推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

46 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 又行錯路 於 2015-3-26 15:25 發表 師兄, 每個人都會有行錯路的時間. 錯了就改. 我驗到有HPV 11 果時同你差不多感受, 我都放開了, 個個都可以的. Take it easy. 我自己由細到現在,每年 SUMMER都會發一次至兩次包, 爛嘴角, NOISE, 無問題的。 ...
師兄,我自己向天發誓以後唔再去玩!

我只求上天給我機會好好照顧家人,希望依家後悔同改過仲可以趕得及。
做人真係好奇怪,永遠都唔識珍惜眼前東西,要失去左先懂去珍惜。

我知皰一定會復發無得斷尾。而最好的藥就係健康生活同保持心境開朗。
依一兩日我都接受左現實,努力工作同賺錢,希望可以給屋企人更好的生活。

係依個post,真係要多謝幾位師兄俾正能量我,係我最低潮的時候安慰同鼓勵我。

引用:
原帖由 kaiier1 於 2015-3-27 02:31 發表 損口其實係點樣樣架?會凹左入去深血?定好似普通甩皮咁一個個圈?
我果隻係患處突然會深左色,掂到或用水沖會好,好似損左咁。
之後會變水泡流膿,最後自己好返。

唉,今朝起身見到下面紅左兩撻。即刻走去睇醫生,佢話可能未清晒,要食多一星期藥再復診。
明明食左14日藥,個損口已經好返幾日,今朝見到龜頭同包皮紅左,覺得好不安同辛苦,心理壓力好大。

求上天俾機會我,我已經知錯喇。我只想身體健康重新做人,照顧好屋企人,俾佢地幸福快樂!

剛剛再睇多次紅左的地方,應該會準備起水泡。外面開始見到一粒粒泡仔唔痛唔癢,但今次範圍比上次大好多。我真係無諗到咁快又出水泡,依幾日先收拾心情努力工作。今日突然又起皰,即刻無晒心情,成個人好down。
醫生叫我睇開d,話反正都控制唔到佢幾時復發,用平常心醫病,真係談何容易!

引用:
原帖由 byestar12345 於 2015-3-30 23:42 發表 可能你刚刚染病,抗体不足,慢慢N好D。
今朝起身檢查多次,龜頭上面的起左泡的地方康復左,而包皮果度就無咁紅唔見有水泡。

我都唔知係食藥同搽藥膏令佢好返,定係只不過龜頭炎發作,依個病真係好古怪!

唉,之前紅左同起紅泡的地方好返晒。剛剛去廁所果陣順手檢查下,包皮上面又起左一粒紅泡,我好肯定今朝沖涼果陣都未起,而且依粒係新位置起。
睇資料話皰復發一般都要5-7日先好返,而且泡會係慢慢連成一體出損口。但我依家起紅泡或紅左地方1日內就好返,係食藥用藥膏有效定係其他原因?有無師兄可以俾意見我?Thanks!

引用:
原帖由 hong_希望無事 於 2015-4-4 18:37 發表 仲有10日夠90日驗HIV , 等左咁耐好辛苦 , 好大壓力呀    每日由朝早起身驚到訓教,第二朝起身又驚足全日   咁多位師兄,可唔可以幫幫小弟~我1月8號去完玩(個套穿左,射晒條女入面,事後日日都好驚)2月8號睪 ...
佢有無幫你探肛檢查前列線?
我問過志願團體如果係驗HIV抗體,其實70幾80日去驗已經好準。
不過因為政府壎芵p建議係90日作準,所以佢地要跟返指引以90日為準。

引用:
原帖由 hong_希望無事 於 2015-4-4 22:38 發表 有呀,去睇政府普通門診時,醫生有幫我臨床檢查(有指探肛) ,去睇專科時有做臨床檢查但無探肛,因為我話之前個醫生幫我探左一次。
師兄,你不如睇下其他專科醫生。
因為我之前懷疑有前列腺炎時,醫生生會探肛check下前列腺有無腫。
同埋會驗尿種菌,check尿道有無發炎。

停左藥一日,今朝沖涼見到龜頭同包皮又起左兩粒丘疹,而且有灼熱感,似係想出皰。

唯有去藥房買藥食,點知搵左8間藥房先搵到valtrex 500mg,仲要$900先得42粒藥。

希望食依隻新一代抗皰藥會好d。

引用:
原帖由 strange 於 2015-4-7 23:51 發表 DR HO 的資料, 在本POST 第1頁, 一直看下去,好快找到.
Dr Ho 間診所搬左去尖沙咀

轉左食新藥一日,想起皰的位置無紅,而且丘疹同灼熱感亦都無埋。
由確診到依家三個星期,差唔多每星期都翻發,真係好煩。

引用:
原帖由 kaiier1 於 2015-4-13 14:04 發表 兄弟如何?請保重身體btw有無兄弟依定好似我咁去完小便一定要用水洗龜頭唔係就會痕到pk/痛加大量積聚尻屎?
我出左差去外國,要星期日先返香港。
依家一停食抗皰藥,第二日就翻發。
就算轉食新藥valtrex都係咁,醫皰真係醫到人到顛!

