推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-25 12:49 發表

連鐵木真都驚左佢
你話佢有幾強
鐵木真原來是被『釋放』出來的,宋帝昺的實力看來強得可怕!

引用:
原帖由 KING546 於 2007-8-25 12:44 發表
今期好好睇.好期待下一期.
猶其是劉褔通又會有什"凸出"表現.
另外,我好想知道宋帝昺會强到什麼程度
出黎之後同老朱是敵是友(多數是敵)
係忠係奸?? 會唔會其中一個終極大佬?
好期待...: ...
不過我最想知黑冠摩尼因乜解究變咗人狼
因為距臨閉關前都思索咗好耐應唔應該行果一步...個風險都幾大咁
會唔會係走火入魔
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-27 23:39 發表

不過我最想知黑冠摩尼因乜解究變咗人狼
因為距臨閉關前都思索咗好耐應唔應該行果一步...個風險都幾大咁
會唔會係走火入魔
佢係月宗既人,而人狼又同月光有關,
所以佢變人狼係好合情理的
可能又係練左好似天子4楊素D蝕月神鑑一類武功吧.

黑冠摩尼變人狼其實幾有創意幾好睇架,不過個場境就好似參考西片狙魔人鵅A狙魔人入面有一幕係講個女主角個細佬變髐H狼跟虒麙V逃走,全個鏡頭差不多一樣!

經過今期...韓山童的〝神遊物外大法〞終於成為絕響 lu,但劉福通今期的表現都ok...雖然打完幾頁紙都係得個桔
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-31 23:32 發表
經過今期...韓山童的〝神遊物外大法〞終於成為絕響 lu,但劉福通今期的表現都ok...雖然打完幾頁紙都係得個桔
因為今期係小結關係,所以真係好好睇.
但係唔知點解,開頭通通打鐵木真o個段,我竟然覺得好好笑
希望佢繼續努力吧!!!

p.s: 狀元又再救老母
      時機總是剛剛好
好句!好句!!!

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-1 00:00 發表

因為今期係小結關係,所以真係好好睇.
但係唔知點解,開頭通通打鐵木真o個段,我竟然覺得好好笑
希望佢繼續努力吧!!!

p.s: 狀元又再救老母
      時機總是剛剛好
好句!好句!!!
有一格我覺得係扮李小龍添
通通:『咤!』
音樂無界限

引用:
韓山童(?-1351年),子韓林兒,元末農民起義軍(紅巾軍)領袖,出生於趙州欒城(今河北欒城)一信仰白蓮教的家庭。成年後以藉助白蓮教,宣傳「彌勒降生」、「明王出世」,主張推翻元朝統治,並結識了安徽阜陽人劉福通。元順帝至正十一年(1351年),元朝強征15萬民工修築黃河堤壩。韓山童、劉福通認為時機已到,編造「石人一隻眼,挑動黃河天下反」的民謠,四處傳播;同時在河道中埋設一石人,背刻「石人一隻眼,挑動黃河天下反」。待石人挖出,人心浮動,韓、劉乘機在河北永年縣白鹿庄發動起義。當地縣令急調軍隊圍剿。韓山童不幸被俘,隨即被殺害。
下篇《黃河起義篇》韓山童會戰死...真係咁快?!
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-9-1 00:33 發表

下篇《黃河起義篇》韓山童會戰死...真係咁快?!
韓山童o係石人頭出o黎時,又話咩神遊只可用多一兩次,又講咩「她」的腦疾~
大家唔知記唔記得o係冰蓮比人以為係韓林兒o既物體
但o係專欄度又煞有介事咁話未必係韓林兒~

話唔定冰蓮入面o個個真係韓林兒
不過係女仔,而且比韓山童作過法
不過佢有腦疾,好快死,所以韓山童先搵冰蓮封住佢
但o係黃河起義時,鐵木真o既血神力KO o左佢
韓山童冇得揀,局住未搵到醫腦疾o既方法,都要上韓林兒身
最後就腦疾死~或者可能係同朱仔打多場就死~

今期真係幾好睇,死人劉福通平時都衰衰格格,估唔到連必殺技設定都零舍搞鬼,「接龍勝天道」,仲要一路打一路叫好似玩超級無敵掌門人咁,頂癮!遲麰曭噸|唔會再創出「十五二十通通拳」呀「財財勝天拳」咁就大過癮囉!

引用:
原帖由 元朗躉 於 2007-9-1 21:33 發表

韓山童o係石人頭出o黎時,又話咩神遊只可用多一兩次,又講咩「她」的腦疾~
大家唔知記唔記得o係冰蓮比人以為係韓林兒o既物體
但o係專欄度又煞有介事咁話未必係韓林兒~

話唔定冰蓮入面o個個真係韓林兒
不 ...
睇返前十幾期,神棍o係萬像入面已經提過韓山童搵過晒醫腦疾既野,花花又提過o係冰蓮入面既「她」....

