推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[灌水] 「涼心鷹 」和「糖應眠 」

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 13:29 發表
   近日飯局話題,當然是兩日後的特首選舉啦!

嘻嘻,一提起「涼心鷹 」和「糖應眠 」,食友們立即亢奮,講多過食,阿標就唔理咁多,食左先至講,最多係呢度補番兩句!

「涼心鷹」有冇良心,阿標 ...
頭五年?

如果黃袍加身 做得完五期唔下馬我就唔信

不過,唔覺得佢會贏

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 13:29 發表
   近日飯局話題,當然是兩日後的特首選舉啦!

嘻嘻,一提起「涼心鷹 」和「糖應眠 」,食友們立即亢奮,講多過食,阿標就唔理咁多,食左先至講,最多係呢度補番兩句!

「涼心鷹」有冇良心,阿標 ...
不過,我同意佢上任後民望一定會越來越高

因為民調由中聯辦搞

其他一概不准搞

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 13:45 發表
「周公恐懼流言日,王莽謙恭未篡時。設使當日身便死,一生真偽復誰知?」

王莽弄假,都玩左十八年,區區五年,得掛?  

要下注嗎?

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 14:13 發表

如果「糖應眠」上場我就一定會下注佢做唔完五年!

呵呵,如果佢聽我講每年派錢一次,有crisis 便即派錢,做10年都得,香港人最buy派錢

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 14:08 發表

由貼地般低的民望起步,著數極了,有 d 人天生好運,無得好講!

阿標從前跟「涼心鷹」有數度個人接觸,雖然不能從此對「涼心鷹」其它的方面有認識,但頗肯定「涼心鷹」是叻人!

阿標一向都尊重叻人, ...

KMY 也同佢接觸過,頗肯定佢係奸人 ,KMY 覺得張X強、葉X歡都好叻 ...

Anyway, 奸人當道,只因好人都袖手旁觀,誠然

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-3-23 18:06 發表

就以靠選票上台嘅總統或者內閣制嘅首相而言
試舉一例係下台時比上台時民望更高 ~~ 只要一例就夠

奧黑上台之初﹐人望高到好似再世耶穌咁 ...
邱吉爾帶領英國渡過腥風血雨暗無天日嘅二戰
...
有很多例子,例如:列根下臺時民望極高,Bill Clinton 也是,前日本首相中曾根 .... 當年列根真強勢,連任時贏49個州

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-23 15:43 發表
搞到我係北京都受影響,
翡翠台睇唔到,商台聽唔到,差啲連蘋果都睇唔到。

上唔上到 Timway ?

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-23 23:21 發表

「曾 & 曾」組合都係派左一年咁大把!  派多次都冇!

我組織個派錢黨 ,我做CE後 個個月派錢,行畢菲特稅制

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-24 21:32 發表

爬都爬返黎.                  .

北京係好地方喔,KMY 最鍾愛去琉璃工場

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-3-23 18:06 發表

就以靠選票上台嘅總統或者內閣制嘅首相而言
試舉一例係下台時比上台時民望更高 ~~ 只要一例就夠

奧黑上台之初﹐人望高到好似再世耶穌咁 ...
邱吉爾帶領英國渡過腥風血雨暗無天日嘅二戰
...

我想舉個不是靠選票上臺既例子 - 彭定康

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-3-25 00:20 發表

我成日晌大陸上 TIMWAY
你咪成日以為人哋真係咁重視......

我在大陸成日都上唔到

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-3-25 15:43 發表

呢味炡ㄕ釵P人唔同命?
我家陣就耨峇j陸
近日咁多 moderator 入薛j
超鴽畯 IP 就知﹐想點你就實俾人拍到變肉餅  

呵呵 ... 飛毛肯定信得過狼英 ,可能係我唔識上

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-3-25 16:09 發表

你老人家唔記得
( 挑, 用呢個NOTEBOOK 好多廣東音字 post 出黎就變亂碼字 )
其實舊年我吹過我 buy 糖糖多 d﹐因為佢口沒遮欄又官仔脾氣
得罪人唔駛本﹐氣頂起黎話之你乜七議員
震鷹呢 d 就要裝受過西方高等 ...
窩裡反最是殘酷
你看癲狗咬民主黨特別兇狠

這次建制窩裡鬥種種手段日後有數計

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-25 17:57 發表
今日出左街食飯,12點半打個電話問戰果,
雖然係預左,但都有影響心情。
唔理咁多,係北京東海擦餐飽。
以後安心係北京做寓公,
得閒上飲食版睇下標兄飲飲食食,
或者過風雨版睇下KMY 風花雪月。

呵呵 ... 在北京和小三溫馨唔好賴狼英

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-25 18:20 發表
北京狗都養唔起,仲話養小三。

想問下犯民個百幾票去左邊?

無到場、白票、何生76票

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-25 19:44 發表
令我惗起笑傲江湖,左冷憚做晒野,以為做硬盟主,
點知有人奸過佢,連眼都俾人插盲。

子曰:巧言令色鮮矣仁。

插盲佢果個完全沒有意義和他爭做盟主

誠然,奸人當道,只因好人袖手旁觀

引用:
原帖由 ivan99 於 2012-3-26 11:30 發表

傻仔當道,唔通你有運行?

那是,但傻仔唔會淋電油

引用:
原帖由 ivan99 於 2012-3-26 12:09 發表

唔明你講乜,不過,對我尼講,边个做特首都冇乜所謂。
x2, 只想做得好好睇睇,明明一場喜劇三級肉蒲團 ,甚會做成一場人肉叉燒包
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 毛球 於 2012-3-26 12:16 發表
驚成咁?

現實往往比電影荒謬

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-26 12:48 發表

小弟已轉用iPad看書,因iPad可以看Gorden兄每天上載的蘋果。
用的是“書僕”軟件,喜它可以直排及繁簡轉換,
但最近這兩個功能已轉為付費,迫於無奈,也付了。

最近追看南懷瑾的書,正在讀論語別裁。
清楚 ...

有冇D有圖畫既 ?

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-26 12:58 發表

佢老豆唔知幾時又要同佢執手尾,可能死左都要係棺材爬番出黎。

啱價佢老豆條咸魚都賣左

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-26 13:19 發表
新世界最近係大陸二線城市大興土木,
我就避之則吉,三年前係大連同佢做完都未收齊錢。
而家又叫我同佢搞瀋陽同貴陽,真係啋佢都傻。

如果買佢個股跌,實賺。

人地個妹仔日日幫佢抹下身都過億身家喔

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。