推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

39 12
發新話題

[灌水] 搞咩呢度而家靜到咁?

搞咩呢度而家靜到咁?

什至成個XOCAT都靜晒, 記得當年係三大網之一架

大勢也  涉及過去歷史因素及本壇結構和平台問题
曾經滄海。
有心人繼續當這是塊小園地天天來逛逛
澆些水
無心者就繼續只看有無资料收
各取所需   難以duty bound
我這老鬼早就看得好平常心
覺得可以做的我照做.
God's mill grinds slow but sure.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2012-4-18 18:14 發表
大勢也  涉及過去歷史因素及本壇結構和平台問题
曾經滄海。
有心人繼續當這是塊小園地天天來逛逛
澆些水
無心者就繼續只看有無资料收
各取所需   難以duty bound
我這老鬼早就看得好平常心
覺得 ...
係咪上次大清洗之後就變到咁?

我以前既post一次過冇晒, 唉, 而家俾4台獨大條氣真係唔順, 以前呢度先係大佬

如果講廣告網  佢地涵蓋面大  整體不單計樓上鋪 有獨大之勢
但若講討論區的部份   各討論區各有各傾
我們區不會太多Chat posts 交流完資料就算有好有唔好

相關搜索目錄: 廣告
God's mill grinds slow but sure.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2012-4-19 08:34 發表 如果講廣告網  佢地涵蓋面大  整體不單計樓上鋪 有獨大之勢但若講討論區的部份   各討論區各有各傾我們區不會太多Chat posts 交流完資料就算有好有唔好
我覺得太多chat posts 只會影響我地尋找想要既資料

相關搜索目錄: 廣告

但看完資料而找到有用的會員中會致謝並試過回來再補充評論的普遍不足
本來熱心分享的 唱獨腳戲 再沒動力
亦有其它有關'netiquette'負面的心態文化影響
再加上一些外部因素 有時本區真係幾“vulnerable”
只會令人選擇甚至被迫沉默

再加上一些外部因素 只會令人選擇甚至被迫沉默

agree

早兩年前本版講尖沙咀楼上鋪对其中一間颇出名的
都時而有讚有彈 本來討論風氣都好健康  
但後來有人惡意攻擊 之後紅的一間
本也是如此有讚彈好好地  之後就有貼士的爭論  
企硬話唔值二百的師兄未至恶意攻擊但好有怨氣
咁支持的師兄在此氣氛下都無瘾
到了第三間初頭一時熱的  也遭有怨氣者的質疑
後來有師兄再出報告題 反对者後來在另题埋怨但又情绪化
近曰我在另题也講起 勸他不要將再將人家無講過的塞在他人口如此  根本就做唔到健康的、舒服的討論再加上
另外我都講過 以前兩位活躍講楼上鋪的師兄
都分别因個人原因離開
不少其他師兄在分享方面都本來睇其带頭
旺角區  我地好無奈的告别一間popular場在
外部環境影響下 有新起者 我地都選擇蟄伏也是我們心存厚道

阿Sir 而家行動唔係一定目的要捉到part 2 當然我地若熱烈些討論唔係話事必刺激部門
但本來報告開的師兄都同老闆娘熟左
可能唔太忍心因講太多而間接加重其心理負担
所以唔一定因唔著重Part 1 而只講話靚女而係 都無乜心情多講
去年灣仔區有行動的是針对駱克道的一間 希望今年全區無事
有種讲法部門对開張頭一年的通常寬鬆些
若開在有兩年咁上下者  都要特别小心
尼種講法我道聽途說

不過亦見為何樓上鋪不少過一段時間都要轉手
我地版以前講那間popular左兩年的旺角場正係旺左兩年.

傯覺得在網上討論上樓骨及SPA場 的心態是有些無聊的.,以為與經營者相熟了,希望在場內得到較吇的地位.
把個人在塲內的際遇來作交流,又要說要對BG尊重,這種"八卦"行為, 有否矛盾呢?
其實在這行業的每位BG都有本領,看她們對客人是否落力而巳...

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 catfelix 於 2012-4-19 16:23 發表 可能以前那兩位什麼帶頭討論的師伯(自封的)就是搏得到一些什麼好位而領嘢了!陰公
你又玩針对喇。点解我说“又”?師伯係第度别人叫佢,本版無人咁講 無需拿來這裹講.分析事情視野寛點吧,可必只針对片面一個人的某方面 亦已成為過去何况從前他也有提到技师part 1佢最多間中一兩次多口了点 但試過有其他會員提醒他他也有編輯修改  至於另一位  就真係幾多口 都要我花時間去跟進 不過都無甚不良影響   都過左去啦!
最有理由埋怨佢地的可能係我
我都唔覺得需要像師兄你 再次抽其水。

仲有 catfelix 那次你的前身felixcat在那灣仔
埸題目內 你見我答bb3808兄說他可能也從他
私人渠道(即如技師的联繫)收到某消息
你就無情白事話我甚麽利用個版做私人平台
我唔覺得你誤會我意思喎 係你將之扭曲
你當刻真係annoying.
希望你也有心想這個版氣氛好点.

引用:
原帖由 dick55 於 2012-4-19 17:12 發表 個人意見,以4台,3台,88台,跟這台比較,這裡的討論氣氛是最沉悶的,白貓版主可能是最勤力的一位版主,但對會員的言論太多制爪,太多指引性了,經常警告會員修輯留言,甚至自行修改會員留言,對會員來說是不尊重的,而小弟亦曾 ...
謝謝你的意見.但你也要明我也很難做.
你說的火花,你見我上文回顧兩年來一些題目的紛爭
我在做版主前後都已好少去介入
就睇翻以前較熱鬧少少的時候不少會員和技师、女主持都熟
如果批評時去到出現惡性收攻擊 我唔可以唔勸喻
如果有講人私穩和gossip人私事 我唔可以唔理
有人甚至作報告去誙譭埸
有人不在版面搞事 而是看了資料利用其作为私下騷擾老板娘內容
的一部份.

引用:
原帖由 dick55 於 2012-4-19 17:14 發表 再恕小弟直言,翻起會員以往的留言,會不會讓人有類似抽後算賬的感覺呢?
我見他再次抽舊會員水  我再提醒他勸喻.

不過平時一般我都已見不是太離譜時 都少理喇
你認为我管多了 有人包括你會不喜欢 我明白
但我在上文也講  過去爭議時太多情绪化一樣令人厭悶
令好些人選擇沉默.

引用:
原帖由 catfelix 於 2012-4-19 18:01 發表 我都是在貓哥你上面的文章看到有兩位高人,後再翻看以前的討論,發現他們真的很厲害,出於仰慕!並非抽水!本人並不認識他們!
好喇好喇 我唔想下下語氣重。你係笑佢地領野啫,
都過去左喇,算喇.
當日其中一個因個人原因請我禁佢言並刪佢開的题
我基於同情理由應允 我都好無瘾。

落大兩实靜啦

39 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。