推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

今期...有一格無啦啦講:丁丁..你是個人材.....
得睇完....噴左啖汽水出黎
係咪睇左呢個故仔..先會彈個咁既野出黎呢???

http://forum.timway.com/f/thread-114465-1-2.html
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-9-10 06:53 發表

天福寶寶..我都笑左出來......証明主編童心未泯....呢個係近期網上流行既笑話,有人將天線得得b,加埋一d電影l片做成...大陸所謂"惡搞"既製作....我見過好似有三段....
係幾引人笑既...不過..冇左下文...攪到唔知點咁....

相關搜索目錄: 笑話
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-29 06:15 發表
今期尾段真係好搞笑,我睇左兩笑,笑左兩次.
真係好搞笑(點好笑暫時唔講住,因為可能有些朋友還未睇的)
我開始越來越鍾意依本書了.
(更越來越鐘意通通呢)
今期又真係幾過癮...而歷史又真係有講過月餅係用黎起義喎~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-10-9 06:34 發表
朱元璋大契天女終於同細契月影姬開拖,精彩!日陽君我估佢唔會咁快瓜住,不過好似上面位兄弟咁講法,以佢老人家嘅性格真係出事係遲早嘅事!白衣世尊條粉腸真係好陰毒,放長雙眼睇佢點仆街(雖然日陽君 ...
好似話佢遲下有得發揮喎..如果可以既話...到時同日陽君一齊出手..勁到好似上代教主咁..就正啦~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-10-9 13:56 發表

勁到好似上代教主咁就誇咗D,但我估日陽君 & 黑冠摩尼繼手都應該有陰陽法王6、7成實力掛
依家本《洪武》...丐幫出親場就得伍無求 & 十二生肖,唔知遲吓丐幫幫主哩個〝大粒〞會唔 ...
會唔會識降龍18掌??
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-10-10 04:44 發表

咁就死嘞,降龍十八掌呢套絕學如果响家下嘅丐幫度出現就真係破壞晒呢門守正辟邪絕學嘅型像咯
到時應該會改名...叫降虫十八掌....降唔到龍..咪降下D虫囉~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 KING546 於 2007-10-12 12:37 發表
今期日陽君好慘呀............
利用人地既力量去消除對自己不利既人...戰略上係正確既...只係我地傍觀既覺得慘姐....
比著係你..o係公司有個人..佢係你上司,而佢又成日攪到公司煩過煩人..攪到人人都唔like佢...咁岩.你有計整走佢...你亦知佢走左後..你會坐到佢個位..你會點???可能之後佢d fd會搵機會執仇...但係你唔知佢有咩fd..同埋眼前緊要d...到時我諗好多人都會咁做~~~
好似編劇講..白衣係衰..但係佢d部下個個都聽佢支笛...亦覺得白衣做事公正..又對部下好...咁d部下反而會支持佢囉~~只係日陽君好彩...收個朱生做義子姐...如果冇收到...之後唔知
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-10-27 14:10 發表
今期又估唔到白衣世尊不為《明神武典》而做漢奸,都有D骨氣...
又估唔到世尊之子真係咁痴線,竟然可以從寒月武屍身上的微弱真氣運轉路線去學月宗武功,仲獨闖明教波斯總壇,斷估都應該係去搶個教 ...
白衣世尊今期真係幾掂...好感度加返唔少分...
起碼知道佢真係會用腦諗野..同埋知道咩係應該做..咩係唔應該(起碼我覺得係~)
佢個仔......一句.....有冇咁誇呀>??
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-11-2 15:42 發表
睇嚟朱元璋成皇之路又多一個障礙,世尊之子真係好鬼堅,無論武功 & 心思都高朱元璋好多...
今期世尊之子的一段回憶,明顯世尊之子的心思比距老豆清晰,提出吞拼波斯本教又比距老豆有遠見,白 ...
我反而有個問題.....世尊之子吞拼波斯本教有咩用???
叫o個度d人去打仗????
定係以波斯本教個名叫中原d人聽佢支笛呢???
打仗既話...好似遠過頭...元軍一定會做野..
叫中原人聽佢支笛...e+咁既形勢........同埋都成百幾年冇往來啦..會有用咩???
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-11-4 15:27 發表

我諗世尊之子去吞拼波斯本教實有距的用意 ge ,
姑勿論距吞拼波斯本教的動機何在,
難得的係距在吞拼波斯本教之前的準備功夫,
先潛入月宗總壇查探月宗武功的奥義,
再唔知乜嘢原因識埋 ...
可能佢就係陳友X
話時話..佢姓咩真係冇人知.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 KING546 於 2007-11-9 17:01 發表

睇黎李善長就係老朱日後性情大變的最主要關鍵
我今期返而較欣賞大龍同合撤兒打o個場...
用d墨水黎畫d打鬥場面..真係有比心機落去....呢廿蚊真係低比
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-1 16:00 發表
今期韓山童真係勁到震,王保保以人多勢眾的《萬夫長生天》vs 韓山童,啱啱同韓山童單人匹馬形成一個強列對比,咁的對決形式雖然係『舊酒』,但又寫得唔錯,韓教主輕描淡寫咁就破 ...
今期真係好型.....
咩叫<萬夫莫敵>....?
係早期火鳳既呂布,火雲邪神同e+既韓山童先做到出黎.........
其他漫畫???仲未見有...有d亦唔會期待會見到~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

