推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

我對上一次去玩係一月頭,出損口係三月中,中間無任何病徵,而以往更新未試過出損口。問過醫生佢都解釋唔到,只係講有齯H可以係長期潛伏隱性患者。

我有諗過係翻發,不過點都好我都會修心養性,珍惜、照顧好身邊人。
雖然已經返唔到轉頭,但我都會潔身自愛,唔再出去玩。
我想過正常健康生活,賺多蠵俾屋企,可以同老婆去多灡行散心。

望返隻結婚介指,當初的結婚承諾究竟去左邊?我好憎自己,不斷問自己點解要去玩?明明自己有頭家,做乜要咁衰!我知後悔已經太遲,希望個天可以俾次機會我!

相關搜索目錄: 結婚

你幾時中已經唔重要反而你你對上一次同老婆做係幾時?
hsv係病徵blood igG test window period 16weeks
老婆驗左未?
亦都有可能係你老婆一直都有不過從來都無發
至於來源 我諗你一世都唔會知
亦無辦法知..........

引用:
原帖由 kaiier1 於 2015-3-25 22:40 發表 你幾時中已經唔重要反而你你對上一次同老婆做係幾時?hsv係病徵blood igG test window period 16weeks老婆驗左未?亦都有可能係你老婆一直都有不過從來都無發至於來源 我諗你一世都唔會知亦無辦法知...... ...
1月中左右,即係未過window period,要等多兩個月先check到

醫生建議我暫時唔駛帶佢check住,等有病徵先睇,我都唔知可以做乜!

師兄有乜建議?帶佢做test定等病徵先check?

我睇過一份醫學報告
一個無病徵或已康復的中皰人士
平均每100日身惘1至6天有機會散播病毒
而高危散播病毒就係出損口同爆水泡果幾日

我自己都好不安,唔想累到身邊人,一諗到又想喊。

引用:
原帖由 gaperic 於 2015-3-25 23:16 發表 1月中左右,即係未過window period,要等多兩個月先check到醫生建議我暫時唔駛帶佢check住,等有病徵先睇,我都唔知可以做乜!師兄有乜建議?帶佢做test定等病徵先check?
依家無冇野可以做,最緊要你老婆原谅你,依D病唔N死人,不過要譲時V}淡。

我日日都會上網搵皰資料依份係台大皮膚科主任寫的療法:http://www.tsim.org.tw/article/A89/P145.pdf另一份係台灣醫生將兩種抗皰藥物阿昔洛韋/伐昔洛韋做比較:http://www.ntuh.gov.tw/phr/SimilarPharmacology/antivirus1.pdf

無病發無野可以做
唔講佢知其實都ok
唔病發但驗到有心理壓力咪仲大
都講過啦bloodtest false positive除時高機率過真係中招
要驗真係有水泡時拎組織去驗先叫做準
btw 醫生話驗到hsv2 99%響genital area中
in case你地想要小朋友果時先去驗囉
因為野到俾初生嬰兒可以好大件事

不過都係果句啦 atypical例子唔多
中左都發出黎啦
師兄發果時痛唔痛?
好多人話發果時會好病 好難feel唔到

上medhelp個forum睇下啦
dr hunter handsfield 係STD權威
應該可信

引用:
原帖由 kaiier1 於 2015-3-26 00:55 發表 無病發無野可以做 唔講佢知其實都ok唔病發但驗到有心理壓力咪仲大都講過啦bloodtest false positive除時高機率過真係中招要驗真係有水泡時拎組織去驗先叫做準btw 醫生話驗到hsv2 99%響genital area中in  ...
條腰會好痛,係出損口前一兩日開始痛,痛到出損口後三四日。
有時又會係龜頭痛,但唔係損口痛,似係神經痛。
仲之果種痛法係同一般酸痛唔同。

至於損口,都係沖涼同搽虊膏一。可能個損囗係溝冠有包皮遮住,日常生活行路個損口都唔痛。

我都知依家無乜可以做,醫生叫病發就覆診。無病徵就無事,依個病真係會造成心理折磨,壓力好大。

引用:
原帖由 gaperic 於 2015-3-26 08:29 發表 條腰會好痛,係出損口前一兩日開始痛,痛到出損口後三四日。 有時又會係龜頭痛,但唔係損口痛,似係神經痛。仲之果種痛法係同一般酸痛唔同。至於損口,都係沖涼同搽虊膏一。可能個損囗係溝冠有 ...
HSV好看個人體質,好彩的話一次都唔番發。

師兄, 每個人都會有行錯路的時間. 錯了就改.

我驗到有HPV 11 果時同你差不多感受, 我都放開了, 個個都可以的. Take it easy.

