!

何醫生也說,打HPV疫苗可防止復發達7成,雖然我似乎找不到相關的資料,但我問過其他醫生,結論是:打左好過唔打
未有證據顯示防止復發有用,最大原因是做這些研究需 ...

之前話未染過病先有用!奶過野系無用!現在又吹到話

防止復發達7成

吾過!

hpv那麼多類型,基本上打來都無用

經濟可以既話 可以打打,都3千銀

醫左咁多錢,都唔差在比多二、三千蚊

加上最常見導致疣既病毒都係2種,疫苗都COVER到,我當買個安心/安慰
本帖最近評分記錄

食少餐好過!  點都打,但有時有神經痛。
引用:
原帖由 tkomantko 於 2014-9-26 10:47 發表
醫左咁多錢,都唔差在比多二、三千蚊

加上最常見導致疣既病毒都係2種,疫苗都COVER到,我當買個安心/安慰

http://www.myhomeremedies.com/topic.cgi?topicid=407&page=4
http://www.earthclinic.com/mobile/cures/genital_warts_hpv.html

各位大哥點睇?還在努力抗戰的或已痊癒的都請建議下。ACV 每日浸1個鐘應都見效。
http://www.360doc.cn/article/3256622_320519424.html
教授點分疣類。

我不知道家居治療方法是否有效,也不敢亂試,一來不知會否刺激患處令病情加劇,二來有時你自己生左係一D地方你自己都檢查唔到,想用呢D方法都唔得,我都係搵醫生安心D

引用:
原帖由 又行錯路 於 2014-9-26 15:21 發表
食少餐好過!  點都打,但有時有神經痛。
打左一定比無打好, 第一睇得就要信, 另外一定會有佢既作用係度吾係都吾會有依支針同埋醫好啦, 睇依個病用左甘多錢吾差小小錢啦, 囉個安心都好

不過之前醫生同DR HO都講過, 正常好翻後吾再玩翻發機會可以講好低好低, 基本係0所以放心, 以我係依個TOPIC9年睇, 基本上無一個兄弟疣好翻後會再係度出現過, 就算有機會翻發後無係度講既可能都好低, 就算有, 依9年依個TOPIC既人過幾千, 真係搵個兄弟翻黎都難就諗到大家都忘記哂過著正常人開心既生活啦

希望真的如Stainlysex 兄所言吧。最近情況開始穩定, 病發到現在快一年了! 花好像不再長,但龜頭炎持續! 希望早日康復吧。祝各師兄弟身體健康,事事順利。

對,我們需要的是醫生的幫助,以及信心/希望

順帶一提,醫生走漏眼的情況其實很常見,所以自己平日要多留心一D非常隱蔽既位置,有疑問就指出懷疑部位比醫生睇,我試過確實係有用...

當然,每次自我檢查都好有心理壓力,又想檢查又怕摸到D野,好矛盾

其實我都係怕醫生睇留, 所以先再找其他資料。

無意中發現以上LINK ,有好多成功了及痊癒。還是作參考吧。

病發到現在快一年了! 花不再長  .... Add Oil Everybody

師兄,請問是病發了多久才停止再生? 停了多久? 你當時的情況是如何? 生左哪個部位? 可否SHARE詳細D?

学习一下,吸取经验

各位師兄。 小弟想講下最近反覆心情。 理解完何醫生的對話,內容如下。 陰囊的黑色及光滑及扁平百分百係疣,係生殖器的其中一種, 但呢種又唔會再在黏膜上生。 別外, 腰部的扁平疣又唔會再陰囊及陰脛及龜頭出現。
報告完。

停了疣還差1個月就1年,今星期陰囊底部又紅了一點。又唔知何事,唉……

師兄,紅點可能是瘡,我也生過,睇過醫生話係瘡
你有冇去睇何醫生問意見?

引用:
原帖由 又行錯路 於 2014-11-12 07:58 發表
各位師兄。 小弟想講下最近反覆心情。 理解完何醫生的對話,內容如下。 陰囊的黑色及光滑及扁平百分百係疣,係生殖器的其中一種, 但呢種又唔會再在黏膜上生。 別外, 腰部的扁平疣又唔會再陰囊及陰脛及龜頭出現。
...
紅點可能係發炎, 係啦去搵一下何醫生確認下安全d, 到時再report比大家聽聽! 因為陰囊真係好難發現有, 大家都有d驚驚, 不過正常疣應該係越出越多, 我諗你未必係既機會高d

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。