推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

澳門生活篇

引用:
原帖由 祖雲達斯 於 2006-9-11 23:29 發表

用錢應該可以解決,只係時間問題

有冇衝動果晚返過黎偷跳一晚
衝動梗有啦,不過冇時間呢!不過都多謝早暈..........

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-9-12 09:27 發表
早晨加肥

澳門涷嗎?

有冇落雨呀?
大巴早晨

澳門呢排都幾涷呀,今朝落大雨,天氣都幾反常下!

你幾時有時間過黎玩??嘉菲請你飲青豆丫

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-9-12 10:22 發表

我唔要青豆....

我要北.......呀唔係,係南妹先岩~~~~
兩樣都準備好........係青豆同南妹囉!?? 旦你吩咐啦

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-9-14 09:21 發表
話咁快又星期四

加肥 & 各位早晨~~~~
大巴早晨........繼續落雨星期四!!

引用:
原帖由 johncage 於 2006-9-18 16:20 發表
加肥版主,
有咩方法可以過澳門打工?
除左建築外!
其實一個地方o既發展,多數係基建同建築開始,最近就聽到 物流.. IT 同保安都請緊好多人,而一向已經好多人做o既地產行反而出現飽和喇....???

得閒拎份報紙睇下,只要你肯,機會一定有!!?

相關搜索目錄: 建築 物流 報紙

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-9-19 09:50 發表
加肥 & 各位早上好~~~~~
大巴好 & 各位好

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-9-21 09:19 發表
各位早上好~~

星期四啦~~~~
又麻煩到大巴開舖天

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-9-21 14:26 發表

咁你要識做啦~~
兩打大青豆好唔好呀??!

引用:
原帖由 hokatung 於 2006-9-22 11:24 發表

我十五年前已經娶左個澳門老婆, 不過今年先決定拿澳門身份証
攞左身份證記得 call 嘉菲食餐勁o既慶祝下喎

引用:
原帖由 johncage 於 2006-9-22 17:03 發表

多張身分証有咩所謂,好多人都有兩張!
或者代表佢都喜歡呢個地方囉!! 即樹嘉菲可能可以多個朋友架??!

引用:
原帖由 johncage 於 2006-9-22 23:02 發表
方便好多,
起碼過海關唔駛排隊!
亦都係方便o既一項啦!!

引用:
原帖由 brasco 於 2006-9-24 16:47 發表
嘉菲, 依家d舊區仲有冇7蚊一個兩餸飯盒賣呀???....

我以前食唔少!!....
而家已經加左價喇........................要八蚊!!

引用:
原帖由 danielkam 於 2006-9-27 01:05 發表
hello!我在macau出世讀書,但在香港己工作十幾年,放假週不時返去,見你Garfield在macau做得咁開心真想返過去做野,好多舊同學朋友都支持,但要大遷徙,老婆搵工個仔讀書(有免費),仲要賣樓.....好煩.
的確好大考慮喎,而且仲有小朋友讀書問題..........!! 都係諗清楚啲先好喇~~~

有時間都想了解下澳門讀書方面o既資料

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-9-28 12:59 發表
各位馬交朋友下午好~~~~
大巴下午好

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-10-5 09:20 發表
迎月既星期四

咬文既加肥 & 各位早晨~~~
成日煩到大巴幫手開舖天

引用:
原帖由 alia 於 2006-10-6 10:49 發表
祝?
祝大家都中秋人月團圓

中秋雖然可以放早,不過其實都係比個機會某啲同事可以早走,結果都係一樣咁夜收工!臨走時朋友仔冇節目,就搵埋另一個冇返香港o既同事食飯當慶祝中秋......

一路都好想去o既一間餐廳,今晚真係成行喇,朋友仔有車,雖然澳門呢面大塞車,不過好快就去到目的地................路環,竹灣真係一個好舒服o既地方,加上秋涼天氣,特別悠閒寫意!

餐廳名叫 " 陸舟餐廳" "La Gondola" o係沙灘則邊,可以聽住海浪聲傾下計!!

食物簡單而精彩,大路有 Pizza 同意粉沙律,加多份生牛肉同燒雞,味道出奇適中而唔 "漏",郊區寧靜o既環境,用海浪聲伴美食,好快渡過兩個鐘!

如果想女朋友仔開心,可以考慮一下呢間∼∼∼
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

餐前麵包好 " 軟熟 "
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

極之開胃o既前菜:生牛肉沙律

引用:
原帖由 alia 於 2006-10-7 00:40 發表
又有好野食!!!
的確悠閒環境可以令心情平靜,胃口真係好好多!

呢間餐廳價錢唔平.....(以澳門計)

三個人食左:

三文魚意粉同海鮮意粉各一,一個細 Pizza,一碟生牛肉沙律,一份燒雞,加兩支大礦泉水,埋單..........四舊!!! 盡興

引用:
原帖由 alia 於 2006-10-7 01:06 發表
係咪有女士同行...???
兩個同事........一個嬲字!!

引用:
原帖由 johncage 於 2006-10-9 16:16 發表
加肥,過左黃金周市面回復正常嗎?
想星期三/四過來!
今年唔算多人,一切正常!

引用:
原帖由 UNCLE_3 於 2006-10-12 15:09 發表
版主 & 各位澳門版大哥, 請問如果香港人/加拿大人係澳門讀完大學,除了投資移民外,有沒有其它方法可以拿到澳門身份証和留在澳門工作? Thanks.
最近有一個叫做 " 專業移民 " o既渠道可以考慮試下,條件係從事某行業管理階層,就可以申請喇!!

有關網站

相關搜索目錄: 投資

七年

好快又到左10月15號......

一年前為左懷念一個舊人,發自己好大脾氣,仲飲左好多...... 今年仍然懷念,唔同o既只係再冇拎起個杯,而係冷清清咁渡過!!

o係另一個地方可唔可以擺低?? 開始感覺無需要刻意去諗個答案,而係留返o係自己心中.....隨緣!??? 仍然希望可以同你再見,再開心咁飲杯!!!

祝生活愉快

十月十七日 晴

做 __ 完通霄...........沖個涼再屎過~~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。