推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[原創] 世衛表揚周一嶽抗煙有功<---咁X樣都得???

世衛表揚周一嶽抗煙有功<---咁X樣都得???

頂你世衛話要頒個獎俾周局長,
表揚佢抗煙有功,
小你,你一係就唔好X俾香港人食,
又要俾人買,又唔俾人食
咁算點先?

引用:
原帖由 yokoho 於 2011-5-27 03:11 發表
表揚佢抗煙有功,
又要俾人買,又唔俾人食
咁算點先?
加到$200包仍會有人食既 ...

引用:
原帖由 KMY89 於 2011-5-27 11:27 發表

加到$200包仍會有人食既 ...
就算加到 200蚊一包都平過可卡因
當然有人食
而食唔起嘅靚仔靚妹
揸住 200蚊大可以索 K 吸冰

引用:
原帖由 yokoho 於 2011-5-27 03:11 發表
表揚佢抗煙有功,
又要俾人買,又唔俾人食
咁算點先?
大麻可以禁﹐連種大麻都犯法﹐偏偏香煙禁唔到?
19世紀時晌美國﹐可卡因係最普遍又能醫百病嘅靈丹妙藥
但因為有醫學上證明嘅成癮證據
所以由妙藥變成毒品
家下班狗噏佬日吹夜吹吸煙能致百病﹐二手煙致癌乜乜七七
完全過唔到嚴謹嘅醫學驗證
睇下咩孔雀石綠、蘇丹紅、三聚氰胺都可以禁用於食物
點解唔可以禁止香煙 ?起碼去禁香煙含有尼古丁吖
要立法禁止就惹起訴訟 - 西方國家煙民唔係港燦咁軟弱﹐煙草公司亦唔會坐以待斃
靠吹靠嚇嘅所謂實驗上到法庭就必輸無疑
所以只能用行政手段打壓﹐同埋煽動輿論圍剿

周一嶽點樣 抗煙有功?唔明
我呢邊挪威除咗一包煙賣過百蚊港元,為抗煙前幾年仲用埋屎橋(除褲放屁)
所有售賣有關煙草的店舖不能將貨品放係當眼處,即係要收埋嚟賣,
要買煙就係收銀處買一張所要牌子煙卡,付款後行去附近的煙機入卡取煙。
以為咁就可以少煙民,真係ON 9 人諗埋D  ON 9 嘢!

引用:
原帖由 ali 於 2011-5-27 16:56 發表
周一嶽點樣 抗煙有功?唔明
我呢邊挪威除咗一包煙賣過百蚊港元,為抗煙前幾年仲用埋屎橋(除褲放屁)
所有售賣有關煙草的店舖不能將貨品放係當眼處,即係要收埋嚟賣,
要買煙 ...
世衛阿頭係阿珍
阿珍以前坐過周一鑊個位
關照吓 d  "後輩" - 大家吹捧吓﹐實惠就冇嘞
你果邊挪威咪係咁擦奧黑﹐一上台乜叉都冇做過就贈個諾貝爾和平獎俾佢
成百幾萬美龍獎金果吓和味  

講開又講
挪威係咪學荷蘭咁合法賣大麻?

食罐頭都會致癌啦, 又唔見世衛叫香港加價??
食煙會影響到人, 但係已經有好多地方冇得食煙架啦
如果你唔比我係街食, 我喱係屋企食都得
你而家加到咁拿貴, 香港人又多d乞兒啦
多d乞兒係街會好過多d煙民係街咩?

都係既, d乞兒又可以食垃圾桶入面未食完既煙, 環保d

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2011-5-27 17:21 發表 世衛阿頭係阿珍阿珍以前坐過周一鑊個位關照吓 d "後輩" - 大家吹捧吓﹐實惠就冇嘞你果邊挪威咪係咁擦奧黑﹐一上台乜叉都冇做過就贈個諾貝爾和平獎俾佢成百幾萬美龍獎金果吓和味 ...
周一獲攞晒獎, 下屆個位會唔會係佢坐呢??

最唔順氣就係政府言行不一,
又係果句,你又賣俾人,又唔想人食...
如果周局長係因為實施唔進口香煙我都冇說話講...
簡直就係扯貓尾!!!

又賣俾我地又要禁煙
呢樣先最慶呀!
小你 全面禁煙吧啦仆x
咪L呢頭賺完我地一筆之後又噤住我地搶呀!

其實我真係唔据加煙稅!
每個人都有自由意志,我鍾意食煙就食煙啦!
關政府咩事?

我已經決定左星期日去尖沙咀柴佢台架啦, 各位巴打有冇興趣?有好多組織都話會去, 到時當去睇下戲

去老尖做咩?!柴台有咩搞?

