推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[疑難] 請問哩鋪牌幾多番??

引用:
原帖由 chanpowing 於 2007-3-8 13:35 發表

唔使懷疑,佢認 0架
我冇出千

引用:
原帖由 chanpowing 於 2007-3-8 13:16 發表

你係雀館返工呀
雀館學堂

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-3-8 14:58 發表

我冇出千蚊紙
你出大牛啫,照收

引用:
原帖由 chanpowing 於 2007-3-8 15:01 發表

你出大牛啫,照收
我識出千, 就唔駛比大牛

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-3-8 02:57 PM 發表

你懷疑係岩,
因為奇跡發生係別人身上往往令人(道忌),
但奇跡就是奇跡,
你們不信我也沒有辦法

細個唔好好讀書,淨係顧住賭,

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-3-8 02:57 PM 發表

所以我每次都會贏收場比人
你句野既文法好似唔係好o岩喎

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-3-8 15:17 發表

我識出, 就唔駛比大牛
你老幾

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2007-3-8 15:18 發表

細個唔好好讀書,淨係顧住賭,
佢而家鍾意『獨輸』。

引用:
原帖由 chanpowing 於 2007-3-8 15:23 發表

你老幾
出沖就一定唔夠你大囉

引用:
原帖由 chanpowing 於 2007-3-8 03:24 PM 發表

佢而家鍾意『獨輸』。
都唔係喎

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-3-8 15:27 發表

出沖就一定唔夠你大囉
中中中 發發發 口口 東東東 南南南 [花][花]

人地自摸呀,夠未,比錢啦仲講

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2007-3-8 15:31 發表

都唔係喎
『獨輸』搵埋妳

引用:
原帖由 紅豆沙 於 3/7/2007 11:18 PM 發表

你句野既文法好似唔係好o岩喎
係, Good afternoon.  Miss 紅.
唔好話離開髐G十年, 即使到死o個日我都會係香港人!!!

引用:
原帖由 chanpowing 於 2007-3-8 03:36 PM 發表

『獨輸』搵埋妳
我有醉街拍檔!

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 usnameless 於 2007-3-8 03:44 PM 發表

係, Good afternoon.  Miss 紅.
訓醒啦,good morning!

誰能代替哥哥地位

回復 #88 usnameless 的帖子
引用:
原帖由 紅豆沙 於 2007-3-8 15:57 發表
我有醉街拍檔!

有無人玩戲谷麻雀?
我試過一圈未玩完輸了兩舖15番 輸左廿幾萬玩完
IT IS DARKEST BEFORE DAWN.

引用:
原帖由 happycamel 於 3/8/2007 12:30 AM 發表
有無人玩戲谷麻雀?
我試過一圈未玩完輸了兩舖15番 輸左廿幾萬玩完
谷戲麻雀我就成日玩...
唔好話離開髐G十年, 即使到死o個日我都會係香港人!!!

引用:
原帖由 usnameless 於 2007-3-8 16:36 發表

出多d沖就唔會谷住架啦

引用:
原帖由 usnameless 於 2007-3-8 16:36 發表

出多d沖就唔會谷住架啦

引用:
原帖由 usnameless 於 2007-3-8 04:36 PM 發表

麻雀我就成日玩...
係咪氣o岩d呀?

誰能代替哥哥地位

學樂刀................路過.....................................

引用:
原帖由 Sax. 於 2007-3-8 09:30 發表

毛 哥 咁 早 ?!?

幾 時 打 番  12  圈 ???  
我呢度打準碰唔準上, 有得跟牌, 槓有錢收, 自摸獎兩隻馬嗰種你啱唔啱?
獨來獨往闖四方,無拘無束到處蕩,全心全意為理想.一生一世有願望。
今時今日朝庭上,奪權奪利有奸黨,害國害民的奸黨,一分一秒要對抗,
作威作福欺良民,奪財奪色像豺狼。
無法無天滿罪狀,一心一意來對抗,出錢出力想辦法,救國救民殺豺狼。

引用:
原帖由 usnameless 於 2007-3-8 13:28 發表

我聽過話食十三厶要起一起身再坐低...
我聽過話食十三厶要請波鐘
獨來獨往闖四方,無拘無束到處蕩,全心全意為理想.一生一世有願望。
今時今日朝庭上,奪權奪利有奸黨,害國害民的奸黨,一分一秒要對抗,
作威作福欺良民,奪財奪色像豺狼。
無法無天滿罪狀,一心一意來對抗,出錢出力想辦法,救國救民殺豺狼。

引用:
原帖由 usnameless 於 2007-3-8 05:38 發表
小弟曾經食過, 但就唔識計番...

中中中 發發發 口口 東東東 南南南

自摸, 東風南位一對正花.  請指教.

你這牌計法要睇你地點打,
如果打十番,一般雞八平九
清一色.........八番
小三元.........五番
東...............一番
南...............一番
對對胡.........三番
一對正花......二番
自摸............一番

共...............21番

你說如果不是白板是一萬做眼.....

就變成

小三元...............五番
混一色對對胡......六番
東及南...............二番
一對正花............二番
自摸..................一番
花腰..................一番

共.....................17番

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。