推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

39 12
發新話題

[原創] 香港保衛戰

香港保衛戰

早晨!睡醒未呀?香港人!
站出來用手中的選票打一場香港保衛戰!
消滅泛民!
消滅反國民教育的奸黨!

用良心投票
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

冇64黨?點投呀?又冇支聯會?點投呀?

抗議反國教大聯盟撤出政府總部

抗議反國教大聯盟停止絕食

強烈要求反國教大聯盟繼續絕食

強烈要求反國教大聯盟佔繼續領政府總部

支持全港大中小學大罷課

支持全港大罷工

支持全港大罷市

愛國不等於愛黨  愛民主不等於愛民主黨
支持北愛爾蘭獨立
支持蘇格蘭獨立
支持威爾斯獨立

今朝一早出整個沙爹牛肉公仔面加厚多煙肉,再黎杯茶走.食完岩岩七點半過 dd ,走去投票.今次係為左哬應泛聞班大佬凡事都係為左反對而反對既一貫作風,雖然我都唔多識民建聯兩位亞姐係乜水,不過既然我反對聞鼠派班硬加令,所以就唔理好醜求其就手,一於投票過呢班偽民主派既對手就係勒!

~~~ yeah!!!

相關搜索目錄:

For 李旺揚 only ?

良心的標準不會是建立在一件 未確定/很大爭議性  的事件上吧。
何苦來由

借皇爺條 thread 搭單
呢兩日晌大陸網站熱議所謂”洗腦” 話題
有人上傳兩幅視頻截圖
立即引起大陸燦哥熱烈反應
用大陸網民講法﹐呢下叫做好有 ” 歡樂感 ”
點歡樂法? 睇下圖先︰

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

於是大家熱烈表示認同朱牧師講法︰

真是,我都开坦克上a的。
  -----------------------------
  你哪儿的啊?你们那里逊爆了,我们这里都是每人带一蠔眱钮箱子上a的

我八零后 上小a课V操是高射机枪防空,手工课教我们做c4

我们那N比较穷,a校Y不起机关枪和手榴弹,但要求我们每蘋臚l得背把砍刀,拎杆红缨枪。对了,基本上都N在地道里上课。

接荍j,话说我们上小a,数a课都是在靶场上的,张三同a放三枪,李四同a放四枪,问王五同a一共放了多少枪?不许说话,王五同a只能放七枪来回答,这蘇O低年级的

高年级的就论靶上的环数了

牧师,你可以改改课件了。。。。。

李寐唐:小时候因为唱Мq不哭,每a期要杀300臚pa生

姑蘇小叮噹: 是真的,当时可恐怖了,每次升МX都必须哭,不仅小孩啊,还有家諵]要陪荂A还有不哭的话要游街的,我们全班同a都被游街过,还有我几臚pa同a都莫名失了,都是不哭的,听说被暗杀了,老师也不准讨论,大陆b在是太恐怖了,希望香港抗漼鴝陸

斯库里: 我小时候,每天升МX的时都N有解放军端枪站在身ㄐA用吸管抽取眼再用量杯测量。如果不{五十毫升就直接拖到操场枪毙到Мq放完,天天如此,洏V断。曾有一段时V因为天旱,水的摄入量不足,一蘇P期的时V里我们班的人数洃迨Q人锐ㄗ鴠|臚H

點解講下講下又講到升國旗要喊出眼淚?
原來有人發微博話︰
香港小學生要晌升國旗時感動落淚﹐仲要小學生互相監察並向老師報告︰

2012年立法會選舉候選人 就「德育及國民教育科」之立場調查公佈
http://parentsconcern.hk/survey/

睇下佢地話有幾多立法會選舉候選人要求政府在2012年9月開學前全面撤回德育及國民教育科及課程指引, 其中一位叫何君堯, 又睇睇何生既facebook.

https://www.facebook.com/JuniusHoLegCo2012

9號何君堯:穿白衣 撐國教

今晚暫時脫下藍色戰衣,穿白衣,撐國教。我們要認識國家,放眼世界。想起我敬重的政治家李光耀的名言。

咁樣都得!

我公司有個同事呢輪晚晚去參加集會, 我問佢點解要反國民教育, 佢話國民教育會教小朋友爹親娘親不及共產黨親, 我話依家大陸咁多人都唔見有呢個問題, 都未開始點解咁肯定, 佢跟住唔睬我.

引用:
原帖由 西南風 於 2012-9-9 11:20 發表
For 李旺揚 only ?

良心的標準不會是建立在一件 未確定/很大爭議性  的事件上吧。
如何才確定?

風先生相信法醫報告?

如海伍德被殺後,第一個報告是酗酒,第二個報告卻是中毒;

在中國,官員都是為黨服務

真係咁樣都得架 ...

作為父母有懷疑而先躲開十分正常,保護孩子不受任何一點毒素污染,值得稱讚

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-9 05:43 PM 發表
真係咁樣都得架 ...

作為父母有懷疑而先躲開十分正常,保護孩子不受任何一點毒素污染,值得稱讚  
