推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

97 1234
發新話題

[灌水] 工友提早回家過春節

工友提早回家過春節

今日睇新聞,因為天氣唔好,好多民工提早回家過年....
唔知有無影响d娛樂場所供應行情?
如有一眾師兄去完玩的話..希望番黎報告下....

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-1-5 08:46 PM 發表
今日睇新聞,因為天氣唔好,好多民工提早回家過年....
唔知有無影响d娛樂場所供應行情?
如有一眾師兄去完玩的話..希望番黎報告下....
我亦都聽到有人話..而家鄉下已經大風大雪..唔會返去嘞!!!!

相關搜索目錄: 娛樂

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-1-6 12:30 發表

我亦都聽到有人話..而家鄉下已經大風大雪..唔會返去嘞!!!!
人地唔返去...就係等緊你返黎....

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-1-6 12:40 發表

every year is similar... As there were some YDs before for  few months (in particularly SN)<, i heard that SN quality improved a lot these days..  Quick quick..

I suppose some of them who had not earned enough $$ before would work in K as well...
人是可以快乐地生活的,只是我们自己选择了复杂,选择了叹息!

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-1-6 12:40 發表

老細, 唔該俾張車票啦 ...

引用:
原帖由 KMY89 於 2011-1-7 09:41 發表

老細, 唔該俾張車票啦 ...   
等d師兄俾多幾張老毛..就換到車票囉...

Yes.  I am based in BJ and I see quite a few of the workers and MM going home early this year.  I think it's because of the snow and the cold weather that they saw last year.  The line at the railway to buy ticket are sooooo long.  Well, looks like we won't get many MM hanging around.

我認識的, 都說家裡凍, 大部份都不回家了, 只有一位是雲南的, 她說老家四季如春, 所以不怕風雪
無論是愛與被愛,也是串步難行

I already ask the mamei to make a list of workers not going back home this year. So that I already have a list of reserve, from now till the end of the long long holiday.

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-1-8 12:24 發表
I already ask the mamei to make a list of workers not going back home this year. So that I already have a list of reserve, from now till the end of the long long holiday.
七少
Good planning啵

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-1-8 12:24 發表
嗱。。。到時四,五個囡囡約你去行花市。。你就煩喇。。。。
呵呵。。唔通要來個”五飛”賀年!!!!

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-1-8 13:23 發表

嗱。。。到時四,五個囡囡約你去行花市。。你就煩喇。。。。
呵呵。。唔通要來個”五飛”賀年!!!!
why not? and if I have the freedom, I would go together to have a multiple interactive games.  so happy...

引用:
原帖由 denny2000 於 2011-1-10 09:13 發表

why not? and if I have the freedom, I would go together to have a multiple interactive games.  so happy...
你後生,你好野嘛。。。。老人家就算對住5飛都未必起到頭喎。。

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-1-10 10:10 發表

你後生,你好野嘛。。。。老人家就算對住5飛都未必起到頭喎。。
sometimes, the process is more important.. Having the chance to play with so many girls together, like the movie, is so enjoyable.

and I think, I am older than you..  

引用:
原帖由 denny2000 於 2011-1-10 10:44 發表

sometimes, the process is more important.. Having the chance to play with so many girls together, like the movie, is so enjoyable.

and I think, I am older than you..  
係吖。。。過程好重要。。。唔一定係做野。。。
上星期六。。去玩。。因為唔同0既原因。。。4個男人之中的三個都離開左間k房一個幾兩個鐘頭。。。
甘就剩番我一個佬同4個靚囡,1個靚dj係度玩。。感覺幾鬼開心。。。(令我想番6,7年的雄獅。。。)

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-1-10 11:07 發表

係吖。。。過程好重要。。。唔一定係做野。。。
上星期六。。去玩。。因為唔同0既原因。。。4個男人之中的三個都離開左間k房一個幾兩個鐘頭。。。
甘就剩番我一個佬同4個靚囡,1個靚dj係度玩。。感覺幾鬼開 ...
prawns?  how about the quality?

引用:
原帖由 denny2000 於 2011-1-10 11:30 發表

prawns?  how about the quality?
唔係蝦。。係島。。。
我地果日都算有d運。。。。有5件囡入房。。件件都唔錯。。有兩件都仲好靚下。
而且DJ仲要好靚下。。態度又好(好多囡囡係佢幫手拉番黎)。。。

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-1-10 11:47 發表

唔係蝦。。係島。。。
我地果日都算有d運。。。。有5件囡入房。。件件都唔錯。。有兩件都仲好靚下。
而且DJ仲要好靚下。。態度又好(好多囡囡係佢幫手拉番黎)。。。
吳通回光反照(快過年咯)?

我的双飞主打也以经回家过年了!应该是今年她赚够了,所以早回家。另一只双飞脚也说在16号回家了!

AINY兄又话打到很多个月以来最好的一个MM。他昨晚又番吃了!不知他过年又有没有囡囡陪呢?

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-1-10 14:28 發表
我的双飞主打也以经回家过年了!应该是今年她赚够了,所以早回家。另一只双飞脚也说在16号回家了!

AINY兄又话打到很多&# ...
so, you have to find new targets during CNY lor...

so good? in canteen? usual spec.. big + young?

急景殘年。。。係甘嫁啦。。。遇到好就要食啦。。明年囡囡未必再來。。

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-1-10 14:49 發表
急景殘年。。。係甘嫁啦。。。遇到好就要食啦。。明年囡囡未必再來。。
再來也可能變了毛突。。。

引用:
原帖由 denny2000 於 2011-1-10 15:51 發表

再來也可能變了毛突。。。
我有d好友轉左新場之後,己經變左”毛突”。。。但好彩仲係收緊我友情價。。

回復 23# 的帖子

都话你无有怕!一定有好野排队的喇!

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-1-10 17:39 發表
都话你无有怕!一定有好野排队的喇!
不過果個友情毛特哩個星期就走啦。。。。。。唔知仲番唔番廣東。。。

97 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。