推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

47 12
發新話題

[原創] 葉問 (前傳)

葉問 (前傳)

點解叫葉問(前傳),因為葉師父係成大器之前還未能一打十,最多祗能一打七,.

哩個報告正正係描述一打七,八之過程

我好耐無寫報告,一來,文筆比七少差太多,文化水平低,二來,我一向都唔係點寫返客房之後發生的事情,本文亦唔例外,如果想睇肉博場面,甘可能令你失望.

上周四跟大圍去了笑哈哈打左個轉,一行七狼,都算玩得幾開心.之不過最後出了點意外,未能跑畢全程.

周五又回到常三無常仔,揀常仔貪佢交通方便,因為是晚賓客來自四方八面.當晚亦訂左地獄飯堂”,哩間飯堂雖然近期俾各師兄閙爆,但生意依然非常好.我坐CRH去東莞時,係坐餐卡,起身落車時有大約十個左右男性,後來竟然發覺有五個人係飯堂大堂撞番!

我估計當晚都好好生意,而我又第一個到場,所以揀囡責任自然落在我身上.6點正已經坐正係K,客間屬於中型,好自然就有兩個DJ入來看房,但當晚原本估計有4~5個男的,所以我好有禮貎同佢地講祇一個DJ就够.甘佢地祗留一個DJ係房(態度唔錯吖!!)

當晚賓客,除了我本來有:
2 x 哥仔,自己開車由深圳福田來,6點出發
1 x 哥仔,由東莞東北面來,5點半開完會過來
1 x 哥仔,由一點半由廈門坐飛機到廣州,由廣州坐CRH到常仔,大約5點前.

點知一場大雷雨,打亂晒所有schedule.

首先,在廈門的哥仔4點幾打電話俾我,航班delay,唔知幾時先有得飛(OMD!!)
好啦,我就勉為其難幫佢地揀住先,因為星期五加廣交會,遲左黎基本上唔會揀到似人的物體.

第一輪入來,雖然唔多七,八左右,但有兩個好正的湖北妹妹,媽咪真知道我口味,先叫其中一個最順眼坐低.後來我先知道點解甘順眼,原來佢勁似我其中一位好友件囡,不過比亞嫂x1.2.

第二輪就開始多,有十幾個,但最搶眼依然係一件湖北妹,拿拿聲揀左先,唔知一陣間有無.

第三輪十多個,都唔錯,不過其中一個幾高廋(Jack一定啱),好唔得下,一問之下原來是哈爾濱,我其中一個朋友愛死東北妹,試問點能放過呢.

第四,五輪入來十來個,無甚特別.

第六輪,來左來10個左右,其中最右一個說你今天來了喔”.那個是一個廣東妹仔,有坐過但唔記得幾時,一時心軟叫佢坐低,後來諗番有D後悔,因為囡囡外表同態度真係唔算突出.

再來一輪,人太少,揀唔到.

第八輪,入來見到一個白淨大波的,非常好笑容.原來是重慶,川妹子一向是我所喜愛的,尤其是样子甜美的.又叫佢坐低囉.
因為已經叫左5,而且個個都方便,所以跟住果2,3輪都無乜在意睇.其實有D都幾好.

再來一輪,川妹子當時坐係我旁邊說叫第三個坐吖,都幾好喎”,我見個囡囡雖然高大D,但有些少免仔牙,含羞答答甘,一定啱我個情聖朋友,溝得過嘛.小妹好似來自陝西.

再過了好似兩,三輪.我都揀到已有疲態,一個媽咪突然帶個極靚囡囡入來,話係唔方便的,不過來自湖北的,俾媽咪拮中今天死穴添!卒之要埋.

哩個時候,房中已經坐了七女一男(6個方便),…就係哩個時候,在常平東北出發的朋友打電話來,話佢那邊下大雨,浸晒D,應該來唔到….!乜甘搞,馬上cutloss,唔再睇囡.果時都差不多七點.

我馬上打俾係深圳出發的朋友,原來佢先剛剛出發,不過已經碰上塞車……唔知幾時到.

當時氣氛幾沉悶下,又唔知D哥仔幾時會到,我唯有抱住我不入地獄,誰入地獄的精神.D酒同班囡囡玩住先.心諗星期五晚在地獄飯堂,點都有D囡串下枱,做下蝴蝶掛,同時我可以乘機CUT一兩件啦.
點知..一直都無囡話要打電話,換衫,去搵朋友……….etc.

