推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

32 12
發新話題

公公週記

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 Retav 於 2011-12-5 16:02 發表
以後唔開新post啦.... 有乜就系度講啦...

Title:
用左6個套, 但系1 Q 過,
真醉定假醉, 只有我清楚,
兩晚都踩屎, 有苦自己知…

今次唔講甘多細節..只系交代女女…

又系個句, 有d野系整定既…
同 ...
重有... 我一共有5次,見佢醒醒地,上左套想開波...結果比佢推開左... 重話唔想做...
結果,天光喇...我系佢耳邊講一句我最唔想講既說話... “你甘樣我唔知點比小費你...”
佢竟然可以好快好清醒...去沖一下...就埋黎同我黎一q... 
但系成個過程就好明顯好勉強...我亦隨便完事...派彩, 送佢走...
例牌都有抄牌.. 但系... 唉.. 算把啦...

有時做好心只係為左個心安樂,有D人真係無謂浪費感情、浪費好心。

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-8 18:12 發表

口爆都唔知第幾次啦......

見支黑牌未飲完,7點食飯又有幾個鐘...就話比7少聽我去旺輝等你啦....

入去見到肥 ICE..叫佢揾四娘入尼...

四娘話Shirly係到..你坐唔坐....

我話..我下星 ...

咁就係,臨走要盡情 ...

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-8 22:48 發表

聽日有錢佬..我叫左清湯同我餞行 ...不醉無歸..
同你餞行,柴爺,好馬不吃 ...

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-9 00:05 發表

你同野蠻...都唔知几多次..好馬不吃 ...啦
哦,我從不翻叮的

唔知該唔該講都講兩句吧

你個霧水外母真巴鳩閉,公務員位都可以隨隨便便搞兩個,易過買骨灰龕

KMY 前度女朋友"老師"就真係公務員啦,公務員條件首要係大專畢業,呢個係 Minimum,其實主要係招重點大學畢業生,請問二嫂同你姨仔邊間大學?

每年十月報名,十二月筆試

筆試合格再要三重面試 (專業、語言、通識)

合格後:政審 (查三代後再查應聘人逐年逐月交待在那裡做什麼) 、體檢

外母大人買通邊一關?or 由報名那一關開始逐關買通 ....

正式九唔搭八

相關搜索目錄: 語言
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

我想好了,我還是先不回去...月底才回去,看下回去後還要不要逼我去考試,到時候再順其自然吧!幹嘛昨晚不接電話,去喝酒了嗎?別喝,好嗎?”

考公務員唔係考車牌,唔係你幾時想考就考 ,呢個 mentalist 把閣下舞弄,收放自如,她是否喜歡你愛你我不知道 ,因為她愛你喜歡你也可以劏你,一面愛你一面放你血 ,意識是把母公司資產轉到子公司   ,certainly, 這樣做對佢係絕對有利,絕對主動,KMY 無意批評他的 intention,而且KMY 絕對support 女人撳水魚 ,傻既先齋講感情、愛情 。呢條橋 creative 值得個 merit , 但太粗糙,不做 research,錯漏百出

建議勞資雙方坐低傾下工資問題,無 commitment ,唔係 long contract,人工係要高D,費事個個禮拜撚完一樣又一樣,雞犬不寧

如果你唔信,你可以考試探下,likely 不如加你100%人工,你唔好返去做公務員?睇下佢既答案

or 你把呢個 post copy & paste 到佢QQ ... 我估佢會賴晒佢阿媽, and she is innocent, cry and cry ... 再 make love .... 於是,無事,又過關 ....

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 Retav 於 2011-12-14 09:35 發表

師傅, 謝謝你...
情況系甘, 佢地老豆生前本身就系某單位既領導, 之後死左喇, 就比左個女婿, 即系老二既家姐既老公做, 老二既家姐亦系同一單位度做...
而佢地老母其實退休前都系該單位做超過十年以上...

另外 ...
公公自行判斷喔 ... KMY 想表達係 (a) 呢個係 Mission impossible, 而家公務員係千份之一,這所謂的微末關係KMY 敢說不管用 (b) 二嫂說的回去考試不是事實。

引用:
原帖由 PlaySafe 於 2011-12-14 12:42 發表

Master KMY is sophisticated and experienced.  What he said was paved with good intention.   

Old horse knows the way.

引用:
原帖由 Retav 於 2011-12-14 10:42 發表

謝謝... 最近呢一個月我都有所懷疑... 因為先有偷野事件, 再黎哎呀外母逼去考試...
我都開始提高警覺...
. 之前既付出已直近我既底線... 佢真系想再開刀我都唔會應承...
最多送埋佢返去就明年再算...

個晚 ...

滿城盡帶黃金甲,周潤發:我唔俾,你唔可以搶 ...

引用:
原帖由 7-siu 於 2011-12-14 12:33 發表
"個晚突襲富豪隊霖自己都系想發洩下... 之後清醒了... 我都知有d野系要見好就收..
而家安排緊同老二去多次短線旅行, 之後.. 她回家了.. 之後既故事, 我不多想了.."

