推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

澳門生活篇

三晚!
會唔會好似香港咁有人抄房?

引用:
原帖由 johncage 於 2006-11-14 09:40 PM 發表
三晚!
會唔會好似香港咁有人抄房?
唔清楚... 有都唔出奇...

in love with the nature...

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-11-12 10:46 PM 發表

即樹冰個呢??? 典解見唔到你講果個人??
又想比我

呢度貢少人既 生意淡薄

入多黎一次, 都係茅人

引用:
原帖由 arcadia 於 2006-11-21 17:48 發表
入多黎一次, 都係茅人
因為矛人,所以矛人囉!!

[fly]各位早晨[/fly]

給同事的信:

必定係緣份安排大家由唔同地方走到一個新地方一齊做事,未必會深入了解互相之間o既感受,可以有機會將心裡面o既心事講出黎,一餐刻意安排o既晚飯感覺好舒心,而且珍貴~~

好多人都會因為黎到澳門做事而放低左身邊一部份,其中同親人見面時間減少最難受!無奈行業宿命每當趕工時日以繼夜不見天日見怪不怪,你感覺一個電話三兩訊息已經交待一切,但收到消息o既又會如何反應?? 尤其是你身邊o既伴侶失望表情更令你難受,只係大家都需要克服呢個關,從你入行當日開始..........!!

可以體諒同支持你請就好好珍惜,過去o既由她過去!多年前同樣經歷曾令一個自負少年磨滑稜角變得成熟,相信你都可以做到!!

期待你重拾信心o既笑容!

無去澳門一年, 上個星期去行一轉, 完全唔同哂, 多左永利同銀河兩大集團賭場外, 沙地球場又無左, 又係起緊賭場!   

引用:
沙地球場又無左
冇左好耐啦!葡京起新賭場!

引用:
原帖由 johncage 於 2006-11-25 05:45 PM 發表

冇左好耐啦!葡京起新賭場!
仲起得好鬼快, 幾個月後, 又一間新賭場落成!   

very very good

澳門食住較好

澳門食方面不錯,各地美食都有。住方面還可以,最差是交通。

交通最差 同意

但好快有改善
因為蓮輸司
啱啱拉咗
希望在明天:

加菲~~~~我取到澳門身份證啦~~~

引用:
原帖由 雍正 於 2006-12-16 01:42 發表
加菲~~~~我取到澳門身份證啦~~~
恭喜晒......以後過關方便快捷好多啦!

加肥版主,知唔知回歸有咩慶祝活動?

ps:一月七號加菲貓大電影~~明珠台!

今個星期又到平安夜

又到聖誕  又到聖誕

祝願世界和平, 普天同慶, 個個開開心心, 平平安安, 身體健康, 歡度佳節

Merry Christmas & Happy New Year

祝各位聖誕節快快樂樂..新年開開心心~~

回復 #245 Garfield 的帖子

以為你post十月初五的月光!

祝大家有個溫暖快樂聖誕節!

踢館呀, 有冇人
茅人~~~~~~~~~~~~~~

我是澳門人,一做野就到香港做,己經廿年,今年都諗住返過去澳門做野,有老婆有仔舉家移民,心情複雜,其實有少少開心,此終是我的出生地,很多朋友親人,他們都贊成我回來,好warm.
其實佢地比較有南歐的工作態度,葡萄牙所留低的風氣,有陣時諗下自己做得咁辛苦為乜?
好多澳門人比較簡單,做朋友幾好,但做同事就唔知,但左澳門做野就要跟他們的節奏,正如我在香港都是一個火祝鬼

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。