推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[灌水] 「涼心鷹 」和「糖應眠 」

我絕對支持梁振英,佢由參選到當選,劣勢轉上風,個人能力高兩个低能兒幾皮,香港今次係選特首,不是選幼稚園班長,一定要心狠手辣,眉精眼企。

相關搜索目錄: 幼稚園

香港經濟唔好,全因政府弱,政棍及口水橫保友抬頭。

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 10:49 發表
誠然,奸人當道,只因好人袖手旁觀   
傻仔當道,唔通你有運行?

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 12:00 發表

那是,但傻仔唔會淋電油  
唔明你講乜,不過,對我尼講,边个做特首都冇乜所謂。我只希望个d友仔示威唔好阻住條街。

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-3-26 12:17 發表

x2, 只想做得好好睇睇,明明一場喜劇三級肉蒲團 ,甚會做成一場人肉叉燒包  
傻仔唐俾范太隊左出尼,呢次醜婦現身,家園不保,慘過俾電油淋。

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-26 12:24 發表

果 d 友仔以阻街為業,邊個當特首都一樣會返工般去阻,當的阻不了,阻的當不了!   
好似反雷曼,豆皮甘俾个辦事處佢地扎營。

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-26 13:19 發表
新世界最近係大陸二線城市大興土木,
我就避之則吉,三年前係大連同佢做完都未收齊錢。
而家又叫我同佢搞瀋陽同貴陽,真係啋佢都傻。

如果買佢個股跌,實賺。
我相反,我九元入左好多,今日算大升。

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-26 14:59 發表

政為經用,經為政輔,此處哥兒倆出政入經,巧取不豪奪,動口不動手,適足為君子示範之窗也!
適時務者為俊傑,今日的純官,我信非當日的儍仔。

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-26 15:53 發表

唯有俊傑識時務,出處是指三國時的孔明和龐統,
但到了今時今曰,變了成黑社會用來恐嚇人的用語。

想起看陳年舊片時,漢奸對游擊隊逼供時,
邪起了嘴⻆說:「識時務者為俊傑。」

牆頭草又何能成俊 ...
我認為政治係冇永遠的敵人,亦即冇永遠的朋友,西瓜靠大邊。

引用:
原帖由 billchan 於 2012-3-27 21:13 發表

新世界發展9.72000017 +0.460(+4.97%)
連續兩日大升!恭喜哂!   

9.6 all sell

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-3-26 15:53 發表

唯有俊傑識時務,出處是指三國時的孔明和龐統,
但到了今時今曰,變了成黑社會用來恐嚇人的用語。

想起看陳年舊片時,漢奸對游擊隊逼供時,
邪起了嘴⻆說:「識時務者為俊傑。」

牆頭草又何能成俊 ...
君子不念舊仇,同有仇不報非君子,
同樣可引經據典,同樣都係君子,只係如何演繹。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。