推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[原創] 佳人

引用:
原帖由 牛奶蛇 於 2011-6-14 23:52 發表
每天返學放學都走在同一條上, 但我就是不敢跟她走在一起, 只能隔遠看她的背影.

...
牛 sir 做得 arm...

現身說法 - 小六時, 放學試過給同校男生跟左幾次, 嚇親...

將心比心, 當時小學生, 唔識男女之情...

引用:
原帖由 dynmv 於 2011-6-15 18:06 發表
人老咗都係時候為以前做過嘅嘢做"結算".
包括感情事,有d嘢不吐不快...
版主和我差不多年紀, 但我仲未...

引用:
原帖由 牛奶蛇 於 2011-6-15 23:38 發表
1967年我在中區一學校讀會考班, 一日下午, 我回校練習唱校歌, 正發白日夢之際, 電光火石間, 她突然出現在我眼前, 她留着以前的短髮(我後來對留此髮型的女仔特別有好感, 初相識我老婆時, 她湊巧也疏此髮型. ),

之後我有两三個星期迷迷茫茫, 四處打聽她的踪影, 由上午班到下午班, 由 F5 至 F4, 可惜佳人緲緲,  我再沒有見到她了.

...
好有聊齋 feel...

BTW, 我曾經覺得一個男士 (不是飯票) 非常英俊, 因他和亞哥面型相近...

引用:
原帖由 dw194711 於 2011-6-23 13:16 發表

筆哥咁大頂高帽笠落黎,受唔起價!
你講得一D都冇錯,本縣曾經此苦,所以唔係靠估既!
really ? I doubt much about that...

引用:
原帖由 mtpen 於 2011-6-23 14:22 發表

其實點解啲「佳人」入咗屋會變種嘅呢呵?  
因為 才子 入咗屋都變種

引用:
原帖由 mtpen 於 2011-6-24 16:24 發表

唔係才子自動變種,係俾啲「佳人」入咗屋後變咗河東獅嚇到種都變埋咁啫!  
雞先定蛋先 ?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。