推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 gaperic 於 2015-4-4 20:58 發表

佢有無幫你探肛檢查前列線?
我問過志願團體如果係驗HIV抗體,其實70幾80日去驗已經好準。
不過因為政府壎芵p建議係90日作準,所以佢地要跟返指引以90日為準。
有呀,去睇政府普通門診時,醫生有幫我臨床檢查(有指探肛) ,去睇專科時有做臨床檢查但無探肛,因為我話之前個醫生幫我探左一次。

引用:
原帖由 hong_希望無事 於 2015-4-4 22:38 發表 有呀,去睇政府普通門診時,醫生有幫我臨床檢查(有指探肛) ,去睇專科時有做臨床檢查但無探肛,因為我話之前個醫生幫我探左一次。
師兄,你不如睇下其他專科醫生。
因為我之前懷疑有前列腺炎時,醫生生會探肛check下前列腺有無腫。
同埋會驗尿種菌,check尿道有無發炎。

这么多zhongzhaoe

各位師兄,我睪丸痛左兩個幾月,痛到訓都訓唔到,請問你地有冇好d既醫生介紹下,可以一次過做埋驗尿,驗精,前列腺液。 我爬過文,好似話有個dr. Ho幾好,可唔可以pm比我。唔該幫幫下我丫,唔該晒。

引用:
原帖由 hong_希望無事 於 2015-4-7 12:26 發表
各位師兄,我睪丸痛左兩個幾月,痛到訓都訓唔到,請問你地有冇好d既醫生介紹下,可以一次過做埋驗尿,驗精,前列腺液。 我爬過文,好似話有個dr. Ho幾好,可唔可以pm比我。唔該幫幫下我丫,唔該晒。
DR HO 的資料, 在本POST 第1頁, 一直看下去,好快找到.

停左藥一日,今朝沖涼見到龜頭同包皮又起左兩粒丘疹,而且有灼熱感,似係想出皰。

唯有去藥房買藥食,點知搵左8間藥房先搵到valtrex 500mg,仲要$900先得42粒藥。

希望食依隻新一代抗皰藥會好d。

引用:
原帖由 strange 於 2015-4-7 23:51 發表 DR HO 的資料, 在本POST 第1頁, 一直看下去,好快找到.
Dr Ho 間診所搬左去尖沙咀

轉左食新藥一日,想起皰的位置無紅,而且丘疹同灼熱感亦都無埋。
由確診到依家三個星期,差唔多每星期都翻發,真係好煩。

引用:
原帖由 gaperic 於 2015-4-8 00:33 發表

Dr Ho 間診所搬左去尖沙咀
多謝提點!  我最後2010年去舊所後, 就無再去幫趁了.

引用:
原帖由 gaperic 於 2015-4-8 09:25 發表
轉左食新藥一日,想起皰的位置無紅,而且丘疹同灼熱感亦都無埋。
由確診到依家三個星期,差唔多每星期都翻發,真係好煩。
多忍耐一下吧, 祝早日康復!

我都book左dr. Ho
檢查一下。

兄弟如何?請保重身體

btw有無兄弟依定好似我咁
去完小便一定要用水洗龜頭
唔係就會痕到pk/痛
加大量積聚尻屎?

引用:
原帖由 kaiier1 於 2015-4-13 14:04 發表 兄弟如何?請保重身體btw有無兄弟依定好似我咁去完小便一定要用水洗龜頭唔係就會痕到pk/痛加大量積聚尻屎?
我出左差去外國,要星期日先返香港。
依家一停食抗皰藥,第二日就翻發。
就算轉食新藥valtrex都係咁,醫皰真係醫到人到顛!

我係外國幾日,龜頭依兩日開始嚴重陣痛同尿道口好痕,沖涼果陣洗龜頭同包皮會有大量白色老泥。
似係龜頭炎/尿道炎發作,可惜係依邊睇醫生雞同鴨講,唯有等返香港先睇醫生!

師兄你都似係龜頭炎喎!

似乎就係啦 但只要用水洗乾淨就唔會紅/痛之後唔再去廁所甚至放到第2朝都可以無乜事
淨係有d尿停留鶺t頭先會有問題
好奇怪呀
師兄你都龜頭炎?
幾時開始架係咪好難醫好?
都係搵日去睇睇drho
其實都反反覆覆依個情況成2個月
時好時壞又唔係點惡化又唔似尿道炎好kick

btw我對上一次環保吹到依家就快3個月
暫時無花無皰 希望之後都會生d咩奇怪野出黎

引用:
原帖由 kaiier1 於 2015-4-15 01:15 發表 似乎就係啦 但只要用水洗乾淨就唔會紅/痛之後唔再去廁所甚至放到第2朝都可以無乜事淨係有d尿停留鶺t頭先會有問題 好奇怪呀 師兄你都龜頭炎?幾時開始架係咪好難醫好?都係搵日去睇睇drho其實都反反覆覆 ...
你有無割過包皮?
通常龜頭炎的話,包皮同龜頭有大量白色老泥同紅色疹。
醫生會建議食藥同搽藥膏,叫你盡量保持龜頭乾爽。
但係你有少少唔同,就係小便後痛,我就未試過。

龜頭炎好少事有得醫,放心!

真係好奇怪
一停藥就翻發,但只要一食藥同搽藥膏
半日就會退紅疹,究竟係咪皰復發???

我依家龜頭住痛,尿道囗泛紅,仲有幾日先返香港,唉!

星期一上了Dr Ho 檢查,本來是想兩年都沒有出疣,檢查下。
Dr Ho 看不到有疣。
我想如果清髐ㄕptest 下 ,做了hpv dna test.
Dr Ho 昨天打來說檢驗到有一隻低危和一隻高危。
兩年前檢過冇洁C
我依兩年安份守己,為什麼會這樣呢?

是否我不應該去做依個hpv Dna test 呢?

醫生有冇叫你打3合1針呀? hpv潛伏係身入面好x恐怖

Dr Ho 有話打,可以預防沒有中的HPV.

咁師兄你有冇打?$3600

我q我的case是HPV兩年前已經在我身體,而我身體免疫力不足夠消滅那些HPV.
我要問問Dr我的case 怎樣處理。

引用:
原帖由 hong_希望無事 於 2015-4-18 18:38 發表 咁師兄你有冇打?$3600
下星期打。

除左打針,其實無野可以做。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2015-4-18 09:55 發表
星期一上了Dr Ho 檢查,本來是想兩年都沒有出疣,檢查下。
Dr Ho 看不到有疣。
我想如果清髐ㄕptest 下 ,做了hpv dna test.
Dr Ho 昨天打來說檢驗到有一隻低危和一隻高危。
兩年前檢過冇洁C
我依兩年安份守己 ...
以前有出過花?
其實TEST依D咁局部
negative都代表唔到d咩野.....
如果唔再出花咁不如唔好test當無事好過啦
好似話9成人就算有都唔會出花+會自己清除
要出花8個月99.999%都出晒黎啦
如果唔出的話..唔好test好過啦
驗到都唔知可以點醫

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。