推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[灌水] 新聞部小花內鬥 高層錫晒利君雅 失寵陳嘉欣想調組

新聞部小花內鬥 高層錫晒利君雅 失寵陳嘉欣想調組

http://tvb4life.pixnet.net/blog/post/70317510

難道嘉欣真係步詩泓後塵  (記者→公共事務組→離開TVB )

利君雅中文程度強過香港人好多,若有高官俾佢訪問,冇AO幫的話好易出事

入面好多都係老作

回復 1# 的帖子

好多浀P事實不符...佢地兩個都未報過630...

好嘢 吹得就吹

+1BB早兩日先去左採訪,,點會調走丫

我諗佢逢星期六做《新聞透視》都係暫時性嘅安排啫,唔等於佢要調組;再講佢同利君雅都係有得出去採訪,又有得上《晚間新聞》主播台,何來爭寵呢?

FACE知唔知有N個記者晚間新聞都做過跟進報導啦,,根本好小事

吹水為主,同時也知道方健儀離開tvb至今仍可被提及。

但利君雅的確是不錯的記者,袁生是否梁粉只有他才知。陳嘉欣那次採訪被滋擾根本不是她的錯。

最憎呢d 新聞

引用:
原帖由 phmleung 於 2012-12-5 23:35 發表
吹水為主,同時也知道方健儀離開tvb至今仍可被提及。

但利君雅的確是不錯的記者,袁生是否梁粉只有他才知。陳嘉欣那次採訪被滋擾根本不是她的錯。
情況就好似曾生卸咗任特首到而家,東方太陽都仲咬住佢唔放咁囉。
引用:
原帖由 litaikwong 於 2012-12-6 01:42 發表

成個0ne集團的刊物同報紙都係亂U當秘笈架啦,
成犬日就煽動群眾反政府, 呢頭喧染色情, 果頭搔擾偽人,
踩無記又踩城記亞記, 總之永遠用負面野來sell 紙
最同意紅字部份,總之但凡有示威係泛民相關組織搞嘅(例如出年元旦搞嘅示威就係民間人權陣線搞嘅),蘋果就一定配合佢地(親泛民都唔駛咁吖......)。

紫字部份:唔通「霸王硬開台」都係代表壹記連城電(港電網絡)都踩?

想壹記唔踩人,除非嗰個人/組織本身嘅立場係同壹記一致啦。

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2012-12-6 16:10 發表
情況就好似曾生卸鬙纀S首到而家,東方太陽都仲咬住佢唔放咁囉。
東方最CHEAP係日日鬧肥佬黎,,話壹傳媒瀕臨破產講左10年都仲講緊,,用呢D方法黎打擊對手真係好低裝

引用:
原帖由 juddtrump 於 2012-12-6 16:19 發表
東方最CHEAP係日日鬧肥佬黎,,話壹傳媒瀕臨破產講左10年都仲講緊,,用呢D方法黎打擊對手真係好低裝
如果《蘋果》真係破產嘅,早就破咗產啦;駛到而家都仲生存緊?何況東方太陽同蘋果係死對頭嚟架嘛,東方太陽不嬲都想壹記收檔架啦;當初東方創辦《太陽報》都係想同《蘋果》抗衡嘅。

希望曾美華唔會成為東方太陽被插對象啦。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。