推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

78 1234
發新話題

[灌水] 「涼心鷹 」和「糖應眠 」

「涼心鷹 」和「糖應眠 」

近日飯局話題,當然是兩日後的特首選舉啦!

嘻嘻,一提起「涼心鷹 」和「糖應眠 」,食友們立即亢奮,講多過食,阿標就唔理咁多,食左先至講,最多係呢度補番兩句!

涼心鷹」有冇良心,阿標唔知!  就算係現代「王莽」,頭五年都應有好表現掛!況且由低民望缺蜜月期起步,進步空間極大,只要民望略有寸進,已可打破兩前任特首的「民望下滑」模式,有機會成為香港首個「離任時民望比上任時更高」的特首,形勢十分著數,「鷹」好自為之!

至於「糖應眠」,阿標唔多講勒,贈他四句,當阿標口痕抽水啦:  

紈絝子弟胸無竹,左支右絀敗象促;
      十年一覺特首夢,賠了夫人又拆屋!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 13:29 發表

嘻嘻,一提起「涼心鷹 」和「糖應眠 」,食友們立即亢奮,講多過食,阿標就唔理咁多,食左先至講,最多係呢度補番兩句!

「涼心鷹」有冇良心,阿標 ...
頭五年?

如果黃袍加身 做得完五期唔下馬我就唔信

不過,唔覺得佢會贏

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 13:29 發表

「涼心鷹」有冇良心,阿標 ...
不過,我同意佢上任後民望一定會越來越高

因為民調由中聯辦搞

其他一概不准搞

「周公恐懼流言日,王莽謙恭未篡時。設使當日身便死,一生真偽復誰知?」

王莽弄假,都玩左十八年,區區五年,得掛?  

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 13:45 發表
「周公恐懼流言日,王莽謙恭未篡時。設使當日身便死,一生真偽復誰知?」

王莽弄假,都玩左十八年,區區五年,得掛?  

要下注嗎?

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-23 13:38 發表

因為民調由中聯辦搞
其他一概不准搞

由貼地般低的民望起步,著數極了,有 d 人天生好運,無得好講!

阿標從前跟「涼心鷹」有數度個人接觸,雖然不能從此對「涼心鷹」其它的方面有認識,但頗肯定「涼心鷹」是叻人!

阿標一向都尊重叻人,但至今仍對他曾說過的「n 屆都唔選」講法食言,十分反感!  

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-23 13:56 發表

要下注嗎?  
   如果「糖應眠」上場我就一定會下注佢做唔完五年!

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 14:13 發表

如果「糖應眠」上場我就一定會下注佢做唔完五年!

呵呵,如果佢聽我講每年派錢一次,有crisis 便即派錢,做10年都得,香港人最buy派錢

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 14:08 發表

由貼地般低的民望起步,著數極了,有 d 人天生好運,無得好講!

阿標從前跟「涼心鷹」有數度個人接觸,雖然不能從此對「涼心鷹」其它的方面有認識,但頗肯定「涼心鷹」是叻人!

阿標一向都尊重叻人, ...

KMY 也同佢接觸過,頗肯定佢係奸人 ,KMY 覺得張X強、葉X歡都好叻 ...

Anyway, 奸人當道,只因好人都袖手旁觀,誠然

真係唔明阿爺諗乜野,唐梁邊個上台都腳痛收場。
再唔係就幾十萬人上街,政府派防暴隊摧淚彈震壓。
搞到天怒人怨。
咁又為乜呢?

搞到我係北京都受影響,
翡翠台睇唔到,商台聽唔到,差啲連蘋果都睇唔到。

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-23 13:38 發表

因為民調由中聯辦搞

其他一概不准搞   
就以靠選票上台嘅總統或者內閣制嘅首相而言
試舉一例係下台時比上台時民望更高 ~~ 只要一例就夠

奧黑上台之初﹐人望高到好似再世耶穌咁 ...
邱吉爾帶領英國渡過腥風血雨暗無天日嘅二戰
最後點呢 ?

>>>因為民調由中聯辦搞
港大民意調查中心幾時拉咗閘?
定係鷹或糖竟然比老董晌北京更有地位?

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-3-23 18:06 發表

...
  我都舉唔到!  通例都是在掌聲中上台,噓聲中下台!

不過,這次每論是梁是唐,誰上台都會帶著個人民望新低在噓聲中上台,又一定無前任們的蜜月期,所以肯定在低點起步!

嘻嘻,低點起步呢,就有一點點撈底入市的味道和好處,只要識得築個靚倉,配合亞爺發功,放些水頭和民主甜頭玉成,呵呵,到時弄到人人分水,黨黨高興,何患不成! 說不定一舉替亞爺攪掂埋 2017 全面直選之憂添!

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-23 14:30 發表

KMY 也同佢接觸過,頗肯定佢係奸人 ,KMY 覺得張X強、葉X歡都好叻 ...

Anyway, 奸人當道,只因好人都袖手旁觀,誠然
  叻而奸,亦某類人辦也
叻而直者,往往失諸剛愎偏孰;當特首者,總不能戇而直!

唉 ~ 特首之選,不得不說一句難矣哉!  

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 19:19 發表

我都舉唔到!  通例都是在掌聲中上台,噓聲中下台!

不過,這次每論是梁是唐,誰上台都會帶著個人民望新低在噓聲中上台,又一定無前任們的蜜月期,所以肯定在低點起步!

嘻嘻,低點起步呢,就有一 ...
乜原來你老哥都 03年古董級人物  
果年我哋呢度民怨沸騰
反而冇乜印象見你入過嚟八

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-3-23 20:49 發表

乜原來你老哥都 03年古董級人物  
果年我哋呢度民怨沸騰
反而冇乜印象見你入過嚟八
   當年註冊時還是舊 Forum 的版面,我是只盲頭烏蠅,linked 入後只在一兩題目出入,根本唔知 Forum 內有咁多版咁多話題,從不識到處八,嘻嘻!

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-23 14:25 發表

呵呵,如果佢聽我講每年派錢一次,有crisis 便即派錢,做10年都得,香港人最buy派錢   
我得呢樣最 buy 。   

其他就。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2012-3-23 22:36 發表

得呢樣最 buy 。   

其他就。
「曾 & 曾」組合都係派左一年咁大把!  派多次都冇!

引用:

...
有很多例子,例如:列根下臺時民望極高,Bill Clinton 也是,前日本首相中曾根 .... 當年列根真強勢,連任時贏49個州

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-23 15:43 發表
搞到我係北京都受影響,
翡翠台睇唔到,商台聽唔到,差啲連蘋果都睇唔到。

上唔上到 Timway ?

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 23:21 發表

「曾 & 曾」組合都係派左一年咁大把!  派多次都冇!

我組織個派錢黨 ,我做CE後 個個月派錢,行畢菲特稅制

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-24 08:31 PM 發表

爬都爬返黎.                  .

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-24 21:32 發表

爬都爬返黎.                  .

北京係好地方喔,KMY 最鍾愛去琉璃工場

引用:

...

我想舉個不是靠選票上臺既例子 - 彭定康

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-24 20:31 發表

我成日晌大陸上 TIMWAY
你咪成日以為人哋真係咁重視......

78 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。