推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

下期朱元璋實會跟天女去白蓮總壇,話哂劉伯温喺韓山童手上,不得不投鼠忌器。另一方面,上幾期劉伯温仲喺『萬象真藏』瞓覺,唔知帖木兒入到去會有咩反應
話時話,劉伯温係時候做返場武打戲嚟睇吓喎
音樂無界限

白衣世尊多次同日陽君意見不合,會唔會同日陽君決烈呢
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-6-20 10:57 發表

應該一定會! 而且日白衣世尊好似仲有個仔(唔知有冇記錯),日後可能成為佢叛變的導火線
果期話白衣世尊個仔好似唔生性咁喎...
遲吓白衣世尊好可能會視徐達為一個大障礙,真係替徐達擔心
黑冠摩泥好可能想練功提升實力,見佢無神神結繭,話唔埋破繭而出之後會返老還童
音樂無界限

〝雙温會〞...劉伯温睇赤老温面相篤爆距勾義嫂果段,我睇到笑咗出聲,實在太好笑喇
百顏扮劉福通叫花花大師帶距去韓山童真身果度,講真...下期我覺得實會穿煲,都係時候俾花花大師表演吓咯
音樂無界限

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-7-6 13:29 發表
謎底解開苤A呢一代十三十三翼點解咁癈原來真係為鷛f夠人數,所以先至咁廢,但老黃咁講又會唔會有D自圓其說呢!
係廢就廢D,不過我幾鐘意毒王札木合,撇開鐵木真 & 帖木兒哩2個,札木合喺哩一代十三翼當中的表現都幾出色,智勇兼備
音樂無界限

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-7-21 19:39 發表

今期後面講札木合可能要死....
希望唔好死住啦
不過札木合為救距契仔,徒手接刀不果,隨機應變咬腰避開武神戰器一刀,不過都搞到重傷。睇拖雷個樣咁緊張,我個人覺得平時不可一世、串到乞人憎的距,為救契爺可能連自己face、民族尊嚴都唔要
哲別又輸俾朱元璋,冇辨法啦...鬼叫本書叫《洪武大帝》咩
音樂無界限

今期封面札木合垂死個樣好鬼似王小龍
原來合撒兒的存在目的係做鐵木真的後備,今期距領導 & 報署的表現都ok喎,十三翼有三個領導級人物真係唔簡單(鐵木真、帖木兒、合撒兒),我估合撒兒的功力可能低鐵木真少少
劉伯温同姜子牙、張良果班輔助歷代天子主角的智囊通靈,姜子牙會唔會過D料俾老劉呢?
音樂無界限

原來王罕、訶額侖要一齊先可以用咒術捉妖,咁下期韓山童的戰況就唔多樂觀,但距都去到白蓮總壇,應該都可以返去自己的真身掛,但既然去到白蓮總壇,點解距又唔返去自己真身先出嚟打十三翼
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-8-14 18:03 發表

睇完返黎,LUNCH仲食唔食到落飯呀
好彩我去果日見唔到
音樂無界限

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-8-15 15:50 發表

我就覺得韓山童唔會太長命,而佢既家業就會俾韓林兒敗晒咁O者....
韓山童死唔死真係好難講,事關韓教主有近乎不敗的〝神遊物外大法〞,如果老黃設定〝神遊物外大法〞係真身雖滅,但元神無損的話都仲可以『寄居』喺蓮瓣侍女身上的話,咁韓山童都可以用另一種方式去繼續生存,咁可能韓教主會以蓮瓣侍女的身份去幕後操控白蓮教
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-8-25 12:44 發表
今期好好睇.好期待下一期.
猶其是劉褔通又會有什"凸出"表現.
另外,我好想知道宋帝昺會强到什麼程度
出黎之後同老朱是敵是友(多數是敵)
係忠係奸?? 會唔會其中一個終極大佬?
好期待...: ...
不過我最想知黑冠摩尼因乜解究變咗人狼
因為距臨閉關前都思索咗好耐應唔應該行果一步...個風險都幾大咁
會唔會係走火入魔
音樂無界限

經過今期...韓山童的〝神遊物外大法〞終於成為絕響 lu,但劉福通今期的表現都ok...雖然打完幾頁紙都係得個桔
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-1 00:00 發表

因為今期係小結關係,所以真係好好睇.
但係唔知點解,開頭通通打鐵木真o個段,我竟然覺得好好笑
希望佢繼續努力吧!!!

