推介:| 影音器材 | 音響配件 | 揚聲器 | MP3 Player | 喇叭線 | 投影機 |

發新話題

CD推介

CD推介

各位發燒友可以係到講鴾@灟齯茖人注意
但又非常正既CD

五大有其二

二手買賣
CD推介

我講先
厘隻碟我有美版同日版
隻碟本身屬於一隻現場收音同幾輕快既Jazz
最初都係禷R音響既地方試機時聽過
後尾係機緣巧合
買左隻美版
而有友人提及原來日版仲靚聲
所以樂器既分格度好清晰
如果大家見到此張CD既話
不訪購入
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 billchan 於 2007-3-1 16:17 發表
...利記版主又有新猶!  支持支持!
Bill兄
你見多識擴
你都講鵀菑v齯艉孅D!!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 Steve_627 於 2007-3-2 04:07 發表
其實除左 CD 外應該可以加 DVD 碟評吧?有時都分不清甚麼韓版、日版、美版、法版...質數上有乜分別?自己近年都係買港版多,貪佢有中文字幕。利記版主不妨考慮鵅C
另外想問黻 HMV 這類大 ...
好提意
我有時都會過電影版到講鵀傢豅VD囍睯飢r
音效好呀,不如由你講鴷啦!!!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 浦你阿毛 於 2007-3-2 14:35 發表
cd 雞
咁你咪試講韱VD或者VCD囉
你條粉人,我諗你係..................
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 浦你阿毛 於 2007-3-2 21:19 發表

版本 : 1 + 1 (SACD + CD)

以前淨係識任劍輝.

估唔到白雪仙重堅.   

把聲一個 key 一個 key 上, 完全無失真. 拖到好高都得. 今日  ...
唔該阿毛
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 浦你阿毛 於 2007-3-2 23:30 發表
Crown 舊年用原裝母帶, 出左隻 Remaster 孖碟版, 1 x DVD-A + 1 x CD.

同 SACD 1 + 1 入便隻 CD 比較

舊版高音比較利, 仙姐把聲去到尾有少少開叉感覺

新版比較靜, 圓潤 d. 整體上無咁霸氣.

禾貓見得 ...
仲有你灠郃苳j戲呢
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 屈臣氏 於 2007-3-4 01:22 發表
利記!整個 mp3 下載專區,又無得諗?
可能有法律上既問題
同埋我地厘班人都好支持正版架
不如整個投票問翵銗忖H意見
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 Steve_627 於 2007-3-4 23:24 發表
Round-Up   

當年無人不識鴾挹苤A今日可能好多年青一輩都唔知有這張大碟...睇個封面就知是西部牛仔歌啦,此碟最為人知應該係“萬寶路”... sorry!係The Magnificent Seven 七俠蕩寇誌至 ;買& ...
厘隻碟我自己就有SACD版
但我都聽過舊版
個人覺得好似舊版好
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 Steve_627 於 2007-3-5 02:55 發表
Symphonic Suite AKIRA / Geinoh Yamashirogumi / VDR-1532(1988)

交響組曲AKIRA/亞基拉,不算原聲大碟吧?因為另外有張卡通封面的,藝能山城組演奏。計落已經出 19 年...當年差不多同期買,那時真係 ...
厘隻我都聽過
不過現在好難搵
如果講香港既電影soundtrack
2046第一首
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 mawl 於 2007-3-5 15:46 發表
Another Series of Jazz Compilations which are some of my favorites:

"BALLADS"
=> http://www.enjarecords.com/cd.php?nr=ENJ-9300
"BALLADS IN BLUE"
=> http://www.enjare ...
咦,好似好正咁喎
你下次黎我到帶隻比我聽斔{
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 mawl 於 2007-3-6 13:36 發表

Sure la, I will bring them to your place next time...

Personally, I like the whole series, but "BALLADS IN BLUE" is also my favorite; even some of the songs are used in the Burmest ...
好貴呀
今日去左一個高手到
聽左幾隻碟,都好正
我影左相,聽朝返公司就post出黎

厘隻係一隻雜綿碟黎,仲有出埋XRCD

而上次上朋友聽左厘首曲目,齯p提琴拉到出神入化
齯根好好味

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 cdlover 於 2007-4-2 08:22 發表
Jazz At The Pawnshop 30th Anniversary 當鋪爵士 30週年紀念版

3張SACD+ BONUS DVD精裝限量盒裝BOXSET

有乜正碟多齯W黎講!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 cdlover 於 2007-4-2 12:48 發表
講起Dave Bruback這位Jazz琴手...當然不能不提Bill Evans這位Jazz Piano巨人....最近發現日本竟然出了的三合一Live at the Village Vanguard Boxset...真是令我等買了美版CD的人dump春.....

其實這類美國發行的 ...
嘩,正!!!!
我有地有個網友叫Tony
佢有好多日版碟
蠵音真係正好多
我就覺得日本仔做乜野都好
一定會做最好既野先推出黎(講緊鷨emastering既碟)

相關搜索目錄: Piano
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 cdlover 於 2007-4-2 16:36 發表

Round Up而家出覿ACD版....見過100元以下...低買呀....
一開始D馬叫聲..牛叫聲..好正...Magnificient Seven就唔洗講...仲有港台以前首賽馬音樂..搞野!!不過好考器材功力...
我兩隻版都聽過
自己就有SACD版

相關搜索目錄: 賽馬
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 cdlover 於 2007-4-2 19:12 發表
講開Telarc...望見^面呢隻...三支大牛筋..一流現場錄音...應該小人知...因香港大小唱片鋪都鮮見...畬芼璆D你開呢條野麰n求.....

其實Jazz錄音勁有一個label叫MPS(Most Perfect Sound ...
你講厘隻 Bill evans
我已經叫左朋友去日本幫我搵
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 cdlover 於 2007-4-3 22:29 發表

太幸褔啦你....通常我在clubjapan買的...這個website是無敵的....免運費...所有CD以list price供應...無最低消費即係買一隻1000yen既CD都得...packing無敵正...總知講你都唔信...通常三星期有貨收..日版迷必到 ...
可唔可以提供個網址比我呀
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 cdlover 於 2007-4-4 14:17 發表
唔爭在講埋...買英文碟或音樂碟...可去django...好多CD/DVD平過香港最平個幾間好多.....

應該好多高手知道....志在分享給同好....咪笑9我無知大驚小怪...

唔會,唔會
真係多謝你保貴既資料呀
五大有其二

二手買賣
CD推介

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。