我自己由細到現在,每年 SUMMER都會發一次至兩次包, 爛嘴角, NOISE, 無問題的。

事實一定無得斷尾, 但咁多年我都無傳俾我老婆. 放心啦, 痕及痛時就是反發的時候, 到時就唔好做愛.
引用:
原帖由 gaperic 於 2015-3-25 16:39 發表
我對上一次去玩係一月頭,出損口係三月中,中間無任何病徵,而以往更新未試過出損口。問過醫生佢都解釋唔到,只係講有齯H可以係長期潛伏隱性患者。

我有諗過係翻發,不過點都好我都會修心養性,珍惜、照顧好身邊 ...

引用:
原帖由 又行錯路 於 2015-3-26 15:25 發表 師兄, 每個人都會有行錯路的時間. 錯了就改. 我驗到有HPV 11 果時同你差不多感受, 我都放開了, 個個都可以的. Take it easy. 我自己由細到現在,每年 SUMMER都會發一次至兩次包, 爛嘴角, NOISE, 無問題的。 ...
師兄,我自己向天發誓以後唔再去玩!

我只求上天給我機會好好照顧家人,希望依家後悔同改過仲可以趕得及。
做人真係好奇怪,永遠都唔識珍惜眼前東西,要失去左先懂去珍惜。

我知皰一定會復發無得斷尾。而最好的藥就係健康生活同保持心境開朗。
依一兩日我都接受左現實,努力工作同賺錢,希望可以給屋企人更好的生活。

係依個post,真係要多謝幾位師兄俾正能量我,係我最低潮的時候安慰同鼓勵我。

各位師兄, 好久無上嚟。

現在都開始了人生的另一頁,努力找錢。

講下我對HPV的個人睇法, HPV有好多隻, 隻隻都唔同花樣, 因我手, 腳, 陰囊及腰都出過. 其實唔係好大件事, 手同腳有些種類會同時生在以上的地方,但個花樣唔一定會好明顯, 手紋粗了或不清晰的花紋。 腳就可以有粒透明水珠咁。

陰囊的花可以係平的, 但有色素變及突出好少。 (估佢係扁平尢)

網上講了好多方法對付呢隻病毒, 有食物(紅薏仁, 長期食), 用醋, 用蒜汁及冷凍或其他方法.
用醋, 用蒜汁方法都會痛, 日日都會用, 有痛就是有用, 如果皮唔損就無用. 有效就係會變黑色或干。

腳好返都成好幾個月,手好返三至四個月又在別的地方出現皮紋不清晰, 有醫生講可以不用理佢, 因手及腳太常見,但我一定同佢死過。

面上都有幾粒扁平疣, 早幾個月用醋精KO了5-6粒,有一粒早前又生過, 我無理佢, 最近見到佢自己消失了,同時有粒在眼皮的都自己平了好多。 (我估係食紅意仁)

接著係醋白反應, 好多醫生都唔用了 (林謂新講的, 佢話唔可靠, 太多因素會反白), 還有就是所有種類的疣都會有醋白反應(林醫生講). 還有, 陰囊生尖銳疣機會好細。

HPV通街都係, 如果你又係做錯事又出過中環驗野, 咁祝你好運。 無事都變有事。 出嚟都講天份, 早前有師兄講過, 身體好一定無問題, 身體差你就知。

在此多謝幫過忙的師兄, 祝身體健康。

HPV 食多些健康的東西,睡眠一定要足。 紅薏仁日日食, 做運動, 佢會自己變細。

我的龜頭炎也正式好返, 一年有多的時間。 多次重覆問何醫生, 佢都話唔係其他問題而引起的發炎。 多謝何醫生。

相關搜索目錄: 運動

我都痴了幾個月, 果時都想死, 現在還生存, 無事的。 後悔都無用, 向前(錢)看。 有錢就有方法。

同時包的反發同天氣有因素, 身體在情況又有因素, 我試有2年咁上下無出過。 食好睡好就好少發出嚟。 GOOD LUCK.
引用:
原帖由 gaperic 於 2015-3-26 15:45 發表

師兄,我自己向天發誓以後唔再去玩!

我只求上天給我機會好好照顧家人,希望依家後悔同改過仲可以趕得及。
做人真係好奇怪,永遠都唔識珍惜眼前東西,要失去左先懂去珍惜。

我知皰一定會復發無得斷尾。而最 ...

損口其實係點樣樣架?會凹左入去深血?
定好似普通甩皮咁一個個圈?

