推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[上樓骨] 小費UPDATE?!?

原來一講到tips,各位ching都有一番見解,希望各位ching keep往tips這個topic,好樣新手可以知道市況

90分鐘我加2至加5都有,視乎技師質素和服務而定

其實沒有凖質,

我也由$50 VAS去到Sauna{的1k小費也比過
不過肯定高小費BG肯定會對你好點,
甚至乎我遇過有些喜歡你的BG,不用付出高小費,
也提供每次不同的服務,可能靚仔著數d
本自同根生

相煎何太急

引用:
原帖由 ivan99 於 2014-7-12 21:19 發表
我知有DW生係加1000.
呢個我都聽過

代支比大陸重要貴好多
邪童回來了

豐儉由人, 每人也有一定的標準.  
我則以心比已, BG對自己無感覺人提供額外的服務, 妳話應該值多少?  因本人不是都敏俊, 一般都是+3 to +7.

另外, 從那個角度分析也可能會有不同的見解:
  • 是否美麗(樣貎身材)一點的會給多些(假如, 服務水準是一樣)
  • 是否服務水準高些會給多一點(假如, 樣貎身材是一樣)
  • 或者服務水準及樣貎身材好些會多些
  • 服務水準及樣貎身材都無關係, 只是個人的負悖鄐O

其實1,2 及3, 簡單點來說都是兩個字"感覺".

引用:
原帖由 異骨邪神 於 2014-7-15 09:38 發表
代支比大陸重要貴好多
反而北上玩,明碼實價得多,係本地玩,要估對方期望小費

明明小費係+2,就要玩到+5,+7,+10,有乜辨法唔迫囡囡加價?

我都有些好奇:有甚麼服務(不計另類服務)值得+5或以上小費。(亦不計經濟能力特佳的ching)
過去既事就係過咗去既事;現在既事就係去做愛做既事。

引用:
原帖由 4eyelo 於 2014-7-15 18:29 發表

反而北上玩,明碼實價得多,係本地玩,要估對方期望小費

明明小費係+2,就要玩到+5,+7,+10,有乜辨法唔迫囡囡加價?
有些sauna場(例如荃灣的X溢)一個價全包,不用估估吓

唉!好像在給技師加小費作宣傳,由初初一百跳上二百,雙鐘又按環境再慢慢加錢,現在都係正正經經北上齋K或在港桑拿玩算了

引用:
原帖由 peterlove 於 2014-7-10 07:37 發表
其實我都同一般ching 一樣,一般手作仔+2,如果互動性高同自V波既就+3,但本地女女好小自動波,次次都葉問,現在攪到上去有D冇引,估估下,仲要好多時只係隔衫,有一兩次冇feel到出唔到
Agree.  Normally +2.

引用:
原帖由 william01 於 2014-7-10 13:33 發表
其實場租不貴,主要壓力來自小費,最近我已少了按骨。
Agree. feel so bad when being pushed for tips ...

引用:
原帖由 keeper 於 2014-7-11 13:46 發表
還記得有次去秋記,件女我第一次做 (為存口德,邊件女我就5開名啦,總之就5係full time果d女啦),到玩part 2開始時都好正常,但當我探中路時居然格手,之後搾住我硬左既部位同我講價,一開口就話要+5至有得摸,當時我 ...
Got similar experience in another shop.  I cancelled the part 2 and did not pay tips at all
Ofcoz never turn back

自從在尖咀這區的樓上 SPA,被多次 R tips 之後 ,我了已經轉上 USB,明碼實價,不用多說 ,影響玩樂心情。
如想玩 SPA 我就去其他地區,不再在尖咀活動了 ,好讓高消費的 C Hing 們,在尖咀有多些空間
其實每個行業都有其遊戲規則 ,如不依規則經營,是很難長久

相關搜索目錄: SPA

最近在尖咀按摩,在極少互動下給+2小費,技師多謝都冇聲,明顯不滿意

只怪一些偽豪客做壞驉Aspa 場d女女一般做三幾個月又過場,你做on-9 仔咪+3+5囉,或者想個女女有個好印象,下次同佢做大事呢?

引用:
原帖由 retire07 於 2014-7-18 19:06 發表 最近在尖咀按摩,在極少互動下給+2小費,技師多謝都冇聲,明顯不滿意
d 女女咁串,多謝都冇聲

引用:
原帖由 Becky 於 2014-7-18 20:47 發表 只怪一些偽豪客做壞驉Aspa 場d女女一般做三幾個月又過場,你做on-9 仔咪+3+5囉,或者想個女女有個好印象,下次同佢做大事呢?
d on9仔咁on9, 比+5之後諗住開大,最慘比有D on9仔 攪串個party,現在比+3 d 女女都好似唔太happy

引用:
原帖由 peterau200609 於 2014-7-15 10:43 發表 豐儉由人, 每人也有一定的標準.  我則以心比已, BG對自己無感覺人提供額外的服務, 妳話應該值多少?  因本人不是都敏俊, 一般都是+3 to +7.另外, 從那個角度分析也可能會有不同的見解:
  • 是否美麗(樣貎 ...
  • ching +7咪1K落樓,你可以講下係邊間場比+7

引用:
    原帖由 ivan99 於 2014-7-12 21:19 發表
    我知有DW生係加1000.
    加1000

有啲加700,有啲加1000,唔怪得+2比人炳。

其實+1000係咪堅+,定條友仔老花睇錯以為比$100炸

有些人,盲目做壞規矩,惡性重環,
    便造成2014年的局面,

想當年,2007年,7年前樓上骨,
    是家庭式,比桑拿,平,靚,正,時間容易偷跳。
    小費隨意,只不過大約$3-400已經包含小費,
    那時候,只不過$100小費,街大歡喜,
    那種回家飲湯,探望家人的心情,分享大家每日遇到的事情,
    好像比家用一樣,不復再。

可惜現在已經商業化了,返不了轉頭。
    本自同根生

相煎何太急

引用:
    原帖由 斯坦利 於 2014-7-19 19:10 發表
    有些人,盲目做壞規矩,惡性重環,
    便造成2014年的局面,

想當年,2007年,7年前樓上骨,
    是家庭式,比桑拿,平,靚,正,時間容易偷跳。
    小費隨意,只不過大約$3-400已經包含小費,
    那時候,只不過$100小費, ...
    又唔可以咁比,2014比2007年樓价升左一倍,有最低工資

回復 124# 的帖子

又唔見其他桑拿加價貴過spa,人]皮費仲高啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。