尖咀邊樹 去食住煙仔等睇戲都好

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2011-5-27 17:21 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=14390007&ptid=471431][/url]
世衛阿頭係阿珍
阿珍以前坐過周一鑊個位
關照吓 d  "後輩" - 大家吹捧吓﹐實惠就冇嘞
你果邊挪威咪係咁擦奧黑﹐一上台乜叉都冇做過就贈個諾貝爾和平獎俾佢
成百幾萬美龍獎金果吓和味  

講開又講
合法賣大麻就未住,不過睇怕都有機
挪威政府點止擦奧黑,簡直係美國雪撬犬,美國佬冇錢打利比亞咪係地面做指揮,由挪威出兵空襲卡達菲;
阿富汗同伊拉克需要維持和平唔係係維持開槍部隊駐守,挪威佬咪又即刻派兵。
離x譜係前國防女部長,呢條八婆個仔係精兵,07年本來調去阿富汗,個八婆驚個仔企直去打橫歸,憑自己權力伸腳出招「佢唔去得」。
世衛阿珍同佢d工作伙伴加埋d乜專家物專家就個豬流感唬嚇全球人,呃o左唔少國家地方買埋一大堆疫苗,周一鑊有冇講有幾多疫苗未用?挪威之前都入o左唔少貨,早2日報導有價值2億克郎還未用的疫苗已過期。
呢d咪世衛+乜9專家同藥廠勾結,做o左全球巨交易豬籠入水。

引用:
原帖由 Kelvin0310 於 2011-5-28 01:27 發表 尖咀邊樹 去食住煙仔等睇戲都好
尖咀美麗華, 好似話11點

回復 15# 的帖子

先更正我上面講錯嘅資料
阿珍未去世衛前只做過香港衛生署署長
而唔係周一鑊家下個位置

早幾年 d 人剛剛捱完沙士一劑而對傳染病杯弓蛇影
冇耐又話 H5N1 大爆發
世衛就呼籲各國儲備好大量 "特敏福 " 應急
於是羅氏藥廠就發過豬頭
前兩年又嚟一鑊豬流感
特敏福又大賺一鑊﹐仲有係豬流感疫苗
香港咪又係買埋一大堆法國豬流感疫苗
由於有醫生自己打咗呢種疫苗而癱瘓
呢種豬流感疫苗就冇人肯打
終於億幾兩億銀嘅疫苗當垃圾

其實阿珍晌世衛掛名係阿頭
但下面一大班官僚階層跟西方國家藥廠利益糾纏不清
前幾年有個泰國籍嘅世衛顧問批評西方藥廠暴利而不顧落後國家生死
冇耐就俾人調走﹐最後仲炒佢魷

阿珍做殖民地官僚出身
自然精於走位兼明哲保身
點會唔識撈去搞人地西方利益集團嘅財路 -  佢未死過咩 ?
睇吓國際貨幣基金 (IMF)個總裁卡恩
俾人整個天仙局佢嘆 ﹐家下要雙規   

引用:
原帖由 redbean=nitin 於 2011-5-27 17:35 發表

周一獲攞晒獎, 下屆個位會唔會係佢坐呢??
北京想俾佢坐呢個位就冇乜大問題
今時今日北京嘅牙力應該搞得拈呢個冇乜油水嘅位
唔同話國際貨幣基金同世界銀行呢種操控窮國嘅西方殺人不見血武器
我懷疑北京推個阿珍坐世衛呢個位係頂住台灣借世衛搞搞震
台灣成日借頭借路想以台灣名義列席世衛 - 而大陸就只肯俾佢一個中國台北名義
引用:
中央社╱中央社 2011-05-18 21:59
台灣參與世衛大會(WHA),在尊嚴參與的原則下,公開表明正名及拒絕被矮化的立場。雖然民間團體被世衛拒絕旁聽,卻激起國際媒體注意,美國表態力挺台灣,中國大陸冷處理。

台灣於2009年納入IHR(國際衛生條例)資訊平台,使用名稱是台北聯絡窗口(Contact point inTaipei ),世衛組織秘書處2010年9月執行IHR的內部文件,卻片面將台灣視為中國的1省,引起台灣朝野不滿。

相關搜索目錄: 銀行

引用:
原帖由 brotherball 於 2011-5-28 00:09 發表
其實我真係唔据加煙稅!
每個人都有自由意志,我鍾意食煙就食煙啦!
關政府咩事?
政府有自由加稅~關你乜事~

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2011-5-27 17:21 發表講開又講
挪威係幾個大城市有針房(sproyterom)畀毒友打毒針,除提供乾淨架生還有醫護員駐守,睇住D毒友開餐,如有道友服用過多,就即時給予幫助。
現任首相都個親妹係道姑

引用:
原帖由 ali 於 2011-6-9 04:55 發表

挪威係幾個大城市有針房(sproyterom)畀毒友打毒針,除提供乾淨架生還有醫護員駐守,睇住D毒友開餐,如有道友服用過多,就即時給予幫助。
現任首相都個親妹係道姑
同溫哥華果種注射屋一樣
環境好衛生﹐服務週到﹐只差在未免費提供毒品
搞到連美國 d 道友都湧入溫哥華享受呢種高質素吸毒環境

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。