可能好似天子4咁///重鑄天劍.....
其實天劍只係劍身冇左..但精神尚在...(好似講緊個人咁...)
後尾上左朱生身上..另佢功力大增....再識左D乜日月天子劍法....然後攪掂成個波斯明教....
但係雷刀亦死唔哂...而由於天劍只得精神...所以天劍入體時...亦入左DD雷刀元神上去...攪到朱生有DD邪性.....因而接受黑暗思想而變得非常淫賤....SORRY..係殘暴先岩......(講真..我唔係好BUY李善長O個D咩黑暗野會攪到呀朱朱會咁...應該係有DD邪野上身..先會易D比人洗腦姐..)
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-7 14:58 發表
朱元璋一生最大的敵人陳友諒終於出場,但估唔到係個細蚊仔...
王罕兩公婆同日陽君鬥內力俾白衣世尊偷雞,後嚟劉伯温夢見日陽君要殺朱元璋,又睇見白衣世尊功力大增,好擔心日陽君有機會會失憶
日陽君會唔會比o個個老太婆摧眠左?????
所以先打韓山童??
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-12-24 08:15 發表
黑冠老頭居然走去殺呀韓山童,我就真係唔係咁睇好嘞,黑冠變人狼呢下嘢嚇吓人就得,講到實戰就真係唔係咁睇好,當日白衣世尊個仔响明教總壇單拖都生劏幾隻啦,我估韓山童差唔過白衣 ...
擺到明係拎黎帶出之後O個場大戰啦...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-27 14:25 發表
話時話...
依家書中人物掛住起義...咁剩低果兩件 (or 一件) 天翔靈物仲揾唔揾
你唔講都唔記得..可能編劇都唔記得
不過..o個2件野到時可能自己無啦啦彈左出黎~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-28 14:36 發表
今期哲別好慘呀,一個做事光明磊落的正直武者...咁就俾白衣世尊條粉蛋 KO...KO完仲要斷手插眼,最後仲...真係睇到我好鬼慶
希望朱元璋打死條粉蛋替哲別報仇,還哲別一個武者尊嚴: ...
今期真係好睇..寫到哲別好得
其實白衣都寫得唔錯...你有力量O個陣..真係鍾意點玩都得...人地想反抗...唔夠你黎..咪任你魚肉囉....呢D係一D戀棧權力既人鍾意做既野....
以前就又奄又姦又殺....e+呢d咁既人..咪又係一樣咁玩,...有power..驚咩??
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-12-29 04:19 發表
我覺得唯一個問題係...白衣見過幾個一級人物既功力(好似白蓮教主...)

而家佢咁有自信,好似自己去到果個level咁.......之後好難收科
應該去到下場大戰.....好多人都會去拎飯盒ga啦....e+比佢地2老(佢同摩尼老狼)威返幾版先囉...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-1-5 03:00 發表

我由始至終都覺得佢會扮元順帝
ME TOO
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期哲別死...O個版好有FEEL...好似<鐵拳浪子> LAST O個版咁...心都實一實...........
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 元朗躉 於 2008-1-7 15:45 發表

基本上天子3開始已經係主角不停弱化=.=

天子1,姬發套先天乾坤功屈晒咁滯o既,仲要學埋渾天寶鑑
係得飄渺城主or紂王係同姬發打得下

天子2,渾天寶鑑有進一步o既發揮
嬴政都好似係無敵咁滯

天子3, ...
其實我幾buy之後既天子係越黎越屎.....咁先顯出身邊人材既重要...
講返天子5...皇甫極同項無恨真係好勁...返而主角戈兒同個傻仔天子就................
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-18 15:03 發表
張君寶初會韓山童,打得都好精彩,兩個都氣定神閒咁過招,但到最後一招韓山童仲傷咗添,哩個章節足足佔咗成本書的一半
我都覺得打得幾精彩喎..開頭跳幾格就已經過左招(龍珠???)...之後佢地招招對打...打到平分秋色(之後話韓山童傷左dd姐)...
如果薄裝...你估有冇可能打足半期呢???
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-1-22 10:08 發表

其實諗起都毛管楝,究景當佢係體內精神分裂成50個人定係俾50隻鬼上咗身呢
好似係體內同時可以有50種想法....50人格可輪住上身控制肉體...
又可以o係肉身內討論傾計....互相研究.....
即係玩哂...
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期故事都唔錯....韓山童同埋通通都比我覺得係一個好愛老婆既人..
韓山童到e+仲記得老婆想要咩...
通通o係有事o個陣..會諗住3個老婆安全...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-26 01:04 發表

韓山童原來係個識製造浪漫的好老公
仲係又長情又浪漫既好老公...
                       /□\/■\
                        ||  ||

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。