引用:
原帖由 kaiier1 於 2015-3-27 02:31 發表 損口其實係點樣樣架?會凹左入去深血?定好似普通甩皮咁一個個圈?
我果隻係患處突然會深左色,掂到或用水沖會好,好似損左咁。
之後會變水泡流膿,最後自己好返。

又唔係A又唔係梅
唔會死o既..比心機好好生活啦
性只係人生好少部份..
得閒同老婆去下旅行玩下
好好對老婆唔好再去玩喇

唉,今朝起身見到下面紅左兩撻。即刻走去睇醫生,佢話可能未清晒,要食多一星期藥再復診。
明明食左14日藥,個損口已經好返幾日,今朝見到龜頭同包皮紅左,覺得好不安同辛苦,心理壓力好大。

求上天俾機會我,我已經知錯喇。我只想身體健康重新做人,照顧好屋企人,俾佢地幸福快樂!

剛剛再睇多次紅左的地方,應該會準備起水泡。外面開始見到一粒粒泡仔唔痛唔癢,但今次範圍比上次大好多。我真係無諗到咁快又出水泡,依幾日先收拾心情努力工作。今日突然又起皰,即刻無晒心情,成個人好down。
醫生叫我睇開d,話反正都控制唔到佢幾時復發,用平常心醫病,真係談何容易!

引用:
原帖由 gaperic 於 2015-3-30 14:36 發表 剛剛再睇多次紅左的地方,應該會準備起水泡。外面開始見到一粒粒泡仔唔痛唔癢,但今次範圍比上次大好多。我真係無諗到咁快又出水泡,依幾日先收拾心情努力工作。今日突然又起皰,即刻無晒心情,成個人好down。 醫生 ...
可能你刚刚染病,抗体不足,慢慢N好D。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2015-3-30 23:42 發表 可能你刚刚染病,抗体不足,慢慢N好D。
今朝起身檢查多次,龜頭上面的起左泡的地方康復左,而包皮果度就無咁紅唔見有水泡。

我都唔知係食藥同搽藥膏令佢好返,定係只不過龜頭炎發作,依個病真係好古怪!

唉,之前紅左同起紅泡的地方好返晒。剛剛去廁所果陣順手檢查下,包皮上面又起左一粒紅泡,我好肯定今朝沖涼果陣都未起,而且依粒係新位置起。
睇資料話皰復發一般都要5-7日先好返,而且泡會係慢慢連成一體出損口。但我依家起紅泡或紅左地方1日內就好返,係食藥用藥膏有效定係其他原因?有無師兄可以俾意見我?Thanks!

仲有10日夠90日驗HIV , 等左咁耐好辛苦 , 好大壓力呀    
每日由朝早起身驚到訓教,第二朝起身又驚足全日   
咁多位師兄,可唔可以幫幫小弟~
我1月8號去完玩(個套穿左,射晒條女入面,事後日日都好驚)
2月8號睪丸開始酸痛(拿住拿住咁),走去政府衛生署驗過淋病同衣原體
初步來檢驗時話我有發炎,話我有非淋,開左2星期抗生素比我食
叫我3星期後番去睇詳細報告,
番去拎左報告,竟然話我無事,話驗唔到有淋病同非淋,
咁我自己就去睇泌尿科,個專科醫生幫我檢查下體(無驗精,驗尿)
話見唔到有表面病徵(因為睪丸無腫,尿道口又無分泌物),
佢話我係慢性前列腺炎,又開左兩個星期抗生素比我,食完番去覆診
食完兩星期藥,都無乜進展,番到去覆診,又開多兩星期藥比我食
醫生話如果食左成個月都唔好,叫我有心理準備,因為依個病唔會斷尾....
如果我咁既情況,應該下一步點做???
有冇師兄可以教下我點做,睪丸痛左成兩個月....好徬徨...好辛苦
我洗唔洗去驗下精同尿,同埋去邊度驗??
想去睇下家計會醫生....求師兄比下意見

師兄們, 你地最後一次性接觸相隔幾多日先至生"花"出黎架???
我性接觸後3個月都無"花",係咪代表唔會有機會有?
睇到衛生署官網話要8個月先至安全,咁我咪要驚足8個月??  
依家等驗HIV都等到有抑鬱.......

引用:
原帖由 hong_希望無事 於 2015-4-4 18:37 發表 仲有10日夠90日驗HIV , 等左咁耐好辛苦 , 好大壓力呀    每日由朝早起身驚到訓教,第二朝起身又驚足全日   咁多位師兄,可唔可以幫幫小弟~我1月8號去完玩(個套穿左,射晒條女入面,事後日日都好驚)2月8號睪 ...
佢有無幫你探肛檢查前列線?
我問過志願團體如果係驗HIV抗體,其實70幾80日去驗已經好準。
不過因為政府壎芵p建議係90日作準,所以佢地要跟返指引以90日為準。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。