推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

神兵系列討論有限公司

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-1-20 10:54 PM 發表
其實唔知老黄記唔記得《天子肆》的創刊號情節呢
上幾期講九千歲一野扭斷楊廣老豆條頸~~咁就香咗
但我記得《天子肆》開頭係楊廣拿起天劍殺咗距老豆同阿哥喎...老黄 ...
我之前覺得如果佢兜倒的話,寫開心點樣變暴君,再承住天子4,我覺得會好好睇.
但現時隨文帝同楊勇都死左.似乎同天子4的劇情唔敏合喎.咁故且看看老黃佢點兜啦.
如果兜倒,都應該會好睇,但我諗佢多數都會擋之前講過的話都冇講過了事......

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-1-27 23:44 發表

唔知會唔會連大唐雙龍傳D人都出來Crossover呢?
我都想,但應該唔會,正如之前好似龍虎門信箱講過,基於版權問題,龍虎門的角式唔會响神兵F中出現,所以大唐,神鵰,射鵰,天龍八步的角式應該唔會出現......

有人話清朝的問天其實係太平, 唔知有冇可能呢??

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-3-10 12:57 發表

唔多似喎
近幾的《神兵3.5》 & 《神兵F》好鬼悶呀,劇情一D都唔緊張
但今期龍虎門專欄都有講依件事喎......

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-3-27 00:13 發表
今期3.5簡直利晒大普!!果4件明王駛唔駛畫兩版?開心飛天一刀又一版!!果個唔知乜q鏡又大半版!!最後又無啦啦拉業又一版?!痴q線架!!!!
同意!!!!!

引用:
原帖由 kariyui 於 2007-4-19 09:52 發表
除左洪7公 & 郭靖用 18 掌外, 另一個係誰?
係咪喬峰呢??

今期真係唔錯.幾好睇!!!

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-7-4 11:29 發表
想問下14期神兵f最尾出現個符號代表物嘢
燕王見到幅畫入面o個圖案??  卍
係第二次世界時德國希特拉的軍隊圖案
可能下篇會講化成邪帝的問天會去到二次世界大戰時的德國.
大慨係咁樣,如有錯漏,請多多指正

雖然下期就係神兵3.5最後一期,
但我卻一D期待情緒都沒有
同神兵2比, 感覺真係差好遠..........

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-7-19 20:38 發表
我想知d編劇有冇傾下先出d故仔ga
神兵f 預告,燕王有大羅剎宗後人幫手
而家3.5就話羅剎宗從此仆街.....咁算點先
今期講大羅刹宗由問世繼任,
問世仲可以同彩虹世仔.

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-7-22 11:21 發表
老黃係咪有思覺失調?!同樣都係楊廣...喺《天子4》 就殘暴不仁,但喺《神兵3.5》就過份婆媽,楊素仲衰...同《天子4》的情節都唔夾,今期就俾豪傑一劍埋單。點搞呀,老細!!
唔好同我 ...
老黃直頭當冇左依件事啦!!!!!
之前又話神兵3.5係天子4前傳,又話開心會變暴君.
講到最初O個陣我都好期符開心點樣由忠變奸,會唔會便豪傑埋單.
點知咁求其就講完. 同天子4啲劇情一D都唔敏合.
之前仲要出個少年朝陽天師黎做到好似同天子4有關咁.
真係不知所謂!!!!!!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-7-23 23:01 發表

你唔提起我都唔記得出過朝陽天師添
老黃次次都係咁啦,趕住出新書果陣就拿拿淋摺咗本舊書...
最搞鬼的係豪傑竟然識用天晶大爆炸,乜天晶大爆炸唔係異魔臨死前向天晶施下的詛咒嚟咩:rea ...
老黃在不知不覺間,已經將天晶大爆炸變在做超必,之前的詛咒已經唔記得左

引用:
原帖由 Toronto_Man 於 2007-11-6 01:19 發表
創神四, 至今仍未有睇頭....
所以一直都冇人討論

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-11-10 10:33 發表

呢幾期基本上都冇乜推進.....而d分鏡好多時又前後唔連接....究竟係佢太前衛定我太守舊?
其實本野都唔太差.只是有時講得太快,有時又拖得太慢.
高潮位又沒有太多. 人物性格又未太清色咁啫.
其實都好過神兵3.5小小架喇. 可能遲小小會好睇呢..........

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2007-11-24 07:04 發表
八年前接受滅世魔能的皇神長樂,變回了年輕時的模樣,而原來皇神大帝是皇神唯心.
真係有D估佢唔到.
一直都認為皇神長樂係大熱
唯心係最冷黑馬.
估唔到黑馬跑出....

引用:
原帖由 冰河 於 2008-3-29 01:07 發表
創世神兵爛尾收場 , 40期玩完 !
如果最後6期可以好好睇睇的話,都唔算係爛尾既........

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。