公公,既然你的心也是知道你老二,在春節後也是 ...
我又賭佢春節後會返黎 ...

引用:
原帖由 Retav 於 2011-12-14 09:35 發表

師傅, 謝謝你...
情況系甘, 佢地老豆生前本身就系某單位既領導, 之後死左喇, 就比左個女婿, 即系老二既家姐既老公做, 老二既家姐亦系同一單位度做...
而佢地老母其實退休前都系該單位做超過十年以上...

另外 ...
尋晚同秀英講下考公務員,她也笑了,她說話去考試,那一定有考試通知書 ....

秀英說要有個初審,即係 Commitment 給應聘者回覆一個通知書,通知應聘者提出申請的條件符合要求,有資格考試。

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-13 22:58 發表

師傅...你係到玩踢爆...果啲做左半世水魚,潘安,FOC,包公既兄弟...唔洗上去玩啦!!!!
小喇叭,你即係叫我同大海唔使上去玩,返黎炮制你

引用:
原帖由 kenny01 於 2011-12-14 14:20 發表

每個人除一有個價之外, 重有個分既

你要有個靚女響你身邊, 一係就夠個價, 一係就夠個分
唔夠分咪用老毛搭夠0羅

你玩人, 人玩你, 只係響夜場發生? 我就唔覺得係啦

我本身就尊重身邊每一個女孩子, 如果人 ...
哈哈,藍寶石王子,講善心愛心溫情

Obviously, 和 club girl、老二 .... 我地講緊費用、服務

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-12-16 02:56 發表

D哥,近期有D私人事忙。。。好少撞0岩同你地班大哥一齊玩。。。
不過明天(星期五)會在島上搞X'Mas Party,如果撞0岩可以過來坐坐。。(無任歡迎)。。。

今日過唔到黎 lu .... 多謝根哥的邀請   Merry X'mas.

引用:
原帖由 Retav 於 2011-12-19 14:35 發表
星期五
天睛, 吹東北風
宜: 出行, 安床, 一夕風流, 車輪
忌: 喝酒, 回宮, 加班, 會客

原本諗住呢個禮拜無運行, 因為各方好友都未能出席.
重諗住睇下有無緣搵到上次那個失之交臂既女女...

系七公 ...

哈 ... 我既鐘意係大、型、索和有性格

引用:
原帖由 AINY 於 2011-12-19 17:51 發表

系咩。。大都ARM师傅吗。。真系吴觉师傅有过大的。。??!!
脾氣大

引用:
原帖由 Retav 於 2011-12-19 19:10 發表
公司上唔到,係度一次回

d兄你话食得过係边个?
师傅要大?真係唔觉啊?
柴爺,你都係食开dj很闲过两招
大小同價就買大

引用:
原帖由 Lighter 於 2011-12-19 20:51 發表

唔好貪大.....我嗰晚就中招h:" />

咁快就忘記蒼井室?

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-20 12:23 發表

師傅話返到去人就Slow down..我而家係度休養生息,

返黎就猛虎出閘喇....

點似呢度有隻出頭鳥

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-20 12:23 發表

師傅話返到去人就Slow down..我而家係度休養生息,

返黎就猛虎出閘喇....

早D返黎派下利是

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-20 23:06 發表

舊夢不須記......

Kenny01 說我很清醒 ... 在感情沖昏了頭腦時,也糊裡糊塗地做了很多傻事,可能柴爺不相信我當年曾在沙灣某些出租屋六樓冇電梯渡過很多個晚上

相關搜索目錄: 出租

因為而家心無旁騖所以做左塘邊鶴成日做提場

引用:
原帖由 kenny01 於 2011-12-21 10:15 發表

咁叫傻 ?????

一晚見一二百女, 同十幾廿個有溝通. 一個星期玩兩晚, 唔計日頭生活, 一年可以遇上多少女人

我係你就會很榮幸, 曾經遇上一個咁既人啦

難得既女人就係, 唔係你抛舊錢出來, 佢就 ...
如果舊錢夠大 ....

引用:
原帖由 kenny01 於 2011-12-21 10:16 發表

你自己feel過就唔準其人有享受沉船樂趣....
如果KMY 見人沉船有半句阿支阿左,借咸D名句:天打雷劈

所謂疏不間親,又何苦枉作小人

當年某弟兄名句:我知道佢呃,只要佢高興,我甘心情願俾佢呃 ....

結果是非常有娛樂性,可惜KMY 沒有中元街觀賞

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-23 00:13 發表

甘心情願俾佢呃...之后就"秋后算賬"..或者"刀仔拮大髀"....
KMY 發天打雷劈誓,當日係佢話心甘情願既 ...
後來搾乾左,no money 當然 no honey
你估講愛情?
在拮完大髀後當然要算賬,
其實要算賬就唔係心甘情願 lu ... 呵?

32 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。