推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[上樓骨] 小費UPDATE?!?

還記得有次去秋記,件女我第一次做 (為存口德,邊件女我就5開名啦,總之就5係full time果d女啦),到玩part 2開始時都好正常,但當我探中路時居然格手,之後搾住我硬左既部位同我講價,一開口就話要+5至有得摸,當時我已經好5 like佢呢個行為,但為左出野同有得摸下,之後笑笑口講到+3,最後相方都有d無癮地完成part 2

引用:
原帖由 wewa_168 於 2014-7-11 11:18 發表
我個人睇法,小費係BG的工資一部份,客人和 BG關係近似老闆 & 打工仔,很多老闆期望俾 min. pay 可以請到一個超值員工,任勞任怨,多勞少得,我唔敢話絕不可能,但機會很低,每個客人要求唔同,要求多D俾多D小費我可以接受,遇 ...
很同意wewa兄的看法。一分耕耘,一分收獲,非常合理,只要物有所值+5我也不成問題,
最不滿意的是有些技師期望少勞多得,還引述其他客人如何闊綽,希望我也識做,「激親」
之餘,當然不會再結下次骨緣喇!

引用:
原帖由 william01 於 2014-7-11 14:31 發表

很同意wewa兄的看法。一分耕耘,一分收獲,非常合理,只要物有所值+5我也不成問題,
最不滿意的是有些技師期望少勞多得,還引述其他客人如何闊綽,希望我也識做,「激親」
之餘,當然不會再結下次骨緣喇!
还記得師兄以前提到一些技師認為自V加3才是好客
師兄还未明顯流露不滿之意。
God's mill grinds slow but sure.

以後所有行業都話想好的就加錢,如去食飯,同一碟R想抄好的就加十元,咁就死得

引用:
原帖由 白貓兒 於 2014-7-11 14:37 發表

还記得師兄以前提到一些技師認為自V加3才是好客
師兄还未明顯流露不滿之意。
貓兄,再補充一下,我所說的「少勞」是指飛鐘、hea、服務態度或服務質素不符預期等情況,
而「多得」只有個別技師是期望加3,其他則更高。我感到不滿的是認為不值得付出所期待的數目。
若對服務滿意,我不介意甚至會主動多付小費。

引用:
原帖由 seacow 於 2014-7-10 16:06 發表

哪里有技师嫌钱臭呢,肯定是想收多D啦。
對,技師通常都想收多D,那麼大家有否遇過肯為各位荷包設想,叫你們不必付太多小費的技師呢?
我在不短的骨齡中都只是遇過一個,是在當年八樓。服務超出預期,十分滿意,我打算多給小費,
當數到加3時,突然被stopped,說這個數目已足夠,無須再添,只希望我多來。是有feel、知足
還是Oldman兄所說情願收少D來keep客,我也不肯定。我只是覺得很意外,想到「人間有情」。
其後幾次再找她都是被囑咐給該數目,換來不一樣的服務。

本帖最近評分記錄
  • andrew2726 體力 +59 我很認同 2014-7-17 15:39
  • andrew2726 威望 +59 我很認同 2014-7-17 15:39
  • andrew2726 金錢 +59 我很認同 2014-7-17 15:39
  • ken19lam 體力 +59 我很認同 2014-7-12 10:34
  • ken19lam 威望 +59 我很認同 2014-7-12 10:34
  • ken19lam 金錢 +59 我很認同 2014-7-12 10:34

引用:
原帖由 william01 於 2014-7-11 21:18 發表

對,技師通常都想收多D,那麼大家有否遇過為你荷包設想,叫你們不必付太多小費的技師呢?
我在不短的骨齡中都只是遇過一個,是在當年八樓。服務超出預期,十分滿意,我打算多給小費,
當數到加3時,突然被 ...
william兄所講的技師我從未遇上, 固然係此行的表表者, 若遇上我都不介意俾多啲和多啲帮襟

引用:
原帖由 william01 於 2014-7-11 21:18 發表 對,技師通常都想收多D,那麼大家有否遇過為你荷包設想,叫你們不必付太多小費的技師呢?我在不短的骨齡中都只是遇過一個,是在當年八樓。服務超出預期,十分滿意,我打算多給小費,當數到加3時,突然被 ...
william兄所言的情況我也曾遇過,那次我覺得有必要打賞比平常多,但她拒絕收多,只說:「你唔使俾我咁多啦!」

引用:
原帖由 ken19lam 於 2014-7-11 11:13 發表 去千多元的spa,不需剔
有朋友去過,推背只5分鐘便要轉身開波

相關搜索目錄: SPA

回復 84# 的帖子

不如直去找HG

回復 84# 的帖子

開波的意思係什麼?