p.s: 狀元又再救老母
      時機總是剛剛好
好句!好句!!!
有一格我覺得係扮李小龍添
通通:『咤!』
音樂無界限

引用:
韓山童(?-1351年),子韓林兒,元末農民起義軍(紅巾軍)領袖,出生於趙州欒城(今河北欒城)一信仰白蓮教的家庭。成年後以藉助白蓮教,宣傳「彌勒降生」、「明王出世」,主張推翻元朝統治,並結識了安徽阜陽人劉福通。元順帝至正十一年(1351年),元朝強征15萬民工修築黃河堤壩。韓山童、劉福通認為時機已到,編造「石人一隻眼,挑動黃河天下反」的民謠,四處傳播;同時在河道中埋設一石人,背刻「石人一隻眼,挑動黃河天下反」。待石人挖出,人心浮動,韓、劉乘機在河北永年縣白鹿庄發動起義。當地縣令急調軍隊圍剿。韓山童不幸被俘,隨即被殺害。
下篇《黃河起義篇》韓山童會戰死...真係咁快?!
音樂無界限

其實"丁丁"係邊個嚟??
音樂無界限

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-9-12 18:45 發表
以下係丁丁的解釋!
http://briian.com/?p=1081

我覺得叫天線得得bb去通天教, 才是高潮位....
丁丁果然係個人才
音樂無界限

睇到今期,老劉初步診斷韓琳兒係失去魂頭、元神離體,所以我估韓山童最後一次的《神遊物外大法》可能會用嚟揾韓琳兒的元神
下期韓山童終於用真身應戰,都幾期待

本帖最近評分記錄
  • Dr.Evil 體力 +8 我很贊同 2007-9-17 01:07
  • Dr.Evil 威望 +8 我很贊同 2007-9-17 01:07
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-21 20:33 發表

但今期講韓山童超勁喎,而且實力仲未見底添
未必咁快會死卦......
會唔會黃河起義之後,韓山童揾替死鬼代距死,然後以易容術喬裝另一個新的身份登場?
因為我記得有一期朱元璋 & 天女仲喺濠洲擊破百顏果陣,天女透露過距的易容術係韓山童所教,記憶中係韓山童喺萬象真藏中學得 (有冇記錯呢?),所以黃河起義之後有可能嚟個假死喎。而且今期韓山童用番真身上陣真係超勁,十三翼又暫時唔入關,睇怕真係冇乜幾個威脅到距。朝廷又好似冇乜邊幾個打得,王保保又未知距的真正實力係點,我諗唯一有可能威脅到韓山童的就只有丐幫,伍無求曾透露丐幫十二生肖最強的係〝龍〞 & 〝虎〞,可能仲有乜鬼四大長老,仲有個丐幫幫主添...
所以假死真係有可能
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-21 20:34 發表
下期封面好似幾唔錯喎.又好應節.
希望可以做靚D啦.
又真係唔錯的封面,兩個索女互相對望

其實朱元璋 & 月影姫果幕『床上戲』都幾好睇,距地各自心有所屬,但因為趣味在於寒月武的魂魄喺朱元璋度,月影姫想再回億同寒月武一齊果種感覺,但朱元璋又唔想做D對唔住天女的事,結果淨係純綷瞓覺,見月影姫喊住嚟瞓真係心都up埋

最尾果版出現的一定係軍,斷估唔會係張翠山 or 張無忌
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-29 14:15 發表
今期尾段真係好搞笑,我睇左兩笑,笑左兩次.
真係好搞笑(點好笑暫時唔講住,因為可能有些朋友還未睇的)
我開始越來越鍾意依本書了.
(更越來越鐘意通通呢)
...
用一節故仔嚟搞笑,班編劇真係越嚟越大膽
但又真係幾好笑
好彩個搞笑party韓山童冇參與

今期出埋武當七俠的莫聲谷,但係距師父會唔會唔係軍呢?定抑或真係軍(張三丰)
遲吓出埋張無忌就真係搞鬼...
音樂無界限

引用:
原帖由 antoine90 於 2007-10-4 21:07 發表

may be "delay nomore"
(just for joke, plz don't mind...)
X 100
音樂無界限

日陽君千祈唔好死呀...
今鋪真係替日陽君擔心,俾個好師姪白衣世尊出賣,希望事前發覺白衣世尊有問題的劉伯温留有援手於日宗果樹...
or 徐達及時趕到救日陽君啦
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-10-5 23:39 發表

我覺得日陽君一定唔會死的.
佢都好勁吓架,放心吧
但日陽君係衝動火爆型角色,通常哩類角色都冇乜好收場喎
音樂無界限

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-10-9 17:20 發表

好似話佢遲下有得發揮喎..如果可以既話...到時同日陽君一齊出手..勁到好似上代教主咁..就正啦~~
勁到好似上代教主咁就誇咗D,但我估日陽君 & 黑冠摩尼繼手都應該有陰陽法王6、7成實力掛
依家本《洪武》...丐幫出親場就得伍無求 & 十二生肖,唔知遲吓丐幫幫主哩個〝大粒〞會唔會出現?
音樂無界限

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-10-9 22:34 發表

會唔會識降龍18掌??
應該識掛...
多得金庸筆下的喬峰 & 洪七公太深入民心,降龍18掌同丐幫基本上都已經不可分割...
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。