推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

澳門生活篇

聽落真係幾吸引, 唔怪得你係咁落嘴頭...

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-28 01:47 AM 發表

吹下水想拉下客啫!

希望多啲人可以分享下自己o既感覺!! 
都幾鍾意生活休休閒閒, 不過要搵食真係冇辦法...

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-29 12:27 AM 發表
想食啲乜呢???

一個最常聽到o既問題,差不多每日都會有朋友或者自己都會問起碼一次!澳門有好多小餐館飯店,種類選擇未必算得上應有盡有,但係食物水準都好..............

唔少遊客朋友初初黎到或者試 ...
其實有時去到澳門都會聽到某啲香港人自視高人一等或自以為香港的處事方式才屬正宗既口吻...譬如...乜你地咁樣做野架, "我地"香港唔係咁架喎...

引用:
原帖由 kingpost 於 2006-8-31 03:16 PM 發表
澳門人其實都好鍾意同香港人比較,
而且o係某方面都好敵視香港人.
他們對香港人既做法或睇法有一個稱呼叫"大香港主義".

雖然加菲對澳門有不錯的感覺, 但對我來說,
澳門大部份的所謂休閒生活, 如果 ...
港澳兩地各有優點............其實轉數高低, 應該不是衡量當地是否適合居住的條件吧......否則以此標準衡量, 可能很多不同地方既居民都會覺得香港人"大香港主義"...
本帖最近評分記錄
  • Garfield 體力 +20 我很贊同 絕句!! 2006-9-1 14:18
  • Garfield 威望 +20 我很贊同 絕句!! 2006-9-1 14:18

引用:
原帖由 益力多 於 2006-9-1 01:23 AM 發表

咁會唔會有大九龍..大新界..或大離島主義o架...?
仲有大尖沙咀主義, 大長沙灣主義, 大天水圍主義......

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-9-30 09:41 AM 發表

咁就應該唔止3-5年, 佢地可以重建舊區, 同埋中央政府好似會向珠海比一塊地佢地發展&管理, 你話會唔會得3-5年, 再者, 就算得3-5年, 都好過香港依家咁, 無運行
香港響1997-2000年風光過, 而家到澳門...

祝加菲版主及一眾澳門版版友中秋節快樂!!

又有好野食!!!

係咪有女士同行...???

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-10-7 01:21 AM 發表

兩個同事........一個嬲字!!
三個男人應該唔止食咁少野...

引用:
原帖由 arggig 於 2006-11-3 01:29 AM 發表
沒人提到這節目...可惜。

只在 HUSH ! 那天過了澳門,到達 Cultural Center 時巳經 9:30PM,還未進場巳在場外碰上朋友給拉了去... 整個十月都沒機會再過澳門了...
去左隔離皇朝廣場飲野...??

肥貓版主, 最近生活好嘛??有機會...

肥貓版主復活節快樂......Waiting for something...I got it...

肥貓版主好...

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-7-1 13:45 發表

買香港手信過黎?? 定係買咬文手信返去呀?? 
帶兩梳蕉過黎, 帶個啤酒肚返去...

相關搜索目錄: 啤酒

引用:
原帖由 goldenbaby 於 2007-6-30 00:08 發表
A子好
金b好, 好耐冇見...

引用:
原帖由 小潔 於 2007-7-3 15:50 發表

幾時....
你即刻去, 我響公司等你電話...

引用:
原帖由 小潔 於 2007-7-4 09:59 發表

電話只會傳來陣陣飛機聲.....
呢排好少飛機飛過喎...

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-7-4 23:35 發表

又拎d事實黎講笑啦!??
我都好耐冇講笑...

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-9-7 21:26 發表

晚飯中菜可以去關閘皇城試下,朋友都話幾好味架  
下次有機會再去...

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-10-26 08:57 發表

再遲到果個埋單!!
就快又有人要埋單...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。