推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

神兵系列討論有限公司

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-1-20 22:54 發表
但我記得《天子肆》開頭係楊廣拿起天劍殺咗距老豆同阿哥喎...老黄...你點樣兜呢??
今次又幫慾狼兜...開心因為三個字:

妄!想!症!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-2-17 20:37 發表

又玩日本......................次次都係日本..有冇第2d地方ga???
反傳統...來班紅蕃如何?首領係用舊天誅就「合情合理」了...

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-2-15 20:05 發表
神兵F下期義勇門門主.勇冠軍激鬥大太監.李蓮英,舊瓶新裝?
以時空計...唔係已經對了嗎?

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-2-22 17:19 發表
覺得本《神兵F》越嚟越悶,仲悶過《神兵3.5》,成日有意無意咁強調〝諸神之黃昏〞的重要性...
問天真係俾老黃玩到謝
天魔後代似乎都喜歡劃畫喎...東條的禪畫,星夜的水墨畫,阿道夫的素描...不過黃生係唔係知道呢?

言歸正傳~書後寫~現在只係第一篇的清末篇咋,以後仲有排玩呢...欲狼會咁易放過問天?戰死都十幾期才俾他...來個假死吧...
突然想起~可能問天在194X年在上海見到個練易筋經姓西城的日本人見他太出色,用劍片開他腦袋睇睇內裡係唔係有天魔呢...

引用:
原帖由 雲無求 於 2007-2-24 03:26 發表

漫畫劇情大多是天馬行空,隨便編個理由讓問天得回鳳凰之心,因此可以再用息壤玩變身,這樣不就行了.
對啊...其實「理由」好簡單~問天連孫悟空都可以做,區區一把鳳凰算什麼?

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-3-11 17:24 發表

所以話...
近幾的《神兵3.5》 & 《神兵F》好鬼悶呀,劇情一D都唔緊張
畢竟設定太亂來了...又話豪傑打贏一個神之後功力再進步和「眼界」比以前大開好多,結果連個凡人都打唔過...醉道人一出場只係個二級高手,現在竟然和武神通這上一代的絕世高手並肩作戰而且表演仲相差唔遠,太怪了...

嗯~突然想起F的天降異物是否這玩意呢...

題外話~估唔到123要節外生枝呢...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。