引用:
原帖由 william01 於 2014-7-11 21:18 發表 對,技師通常都想收多D,那麼大家有否遇過肯為各位荷包設想,叫你們不必付太多小費的技師呢?我在不短的骨齡中都只是遇過一個,是在當年八樓。服務超出預期,十分滿意,我打算多給小費,當數到加3時,突 ...
係咪櫻花呀?鶣荾k+ , 我都去了好多次找樂兒

回復 87# 的帖子

William係講緊(是在當年八樓)

引用:
原帖由 peterlove 於 2014-7-12 11:37 發表 開波的意思係什麼?
做愛做的事情

昨天有位新入行技師告訴我,每次完工出房其他技師都會問她,該客人給她幾多? 她都知道不能說.....

技師好多時都會說,之前的客人好大方,給了幾多幾多.....我只會回應:「係呀? 真好!」其實都不會對我有什麼影響....

引用:
原帖由 messenger 於 2014-7-12 12:10 發表
昨天有位新入行技師告訴我,每次完工出房其他技師都會問她,該客人給她幾多? 她都知道不能說.....
但是原來很多都N問和說 雖然未必次次後。
God's mill grinds slow but sure.

引用:
原帖由 messenger 於 2014-7-12 12:10 發表
這個那個客人打賞多少,是很多技師之間常見的話題,藉以收料。
曾有不只一個技師直接問我,何以偏心,付給另一姐妹多些小費。
事出必有因,有時不便明言。

引用:
原帖由 william01 於 2014-7-12 13:36 發表

這個那個客人打賞多少,是很多技師之間常見的話題,藉以收料。
曾有不只一個技師直接問我,何以偏心,付給另一姐妹多些小費。
事出必有因,有時不便明言。
不智的問題。
如果在乎: 我如何可以做得你更稱心?还可改善甚麼?
問得謙遜 不拿她人比較 诚意亦見。

引用:
原帖由 ken19lam 於 2014-7-12 11:50 發表
William係講緊(是在當年八樓)
係呀,是當年八樓,多位技師質素高、服務好,小費隨客人心意,
我第一次去便「撻著」,流連忘返。

引用:
原帖由 peterlove 於 2014-7-9 23:37 發表
其實我都同一般ching 一樣,一般手作仔+2,如果互動性高同自V波既就+3,但本地女女好小自動波,次次都葉問,現在攪到上去有D冇引,估估下,仲要好多時只係隔衫,有一兩次冇feel到出唔到
I am still paying  +2 .. I may pay +3 , if so, there is very likely I will come back again. In my opionion if you are paying more than $1000. as some brothers said. I think there will be a lot more to choose. Why not pay a few hundred moe , then you go to Macao if you can afford the time.

Last week , in T.S.T. tips is still $200.- , should I say , In June and July , in different locations. In other words, If I have to spend more than $6000.- a months in this kind of entertainment, how much should I earn a month for my living ?  Brothers, do you know, sometimes , I am working like a dog. !!

相關搜索目錄: Dog

引用:
原帖由 hahadad 於 2014-7-12 19:53 發表
Last week , in T.S.T. tips is still $200.- , should I say , In June and July , in different locations. In other words, If I have to spend more than $6000.- a months in this kind of entertainment, how  ...
我知有DW生係加1000.

引用:
原帖由 ivan99 於 2014-7-12 21:19 發表
我知有DW生係加1000.
不過,唔同人對錢有唔同洗法,過得人過得自己就ok

引用:
原帖由 messenger 於 2014-7-12 12:15 發表
技師好多時都會說,之前的客人好大方,給了幾多幾多.....我只會回應:「係呀? 真好!」其實都不會對我有什麼影響....
我就會覺得幾冇癮。這是變相R小費
過去既事就係過咗去既事;現在既事就係去做愛做既事。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。