今期通哥說:我的要求絕對比教主嚴謹十倍!!
這句話是在惡搞玉郎嗎?

今期...有一格無啦啦講:丁丁..你是個人材.....
得睇完....噴左啖汽水出黎
係咪睇左呢個故仔..先會彈個咁既野出黎呢???

http://forum.timway.com/f/thread-114465-1-2.html
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-9-9 18:00 發表
今期...有一格無啦啦講:丁丁..你是個人材.....
得睇完....噴左啖汽水出黎
係咪睇左呢個故仔..先會彈個咁既野出黎呢???

http://forum.timway.com/f/thread-114465-1-2.html
天福寶寶..我都笑左出來......証明主編童心未泯....呢個係近期網上流行既笑話,有人將天線得得b,加埋一d電影l片做成...大陸所謂"惡搞"既製作....我見過好似有三段....

相關搜索目錄: 笑話
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-9-10 06:53 發表

天福寶寶..我都笑左出來......証明主編童心未泯....呢個係近期網上流行既笑話,有人將天線得得b,加埋一d電影l片做成...大陸所謂"惡搞"既製作....我見過好似有三段....
係幾引人笑既...不過..冇左下文...攪到唔知點咁....

相關搜索目錄: 笑話
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

其實"丁丁"係邊個嚟??
音樂無界限

以下係丁丁的解釋!
http://briian.com/?p=1081

我覺得叫天線得得bb去通天教, 才是高潮位....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-9-12 18:45 發表
以下係丁丁的解釋!
http://briian.com/?p=1081

我覺得叫天線得得bb去通天教, 才是高潮位....
丁丁果然係個人才
音樂無界限

薄紗版月影姬,好性感啊!

睇到今期,老劉初步診斷韓琳兒係失去魂頭、元神離體,所以我估韓山童最後一次的《神遊物外大法》可能會用嚟揾韓琳兒的元神
下期韓山童終於用真身應戰,都幾期待

本帖最近評分記錄
  • Dr.Evil 體力 +8 我很贊同 2007-9-17 01:07
  • Dr.Evil 威望 +8 我很贊同 2007-9-17 01:07
音樂無界限

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2007-9-15 17:44 發表
薄紗版月影姬,好性感啊!
好彩送外賣嘅係潮華版月影姬啫,唔知朱元璋如果睇到今期老黃週記入面嗰張天女VS月影姬真人相,會唔會後悔自已唔記得鎖好門瞓覺搞到被吉列版月影姬豬鏈球菌入侵呢!

我估計韓山童真係好可能响呢篇《黃河起義篇》收檔,1來係因為歷史注定,2來係因為佢只係得番2次神遊物外,相信佢嘅最後一次可能會上個女"琳兒"身上,响"琳兒"嘅腦海內喚醒佢癱瘓多年元神,並响"琳兒"腦海內同佢未嘗一親嘅女兒道別,跟着佢自己就魂飛魄散,之後"琳兒"就响劉福通扶助下以韓山童上身嘅身份繼續佢嘅遺願!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-9-21 13:23 發表
我估計韓山童真係好可能响呢篇《黃河起義篇》收檔,1來係因為歷史注定,2來係因為佢只係得番2次神遊物外,相信佢嘅最後一次可能會上個女"琳兒"身上,响"琳兒"嘅腦海 ...
但今期講韓山童超勁喎,而且實力仲未見底添
未必咁快會死卦......

下期封面好似幾唔錯喎.又好應節.
希望可以做靚D啦.

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-21 20:33 發表

但今期講韓山童超勁喎,而且實力仲未見底添
未必咁快會死卦......
會唔會黃河起義之後,韓山童揾替死鬼代距死,然後以易容術喬裝另一個新的身份登場?
因為我記得有一期朱元璋 & 天女仲喺濠洲擊破百顏果陣,天女透露過距的易容術係韓山童所教,記憶中係韓山童喺萬象真藏中學得 (有冇記錯呢?),所以黃河起義之後有可能嚟個假死喎。而且今期韓山童用番真身上陣真係超勁,十三翼又暫時唔入關,睇怕真係冇乜幾個威脅到距。朝廷又好似冇乜邊幾個打得,王保保又未知距的真正實力係點,我諗唯一有可能威脅到韓山童的就只有丐幫,伍無求曾透露丐幫十二生肖最強的係〝龍〞 & 〝虎〞,可能仲有乜鬼四大長老,仲有個丐幫幫主添...
所以假死真係有可能
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。