推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

27 12
發新話題

[檔案] 立法會否決臨時撥款是本港開埠以來首次

立法會否決臨時撥款是本港開埠以來首次

立法會否決臨時撥款是本港開埠以來首次

http://hk.news.yahoo.com/article/110309/18/n484.html

政府若下周提交臨時撥款修訂案須立會主席豁免通知期

點解泛民係都要將啲野捆綁埋一齊既呢?好似細路仔咁。你唔借野俾我玩,我唔同你坐一樣。

泛民今次以為突襲成功,其實大大失分,事件突顯出他們:

不分青紅皂白;
不可理喻;
不知所謂。
不扮高深,只求認真......

引用:
原帖由 mygo 於 2011-3-9 20:01 發表
點解泛民係都要將啲野捆綁埋一齊既呢?好似細路仔咁。你唔借野俾我玩,我唔同你坐一樣。
我個外孫以前都係咁,
你唔俾佢玩電視遊戲機,
佢就連電視都熄埋,實行一拍兩散,
但而家大個小小識諗左都唔會咁做喇,

難為班尊貴議員做得出.....................唉!

引用:
原帖由 mygo 於 2011-3-9 20:01 發表
泛民有責任, 但政府亦反應遲鈍.

我監考, 平時有問題的學生, 睇緊 d. 有異動, 企正係佢前面...

引用:
原帖由 suewong 於 2011-3-10 17:03 發表 泛民有責任, 但政府亦反應遲鈍. 我監考, 平時有問題的學生, 睇緊 d. 有異動, 企正係佢前面...
呢個當然有責任。

做野一定要有危機感。上個月,有些文件要拷成DVD俾客,十分危,不容有失,叫佢地抄出黎,佢地一即刻做,速遞黎到,佢地一抄完就俾速遞,我一聲喝住:你唔睇下佢先呀?結果,一放番入機,竟然乜都冇。

用多一分鐘時間,可以確保一日無憂。

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-3-10 16:24 發表

我個外孫以前都係咁,你唔俾佢玩電視遊戲機,佢就連電視都熄埋,實行一拍兩散,唉!
呢亭叫內耗呀!

其實凸府仲有大把民生法案要等住啲政棍俾面通過,正一阻住地球轉!

你估你哋玩嘢,啲政府官員會好驚,冇得撈、冇糧出呀?Short嘅!佢重頭嚟過,工作啫,paid to do it, so what? 損失嘅係納稅人嘅錢同市民嘅時間咋!

呢班政棍可謂幼稚無恥兼無聊,仲衰過細路仔玩泥沙,有份選佢哋嘅市民正()()***

佢哋一如動物園管理員,見隻獅子响個籠裡面行吓行吓又久唔久獅吼幾聲就有嘢食,唔順超,我就做到死死吓,仲要餵你?好!等我攞支竹伸入籠隊吓你吖嗱!又咬我唔到!仲有,唔依時依候餵你。

好嘞,隻獅子at the end of the day俾你篤瓜咗、餓瓜咗,你都唔可以入籠扮獅子,阿公又係要出錢去買過另外一隻放入籠,而你咪又係做番餵獅子嗰個動物園管理員?揾嚟搞,正人渣!

***Please fill in the words deemed appropriate

筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

十幾年前,我一個直屬馬仔穿櫃桶,偷左公司二百幾萬,當時來講係好多錢,對我前途肯定好大影響,分分鐘連份工都會無埋。案件揭發當日,保安人員係咁捉住佢盤問,一路問到四點幾鐘,我當然係好乜憎恨佢,但我都醒起佢應該未食午飯,問佢食左飯未,個條友好可憐地話未,跟住我叫左個外賣俾佢,因為我覺得佢點衰都好,都要俾飯佢食。

我嘅意思即係話無論你幾唔滿意都好,邊d 野應該做和唔應該做,有咁大個人應該攪清楚,你估細佬仔玩泥沙?

香港如果咁落去,分分鐘會好似馬騮仔玩 jer jer......
知唔知點解?

引用:
原帖由 mygo 於 2011-3-10 17:35 發表

用多一分鐘時間,可以確保一日無憂。 ...
exactly.

近來要裝修, 我專登買多份保險 (包裝修意外). 家姐話頂我唔順...