我一直玩一直飲,飲到8點半,已經好似有D暈暈地,訂房媽咪趁住哩個時候入來話佢明天生日,趕住今晚鋪頭關門前去買衫,要我坐埋佢果組最後一件囡,等佢可以出去.果個囡囡其樣子唔差,眼大大,好得意,非常有羅莉feel(啱晒血魔),不過真係可能唔到1.50.甘鬼細粒!

去到哩個階段,一打八!我知道今晚已經係敗局已成,我都唔會點食到好的,唯有撐下去.杯上杯落一直到99先有兩件哥仔斯斯然到場,其中一個仲帶住一個唔靚的囡來.(oh!shxt!)

我原來一個頂八個,足足飲左兩個半鐘…….己經無貨賣

而最後一件哥仔要10點先下機,再坐的士到場.

哩篇唔係蟮稿,不過我想公平D講番句.在"地獄飯堂"所聞所見

果晚囡囡都好有紀律,遣散過程極之順利,並無不愉快事件.

首先,十點左右羅莉小妹話,佢搵到枱坐,佢要過去,2小時陪坐完全免費.

所有妹除一件以外(廣東妹囉,所以有D後悔坐佢),全部都十點三或以後先換工衣,大姨媽囡囡在差唔多十一點先要求想走.全程都無囡去串枱(飲死我嘞!).東北妹都成十一點二,看出枱無望,先同我拿小費.哩個時候,廣東妹亦乘機嗌走.最聽話都係陝西得意小妹,同我等到十一點半後,等到最朋友到場先去換衫,認真抵讚!

餘下囡囡一直到十二點一點幾,等我醉到嘔晒,先陸續離開.D朋友真係玩野,竟然一個都唔帶!可惜到左果時我已經無能為力,平白錯過食其三件囡囡機會.
但我覺得玩得玩心,雖然無吹無咀,至少班囡囡都算有態度.

人算不如天算。。。
师兄重要饮到呕。。真阴功。。。
Never look back and no regret

礼拜五拣到女。。仲个个都甘好。。无串台。。无扭计早走。。。 。。大根哥系咪记错左第二间吾系饭堂呢。。

引用:
原帖由 AINY 於 2012-4-16 22:31 發表
礼拜五拣到女。。仲个个都甘好。。无串台。。无扭计早走。。。 。。大根哥系咪记错左第二间吾系饭堂呢。。
所以我之唔係出番個報告下D媽咪同囡囡囉.....
果日我太早飲得太多.....我其實應該打俾你,搵你來幫下手!

引用:
原帖由 simonkok 於 2012-4-16 14:35 發表

所以我之唔係出番個報告下D媽咪同囡囡囉.....
果日我太早飲得太多.....我其實應該打俾你,搵你來幫下手!
大根哥,一個打七個,欽敬陰莖!

星期五落狗屎,咸D去左扒房,俾魔仔的瀋陽囡囡,單挑就搞惦左!

引用:
原帖由 simonkok 於 2012-4-16 22:35 發表 所以我之唔係出番個報告下D媽咪同囡囡囉.....果日我太早飲得太多.....我其實應該打俾你,搵你來幫下手!
系咯, 甘多好野。。你d老友又甘迟。。call我过来支援下嘛。。。

引用:
原帖由 AINY 於 2012-4-16 23:41 發表

系咯, 甘多好野。。你d老友又甘迟。。call我过来支援下嘛。。。
果日鬼甘忙,一頭煙......
唔記得叫大哥...實在可惜....

引用:
原帖由 drm 於 2012-4-16 23:19 發表

大根哥,一個打七個,欽敬陰莖!

星期五落狗屎,咸D去左扒房,俾魔仔的瀋陽囡囡,單挑就搞惦左!
又唔你的location....唔係一定聚聚....

回復 1# 的帖子

星期五我去左哈哈笑,完全無境,到後來求其搵左個坐平檯,早知你個道咁好景就...

引用:
原帖由 simonkok 於 2012-4-16 06:50 AM 發表
點解叫葉問(前傳),因為葉師父係成大器之前還未能一打十,最多祗能一打七,八.

