推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

121 12345
發新話題

第一次中招(新版開始)

早前個星期患感冒,幾驚會番發因有兄弟試過患感冒而番發.現在感冒好了好彩都冇番發.到而家都差不多七個月都冇事.所以兄弟唔使驚患感冒未必一定引起番發.

引用:
原帖由 snghk 於 2007-12-25 19:09 發表
請問大家,做完冷凍2星期了,黑色一達達甩晒,而家變左紅紅地肉色,想問多久
才會變返正常皮膚色?定係永遠都唔會同色?
三幾個星期就會變返正常皮膚色.
我返發過十五/六次到啦,都醫咗年幾.

引用:
原帖由 minghin 於 2008-1-18 18:40 發表

希望這個論區能夠撥開雲霧見青天.
以往的brothers.病况好轉或已復原.
都返黎講一講.証明外間所講無得醫的廢話係錯嘅
我都有7個多月冇返發.Dr話如果半年冇返發,返發機會就好微.
總之好似cancer咁,唔返發咪就醫好啦.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-11 00:16 發表

我一 年都係咁
過了5個月又有一粒疑似
星期二就知是否係...............
成個假期唔開心
小肥t兄,
你嘅情況同我差不多..我都係醫咗成年有多.最後做冷凍個次係隔上次做若5個月,之後到而家都差不多10個多月都未有事.你嘅情況應該接近尾聲.總之放鬆些吧,明天一定會更好.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-11 14:25 發表

希望喇....
係呢大哥你結左婚 / 有冇女朋友未
如果今次真係有........是否要飛左條女
日日同人一齊份開心既日子....好辛苦
p.s. 識左一年未做過
有兄弟好番一年到都結婚啦,所以只是時間問題.
家家有本難念的經.你諗結了婚的經難念還是未結婚的難???
我的經可能比你的難.只有積極去面對,把心情放開些,日子便會過得好些.
珍惜現在,寄望將來.明天會更好.

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 minghin 於 2008-7-16 18:30 發表

我就無定期覆診嘅...一般自我檢查無事就ok啦.
發覺有粒粒才去15/F.前面就超過一年.
後面就10個月無事.家鄉在望~
我都有13個月冇返發,所以成年冇去覆診囉...一般自我檢查無事就算啦.
諗住到發覺有粒粒時才去15/F.希望真係返到家鄉囉.
各位兄弟齊齊繼續努力必定可以返到家鄉

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-7-18 00:24 發表

MINSHIN, MOCHILO & 小肥T兄請問你地3個有無去過海灘游水?
冇.......................

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-8-12 20:50 發表

版主重有呀我依家發覺d人就算中左都好似無乜野, 都唔會驚由頭睇下, 全部都係咁, ching你起碼睇下多d知識先去睇啦, 對你自己都好啦係咪
可能啲人中咗驚到唔知點好,諗住盡快搵醫生睇,所以希望呢度有人施以援手.如果真係驚嘅話就更加要由頭睇下知多啲對自己都有益.記得我當初中招都由頭睇到尾先搵到15/F.

引用:
原帖由 minghin 於 2008-9-24 19:23 發表
各位 師兄
一週年了...足足過咗一年都無去15/F,
大步攬過.無事.各位唔好灰心呀..總有好的一天.
minghin 兄,
祝你返到家鄉啦.

我都有15個月冇去15/F啦.
當返發的時間越來越耐時,家鄉就越來越近.
所以各位兄弟真係唔好灰心,繼續努力,一定可以返到家鄉呀.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-9-25 22:05 發表

我都有10個月冇番發
小肥t兄,
咁就好啦,繼續努力,好快就返到家鄉啦.
其實10個月冇番發都可以話係返到家鄉門口囉.勝利在望.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-9-26 22:53 發表

mochilo兄15個月應該如無意外就完全好翻哂了恭喜哂too
Stanleysex 兄,
我諗都算叫好翻啩.
其實呢個病最煩就係易返發同易野開.所以一有懷疑就即要去睇,真係唔好拖.我都怎住醫咗年幾囉,我一有懷疑就即上15樓.
Stanleysex兄,我都有上來看到你的情況,雖然你人在江湖但呢個病真係唔拖得.想快啲返家鄉就真係唔好拖,有懷疑就盡快去15樓.繼續努力好快就會步小肥t兄後塵返到家鄉啦.

引用:
原帖由 minghin 於 2008-9-27 19:11 發表

mochilo兄
我就無稔過叫做好翻..我既安全標準要三年.
E家D衛生標準繼續保持做.唔好放鬆.
其實我都猶疑算唔算好翻.15樓醫生話一年唔返發咁再返發嘅機會就微乎其微.

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-10-1 07:36 發表
唉......我又番發了,,,, 差唔多三個月又係咁...
KK2534兄,
唔使.. ..
我都係差不多三個月又番發,做完冷凍後又隔三個月到又再次番發,再冷凍.之後到而家都有十五個月都冇再番發.
你嘅情況應該係近尾聲啦.繼續努力,一懷疑番發就即去睇,唔好拖.唔係野開就煩.

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-10-2 12:44 發表
Hi BROTHER

放心啦, 一定會好返, 我2年半都無返發, 醫生話叫我唔駛擔心,
伙記兄,
好耐唔見你上來啦.多謝關心.
其實我都唔係擔心會返發.要來的總會來...
總之一日唔返發咪當好番囉.

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-10-5 11:24 發表
mochilo 兄

你講得好, 要來始終要來, 人生好短暫, 應該及時行樂, 我唔知自己幾時死. 不過我每日都過得好開心, 想食就食, 想玩就玩, 人生就是這樣, 為自己找出最適合自己生活方式
伙記兄
你講得啱,做人最緊要每日都過得開開心心.
我都係想食就食,想玩就玩.活得開心,身體都會好啲.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-8-1 19:23 發表
我真係好想好似同我同期既兄弟變翻正常人, 你地去哂邊?????
不要灰心,繼續努力.
我只是少入來.我兩年多冇番發,現都冇食中藥囉.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-8-5 23:42 發表

所以都話時間過得真係好快, 回想當時...........................,  不過現在你已經係兩個人, 而我就繼續希望今年會有機會好翻
係呀,回想當初中招時心情真係好灰,好在有Tony兄這條line同各兄弟的互勉........所以Stanleysex兄,繼續努力,希望在人間,明天會更好.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-8-5 23:41 發表
見到咁多老朋友真係好開心, 開心係聽到你地成起碼2年無發, 即係一定得, 另外就係想問下你地而家有無女朋友同同佢地做時有無用套? 你地重有無睇dr ho同問佢野? 有比d意見小弟啦
兩年多冇睇Dr HO囉.做時都有用套.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-10-2 18:03 發表

我同dr..ho不係好熟,
只係醫生同病人關係.

只係lee度咁多人睇佢.
從來無人講到好似你所指咁"嚴重".
不係個個人都話佢非常好.
但未少對佢評價係正面.
你講到咁又真係令人難以相信...
不過你 ...
我一中招就睇Dr HO,佢睇得好詳細同好耐心解釋個病你知.有問必答.人好nice又有醫德唔拖症.我個病就是畀佢醫好.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-4 00:56 發表

兄弟你而家點呀? 有無女朋友? 一切ok?
兩年半有多都冇番發,算OK啦.
你都要繼續加油,總有美好的明天.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-5 12:28 發表

係喎兄弟, 咁快就2年幾了, 真係好快, 你而家重有無間唔中去dr ho度check?
都有成兩年冇去dr ho 度 check 囉.自覺冇事就唔去囉.

121 12345
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。