相關搜索目錄: 裝修 保險

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-3-10 18:22 發表
我嘅意思即係話無論你幾唔滿意都好,邊d 野應該做和唔應該做,有咁大個人應該攪清楚,你估細佬仔玩泥沙?

...

所以雖然和理兄政見不同, 我都好敬重理兄...

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-3-10 18:22 發表
分分鐘會好似馬騮仔玩 jer jer......知唔知點解? ...

唔知!理兄講嘢好似老何兄咁高深!  

請擧例以說明之!
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 mtpen 於 2011-3-10 20:51 發表

唔知!理兄講嘢好似老何兄咁高深!  

請擧例以說明之!  
歇後語
玩「X」猿〈完〉
中間個字可以自由發揮。

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-3-10 21:39 發表

歇後語玩「X」猿〈完〉中間個字可以自由發揮。
莫非玩「芝芝」猿〈完〉?
電視片集《 泰山 系列中的黑猩猩達( Cheeta

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-3-10 21:39 發表

歇後語
玩「X」猿〈完〉
中間個字可以自由發揮。
that's my prediction, which seems will be realized pretty soon...

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-3-10 16:24 發表

我個外孫以前都係咁,
你唔俾佢玩電視遊戲機
佢就連電視都熄埋,實行一拍兩散,
但而家大個小小識諗左都唔會咁做喇,

難為班尊貴議員做得出.....................唉!
咁細個都識玩電視遊戲機?

引用:
原帖由 suewong 於 2011-3-11 18:17 發表

咁細個都識玩電視遊戲機?
四歲半的時候,已經玩賽車,
係同網絡世界的對手比賽,可能係大人,
有日本人,美國人,巴西人.........
好多時都跑第一。

下個星期就五歲了,重巴閉,
日日都玩 xbox -call of duty,
一樣和世界各地高手比賽,
當然係輸多過嬴,
但有時都頂得兩咀。

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-3-12 01:19 發表
四歲半的時候,已經玩賽車,
係同網絡世界的對手比賽,可能係大人,
有日本人,美國人,巴西人.........
好多時都跑第一。

下個星期就五歲了,重巴閉,
日日都玩 xbox -call of duty,
一樣和世界各地 ...
CHECK  CHECK    係咪資優生   !

可怜

不分青紅皂白;
不可理喻;
不知所謂。

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2011-3-15 15:40 發表

CHECK  CHECK    係咪資優生   !
一哥,打機叻同資優生應該沒闢係吧?
我有個姨甥打機重叻,
而家重係雙失青年。

X-BOX Call of Duty係一個好難玩的遊戲,
我都頂唔順,
我都唔知我條靚點樣可以頂得住 d 壓力。

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-3-19 01:34 發表

我有個姨甡打機重叻,而家重係雙失青年。  
為人父母、長輩者,若能教導有方,於Day one, yes, day one, not day two, day three…將小朋友之興趣、專注,帶領去鑽研功課、學問上,你日後將不會feel guilty矣。

相關搜索目錄: 功課

偷襲成功?泛民的議員們以為好醒,其實做佐豬頭炳,
今次極有可能係俾亞爺過左一棟,而家個名衰晒,
好做唔做,去做「犯」民的事?有排都洗唔甩。

號召力即刻弱晒,跟住來的遊行只得小貓三幾隻。

回復 21# 的帖子

理兄仲未訓??
係香港? 仍係喜歡睇你既分析.
不落兩邊

引用:
原帖由 理魯竇 於 2011-3-21 02:57 發表

偷襲成功?泛民的議員們以為好醒,其實做佐豬頭炳
絕對認同

引用:
原帖由 flowingwater 於 2011-3-21 03:35 發表
理兄仲未訓??
係香港? 仍係喜歡睇你既分析.
水哥,小弟在香港,我這些亂世小民無奢望,
只求凊茶淡飯及上網,去得邊丫?

唉!又歐聯,又英超,又西甲,又足總盃,又Call of Duty...........
邊度有咁早訓。

你咪仲夜?

相關搜索目錄:

回復 24# 的帖子

快樂既退休生活.:verygo
call of Duty?
今星期如有空。約埋何老或各有興趣前輩出來飲茶。
上一次都成半年有多。。

相關搜索目錄:
不落兩邊

27 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。