哩個報告正正係描述一打七,八之過程…

我好耐無寫報告,一來,文筆比七少差太多,文化水平低,二來,我一向都唔係點寫返客房之後發生 ...
去咗飯堂八年...玩得都几舒服...后來..有囡放飛機,有囡串枱...有扑街开大單...

我敢講係CP每一間場都有問題....要perfect...首先問下自己係咪perfect先

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

坐了这么多美女,竟然没有带回去爽,太浪费了!该打屁股!

引用:
原帖由 glucerna 於 2012-4-17 01:30 發表

去咗飯堂八年...玩得都几舒服...后來..有囡放飛機,有囡串枱...有扑街开大單...

我敢講係CP每一間場都有問題....要perfect...首先問下自己係咪perfect先

咁 ... 點至算係 perfect 先?

引用:
原帖由 TenderTrap 於 2012-4-17 00:59 發表
星期五我去左哈哈笑,完全無境,到後來求其搵左個坐平檯,早知你個道咁好景就...

禮拜四我見好多都好得下噢

引用:
原帖由 simonkok 於 2012-4-16 21:50 發表
點解叫葉問(前傳),因為葉師父係成大器之前還未能一打十,最多祗能一打七,八.

我好耐無寫報告,一來,文筆比七少差太多,文化水平低,二來,我一向都唔係點寫返客房之後發生 ...
如果大根葉問哥一對七,車輪戰,囡飲一杯、哥飲七杯,頂到兩個鐘,細佬打賭,輸左願意脫光在常平跑一圈

引用:
原帖由 alextian 於 2012-4-17 08:39 發表

如果係美女都帶去爽,不如去馬檻,這種才該打屁股。

坐幾個美女很普遍,何用大驚小怪?

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-4-16 05:42 PM 發表

咁 ... 點至算係 perfect 先?  
我自己唔perfect..唔識答你...

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-4-17 08:49 發表

如果大根葉問哥一對七,車輪戰,囡飲一杯、哥飲七杯,頂到兩個鐘,細佬打賭,輸左願意脫光在常平跑一圈   
甘我又無甘利害,
我地主要斗地主,我自已玩一門牌,其他每三個囡囡玩一門,
甘即係我飲左三份之一的酒,3個人份量左右.

最衰尾段,唔知邊件貿利,話要玩3,6,9......
D囡囡贏左,就一定指我飲.....當堂嘔白泡...

引用:
原帖由 glucerna 於 2012-4-17 01:30 發表

我唔prefect,我的缺點係..............

引用:
原帖由 alextian 於 2012-4-17 08:39 發表
當日到埋單時....實在已經醉晒...
心是想的....但係有心無力.....

引用:
原帖由 glucerna 於 2012-4-17 09:47 發表

我自己唔perfect..唔識答你...

就係有D感情缺失而已

引用:
原帖由 simonkok 於 2012-4-17 10:13 發表

甘我又無甘利害,
我地主要斗地主,我自已玩一門牌,其他每三個囡囡玩一門,
甘即係我飲左三份之一的酒,3個人份量左右.

最衰尾段,唔知邊件貿利,話要玩3,6,9......
D囡囡贏左,就一定指我飲.....當堂嘔白泡...
個件貿利通常係柴爺或者我 ....

落井下石打落水狗係我地既強項

引用:
原帖由 simonkok 於 2012-4-17 10:15 發表

當日到埋單時....實在已經醉晒...
心是想的....但係有心無力.....
真是可惜呀可惜!有时酒喝多了把正事给忘了!哈哈

引用:
原帖由 simonkok 於 2012-4-16 21:50 發表

虽然最近好少去饭堂,但我去开都吃到好野哦,所以经历同大根哥差吾多哦。。。

引用:
原帖由 simonkok 於 2012-4-17 10:14 發表

我唔prefect,我的缺點係..............
你既缺点咪就系让太多女中意你咯。。。

引用:
原帖由 Jack-a-Lent 於 2012-4-17 11:55 發表

虽然最近好少去饭堂,但我去开都吃到好野哦,所以经历同大根哥差吾多哦。。。
其实我都吴应该话饭堂吾好。。最起码现SP是在饭堂识既。。

47 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。