我係外國幾日,龜頭依兩日開始嚴重陣痛同尿道口好痕,沖涼果陣洗龜頭同包皮會有大量白色老泥。
似係龜頭炎/尿道炎發作,可惜係依邊睇醫生雞同鴨講,唯有等返香港先睇醫生!

師兄你都似係龜頭炎喎!

引用:
原帖由 kaiier1 於 2015-4-15 01:15 發表 似乎就係啦 但只要用水洗乾淨就唔會紅/痛之後唔再去廁所甚至放到第2朝都可以無乜事淨係有d尿停留鶺t頭先會有問題 好奇怪呀 師兄你都龜頭炎?幾時開始架係咪好難醫好?都係搵日去睇睇drho其實都反反覆覆 ...
你有無割過包皮?
通常龜頭炎的話,包皮同龜頭有大量白色老泥同紅色疹。
醫生會建議食藥同搽藥膏,叫你盡量保持龜頭乾爽。
但係你有少少唔同,就係小便後痛,我就未試過。

龜頭炎好少事有得醫,放心!

真係好奇怪
一停藥就翻發,但只要一食藥同搽藥膏
半日就會退紅疹,究竟係咪皰復發???

我依家龜頭住痛,尿道囗泛紅,仲有幾日先返香港,唉!

檢查下安心d。我琴晚返到HK,依家停左食抗皰藥,暫時見到有兩粒疑似皰的丘疹。依兩日包皮開始又有白色老泥,分唔清楚係龜頭炎定皰。兩種病的初步外觀好鬼似樣。
明明由3/16到依家已經連續食左一個月抗皰藥,正常唔應該唔快翻發。
本來想去睇醫生,但如果係皰翻發,醫生最多俾5日valtrex,好似同自己買藥食無乜分別。

依家諗住自己觀察多一晚,再起多幾粒丘疹先去睇醫生

引用:
原帖由 Lochinng 於 2015-4-21 11:03 發表 c兄們請大家比d意見小弟,事發至今才5weeks,22/3玩完,兩日後有喉嚨炎,第5日發燒,燒左3日,再感冒到宜家,d咳都未清得曬3weeks既時候到政府社會衛生科到抽左血去檢查,要5月頭先有報告(據我瞭解政府系用私家千幾蚊 ...
政府驗血,
如果有野,通常十日內會打電話叫你返去覆診
你依家隔左幾耐?

引用:
原帖由 Lochinng 於 2015-4-21 23:38 發表 計埋星期六日就系11日   唔計就7日
應該無事的。

引用:
原帖由 Lochinng 於 2015-4-22 19:39 發表 我都不斷甘説服自己!我打電話去做combo test既診所到問  佢話個test準確率有99.7%,聽完之後  我都覺得無問題     但個心始終都平復唔到     硬系有d熬底既感覺    公司宜家仲要5月底去捐血   唉   我都唔知點 ...
你做combo test 9成9無事喇!
建議師兄唔好去捐血住,過多三個月做個full test先捐!

離上次高危差唔多一百二十日,今日去左社會衛生科驗血,依家等睇報告由三星期變到四星期。

剛才係社會衛生科見到一位戴口罩師兄,抽尿道分秘見醫生後,喊住打電話。
如果依位師兄有上依個forum,希望你可以收拾心情積極醫病,唔好諗埋一邊。

引用:
原帖由 Lochinng 於 2015-4-24 23:00 發表 如果經常茶類固醇既藥膏系會對個肝有好大影響,我宜家都有一d濕疹,如非必要我都唔會茶
類固醇副作用太多,
就算好返,搽過類固醇位置的皮膚,
都會變到好「鞋」

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Lochinng 於 2015-4-24 04:18 發表 就甘試下啦
你等左兩星期,應該無事喇。
政府驗血報告一般3-5日左右就有。
驗分秘因為要種菌,要7-10日先有。
用工作天計。

佢叫你等3-4week先睇報告主要係分流,
如果驗到有事,佢地會立即打俾你叫你覆診。

46 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。