推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

致各位版友, 請幫幫忙

[quote]原帖由 fighterplane 於 2011-5-17 09:44 發表

希望各位版友,在討論中,避免使用過激字眼,免得在下和在大陸的一眾版友,看不到各位的大作,/quote]

我同西環有路,所以呢單嘢實唔關我事!

我不嬲都贊成食河蟹唔食大閘蟹,至多做軟脚蟹,扮哂蟹咁啫!

反中亂港必敗,xocat長存萬歲!

筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 fighterplane 於 2011-5-17 11:27 發表
所有廣告,我已經全部封鎖。
但問題依舊。...
既然戰機兄响度,小弟想問吓因乜解究在轉另一page之默認表情時,之前所寫落啲嘢會冇哂嘅?

呢個現象是個幾两個月前開始發生,請賜教!

相關搜索目錄: 廣告
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 fighterplane 於 2011-5-17 11:45 發表

我根本load唔到表情,答你唔到,
Thanks, 咁教吓小弟點樣封鎖所有廣告吖!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 fighterplane 於 2011-5-17 13:46 發表

如果用IE,只有付費軟件才做得比較好。......
多謝老兄指點迷津!

引用:
原帖由 fighterplane 於 2011-5-18 09:01 發表

但到現在還找不在懷舊版有甚麼東西觸動中共的神經。最初懷疑 ...

我剛同西環交心嚟,問佢哋可否特事特辦,讓xocat可在共和祖國自由行,佢同統戰部傾完電話後對我話no problem,之不過想請求嗰個叫愛爾拔嘅網友可否通力合作,將一啲敏感性高嘅字眼稍為河蟹一吓,唔好用魚蝦音,改用蟹音,建議用字例如:

「共匪」可否寫成「匪」。  

唔鍾意改個「共」字,咪改個「匪」字。

睇吓可否寫成「共肥」,呢,你哋嗰個死鬼「肥」姐個「肥」字呢!

萬望各位港澳同胞高抬貴手,以免阿爺郁手!

阿爺好,香港好,xocat更好!

順祝大家富貴!  

(代西環字)

相關搜索目錄: 自由行

引用:
原帖由 fighterplane 於 2011-5-18 17:05 發表

今日北京所有爬牆軟一律死晒..請看以下..大紀元2011年05月18日訊(大紀元記者程靜報道)中共 ..

戰機兄人如其名,不愧為戰機,真夠薑,居然夠胆响天子脚下溜灠,轉載及發放出頭號毒草刋物「大紀元」,有種!

睇嚟我哋共和祖家並非如傳聞中咁冇自由,有進步,值得一讚!

而我哋位愛爾拔兄日講夜講嗰個乜鬼嘢「共匪」乃濕濕碎而已,真係大驚小怪!

引用:
原帖由 ali 於 2011-5-18 18:06 發表

隔離政治版阿華叔鬧得激,激極都冇懷舊版呢個 歐盟英國人阿叔匪來匪去。

ali兄你可能匿埋海盗國太耐,資訊未夠update,加上被一眾別有用心嘅反華集團所誤導,以致以為罵乜匪物匪阿爺會嬲,唔會喇!

M家共和祖國好自由喇,比起凸區聲稱之民主自由有過之而無不及呢!自由到連偷呃拐騙、姦淫擄掠都差唔多合法化喇!

兼且阿爺腔襟廣濶,罵吓幾唔閒唧?好多年前唔知邊個中央領導人話過喇,共產黨係唔怕人罵嘅,亦罵不倒的。

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-18 21:11 發表

點解強國咁怕國民 access outside information, 咁驚青 ?

唔係驚青,係阿爺愛民啫,因大國子民頭腦簡單一如小孩,身為家長係有責任screen過先准佢哋睇,以免學壞,尤其凸區啲壞人更多,一定要防範。

引用:
原帖由 fighterplane 於 2011-5-19 00:36 發表
每日我除了多謝上帝賜我飲食,
更要多謝Gorden Wong每日賜我精神糧食。
Sorry mate, who's Gordon Wong?

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 tillama1 於 2011-5-19 10:31 發表
我淨係想問 :  點解阿爺一定要封殺外來消息呢  ?     
The answer is simple and straightforward, you may wish to get it by seeing my Post #22 above.

引用:
原帖由 comm 於 2011-5-19 21:33 發表
前版主,你成日話vpn唔得,呢樣唔通,那樣唔通,我介绍幾個網專教人大陸祕密通道, ...

comm兄,好久不見,別來無恙吧,皆因拉登單嘢,掛/念甚!

小弟之所以思念兄台,皆因早前因得知老兄之所以用Bobo姐幅相做版頭,問明原委後得知原來並非同佢有乜景轟,純粹關佢頭事。

惟小弟差啲令老兄落鑊,因我介紹北非狂人卡達非上校幅相俾你,等你睇吓佢個頭啱唔啱老兄使。

好彩老兄唔聽我支笛,否則八國聯軍以為老兄同上校有路,揾啲殲28同類型無影分體式轟作機嚟香港炸老兄檔攤就大煲劑矣?

引用:
原帖由 comm 於 2011-5-19 23:55 發表
筆兄同你錄左你夢中情人片段,肥Du Du真可愛 big arse,big arse,big arse....

多謝comm兄來片,乜老兄成日E住佢嗰度嘅?

都解釋咗俾你聽係職業病嚟咯,唔關佢事謘I

引用:
原帖由 fighterplane 於 2011-5-21 08:52 發表

不要因為過激的言詞,而導致論譠被封,而且在這堙A很多都是"老"友記,無謂搞到你又投訴我,我又投訴你。...

戰機兄一啲都冇噏錯,呢個forum好多係我呢亭老鬼,大家都活咗一把年紀,理應成熟(熟透兼就爛嗰隻),亦不存在互相惡意攻擊誘因,只不過大家對某些事睇唔過眼,多口講两句,或會過火少少,又或因老頑童行為發作,玩大咗而已,應不涉其它,故務請老兄萬二個放心,大家會床頭打交床尾和嘞!  

至於有時見此forum網友互窒,以我理解為sense of humour而已,亦務請版主或xocat不用overreact

又至於話阿爺封殺此forum我相信乃過份驚恐或被加害妄想症作祟而已。我有理就相信阿爺真係冇你哋咁好氣,亦寬鬆咗好多,就憑「大紀元」呢亭頭號反革命毒草刋物都可無障碍地讓人天子脚下自由溜灠,轉載及發放可知一二。而以時下影响力嚟計(將來唔敢講)xocat能在大中華千億個網站中而得到國安局垂青打壓,理應慶幸都嚟唔切呀!

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-21 10:01 發表

I guess he is 版主...
Yes,you’re right, 嗰個先係佢真身!

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-21 10:14 發表

笑 c 人...p.s. 我要投訴 Pen 兄 令我心曠體胖, 會嚇走飯票...

唔怕喎,咁妳咪叫飯票join埋妳排排坐一齊睇xocat囉,到時肥蘭嫁肥瑞,你唔嫌我肥我唔嫌你肥,出巡時仲威,两隻肥蟹十爪/鉗緊扣打橫行霸哂成條街,好不風光!

講起俾國安局E,小弟後生時係寫怪論出身,專噏埋啲翳肺嘢,個底花哂,自知罪孽深重,所以若23條一出,橫掂响香港都係震(人工震)咯,我打算到時偷渡/非法旅遊去美麗島,跟老何大大同甘共苦,一齊去受天然震好過嘞!

相關搜索目錄: 旅遊

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。