你又轉移視線, 講緊既係一班政棍, 可憐的是一群沒有分析能力被利用的父母, 有咩好讚?!

引用:
原帖由 毛球 於 2012-9-9 17:54 發表
你又轉移視線, 講緊既係一班政棍, 可憐的是一群沒有分析能力被利用的父母, 有咩好讚?!

只是你又偏激偏見 ... 就是閣下才有分析力?12萬人中的父母就沒有,冇咩好講 ?!

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-9 06:21 PM 發表

只是你又偏激偏見 ... 就是閣下才有分析力?12萬人中的父母就沒有,冇咩好講 ?!
咁快就冇咩好講? 唔係得我1個有分析力, 好多冇去集會既都可能因為有分析力先唔支持佢地, 唔好當"12萬"大人細路當左全部香港人.

抗議K叔叔唔出來罷工絕食反洗腦
愛國不等於愛黨  愛民主不等於愛民主黨
支持北愛爾蘭獨立
支持蘇格蘭獨立
支持威爾斯獨立

引用:
原帖由 毛球 於 2012-9-9 18:29 發表
咁快就冇咩好講? 唔係得我1個有分析力, 好多冇去集會既都可能因為有分析力先唔支持佢地, 唔好當"12萬"大人細路當左全部香港人.
咁就走出黎撐國教嘛 ...分析力

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-9 05:32 PM 發表
希望今次被廢,是在港人喊"打倒 CY"、"CY 下台"下被廢,而不是被阿爺下令佢腳痛被廢

其實上次董爺被廢在七一 50萬上街後一年多

如仍是江主席做莊,估計董爺會做到尾
你去左CY辦公室同屋企門口喊"打倒CY", "CY下台"未呀...保護孩子!

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-9 20:00 發表

咁就走出黎撐國教嘛 ...分析力  
人人表達方式唔同,點解一定要跟反國教D人埽韞叫支持? 我選擇投票支持無鼓吹國民教育科做"洗腦科"既候選人一定實際過隨便埽饇腔怴C

反梁振英咪光明正大D,唔好學埋公民班畜生狀棍D衰洁A縮嬼Y鵅C。。
enjoy every moment of now

引用:
原帖由 毛球 於 2012-9-9 22:34 發表

你去左CY辦公室同屋企門口喊"打倒CY", "CY下台"未呀...保護孩子!
咁你有冇晚晚叫 CY ?分析力

引用:
原帖由 Manics 於 2012-9-9 22:51 發表

人人表達方式唔同,點解一定要跟反國教D人埽韞叫支持? 我選擇投票支持無鼓吹國民教育科做"洗腦科"既候選人一定實際過隨便埽饇腔怴C

反梁振英咪光明正大D,唔好學埋公民班畜生狀棍D衰洁A縮嬼Y鵅C。。

泛民、建制都係港人,都係民選,如果佢地係畜生,閣下又係?

回復 10# 的帖子

李旺揚被"自殺"乃不爭的事實

但誰是兇手   

官員為黨服務

套用維園阿伯話齋.........他們只會為荷包(自己果個)服務
何苦來由

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-10 08:26 發表

泛民、建制都係港人,都係民選,如果佢地係畜生,閣下又係?  
利用成年人既心智鼓動未成熟既青年人製造話題幫自己摧票,老實講叫佢地畜生我覺得好對唔住D禽畜。

又, K叔你由以前根正苗紅到依家變髐浀@先鋒,奇情過婊子變尼姑,我都想請教閣下覺得自己似乜?
enjoy every moment of now

引用:
原帖由 Manics 於 2012-9-10 11:07 發表

利用成年人既心智鼓動未成熟既青年人製造話題幫自己摧票,老實講叫佢地畜生我覺得好對唔住D禽畜。

又, K叔你由以前根正苗紅到依家變髐浀@先鋒,奇情過婊子變尼姑,我都想請教閣下覺得自己似乜?
阿叔唔敢當

共產主義 KMY 始終奉信,但執政黨在行的不是共產主義,所以算不算是反共 ?

反什麼? Manics 先生有空請看看 3.18 令古車禍或永州案;

看完閣下作判斷

林鄭感慨七百萬 P Fund 唔知用黎做乜 ?

官二代 (學生) 炒法拉利出人命

何解個官有錢買法拉利?

至於催票,我們是否應該信任呢班年青人、選民,他們是否容易被蒙騙

至於奇情,特首是否 和尚 變 馬伕?

引用:
原帖由 Manics 於 2012-9-10 11:07 發表

FYI, 還有很多所謂根正苗紅的,例如:艾未未   .... 你知道嗎?艾未未並不姓艾,他老爸艾青姓蔣 ,當年反國民黨投共,把姓的蔣字劃上X,改了姓,便是艾青,

據說,影帝很喜歡他的詩。

39 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。