推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

廟街古典音樂

廟街古典音樂

廟街古典音樂

廟街位於香港九龍油麻地,是香港一條富有特色的街道。很多電影都曾以該條街道取景。廟街以售賣平價貨的夜市而聞名,被喻為香港的平民夜總會

這裡也是,有好有不好,好的表演請多多掌聲,不好的也可即閃

表演者: Leif Ove Andsnes
歌曲名字: Grieg Piano Conc - Cadenza of 1st mov
樂器: 鋼琴

請收看聽聽...

相關搜索目錄: Piano
本帖最近評分記錄
  • 珠公主 體力 +60 精品文章 一流推介 2006-9-1 18:29
  • 珠公主 威望 +60 精品文章 一流推介 2006-9-1 18:29

引用:
原帖由 uknowzip 於 2006-8-29 22:03 發表
廟街古典音樂

廟街位於香港九龍油麻地,是香港一條富有特色的街道。很多電影都曾以該條街道取景。廟街以售賣平價貨的夜市而聞名,被喻為香港的平民夜總會。

這裡也是,有好有不好,好的表演請多多掌聲:appl ...
閣下的意思係?

如最「平民夜總會」的古典音樂,我想應該係上海婆-海頓的第二小號協奏曲吧...

唔好意思...我意思係好似pion的我咁凡夫俗子先鍾意... 因為唔洗錢

引用:
原帖由 uknowzip 於 2006-8-30 00:32 發表
唔好意思...我意思係好似pion的我咁凡夫俗子先鍾意... 因為唔洗錢
音樂冇分「凡夫俗子」唔「凡夫俗子」吧...有聲音的地方就有音樂,問題係聽到的人懂唔懂欣賞呢...

這首你又可以話佢「通俗」嗎?
http://www.youtube.com/watch?v=Z6UfKvWbUTI
這首你應該話佢幼稚定生癌呢?
http://www.youtube.com/watch?v=uXLUZhbd2JI

引用:
原帖由 my709394 於 2006-8-30 01:13 AM 發表

音樂冇分「凡夫俗子」唔「凡夫俗子」吧...有聲音的地方就有音樂,問題係聽到的人懂唔懂欣賞呢...

這首你又可以話佢「通俗」嗎?
http://www.youtube.com/watch?v=Z6UfKvWbUTI
這首你應該話佢幼稚定生 ...
我底線極低... O血型加RH+... 正一百搭... 你和Louis兄

個位音樂人早........起身練歌啦
在屈中處事, 在伸中立志
在屈中待人, 在伸中立德
在屈中做事, 在伸中立業

引用:
原帖由 潮爆阿嬸 於 2006-8-30 10:54 AM 發表
個位音樂人早........起身練歌啦
廟街古典音樂

亞嬸... 你好!!... 唔開工... 冇飯開...

表演者: 紐約 F.A.O. Schwarz 玩具店 鋼琴舞蹈員
歌曲名字: Hungarian Rhapsody
樂器: 超級大鋼琴

請收看聽聽...

相關搜索目錄: 玩具

回復 #7 uknowzip 的帖子

hello, 你好!!

其實音樂並無高低之分 只要有心去演奏或者制造音樂所有都係動聽o既!!

我都好鐘意你post出o黎o既viedo呀!! 多謝你!!

It's better to be an OPTIMIST who is wrong than a pessimist who is right!!

引用:
原帖由 珠公主 於 2006-8-30 04:36 PM 發表
hello, 你好!!

其實音樂並無高低之分 只要有心去演奏或者制造音樂所有都係動聽o既!!
http://w ...
廟街古典音樂

hello, 你好!!
謝謝版主你唔報警拉人... 你咁好... 送呢首給你... 一個我十分欣賞的關穎珊...

表演者: the ever-elegant MK 關穎珊
歌曲名字: Debussy - Claire de lune
樂器: 花式溜冰

請收看聽聽...

回復 #1 uknowzip 的帖子

引用:
原帖由 uknowzip 於 2006-8-30 03:28 AM 發表

廟街古典音樂

亞嬸... 你好!!... 唔開工... 冇飯開...

表演者: 紐約 F.A.O. Schwarz 玩具店 鋼琴舞蹈員
歌曲名字: Hungarian Rhapsody
樂器: 超級大鋼琴

請收看聽聽...

wHjwNp6gbss
係架咩.......我成日見到好多音樂人好晏先開工

相關搜索目錄: 玩具
在屈中處事, 在伸中立志
在屈中待人, 在伸中立德
在屈中做事, 在伸中立業

呢個又點睇?

表演者:     Monty Python
樂曲:        Tchaikovsky's Piano Concerto No.1
樂器:        Piano

Just for fun

廟街古典音樂

今朝風濕骨痛, 關節炎... 遲左開工... 估唔到有咁多叔伯兄弟, 阿嬸咁支持... 巴大.. 石大.. 早大.. 人大...多謝多謝
咁就呢首... 中國古典音樂... 廣東大戲

表演者: 張國榮 & 汪明荃
歌曲名字: 帝女花之香夭
樂器: 大戲

請收看聽聽...

引用:
原帖由 brasco 於 2006-9-1 12:29 AM 發表
巴士首播!!....

表演者:     Ruben Gonzalez
樂曲:        Siboney
樂器:        Piano

uf9vhH55E6w
些些...巴士

古巴 T. Monk R.I.P.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。