推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

《龍虎門---舊著回憶區》

舊著韋陀勁唔勁??用乜武功?? 點死架??
新著既韋陀依家同死左都冇咩分別!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

舊著白骨丞相隻手係唔係假架??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-20 16:09 發表
舊著白骨丞相隻手係唔係假架??
係! 舊著佢隻手係機械手.好似係話俾鐵冰斬咗的...

假手嘛,斬鰲N再裝過囉!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-21 11:35 發表
假手嘛,斬鰲N再裝過囉!!
唔係, 係因為真手比鐵冰斬左,所以先製左隻假手.

引用:
原帖由 KING546 於 2007-3-21 14:17 發表

Oh!! I C!!

引用:
原帖由 KING546 於 2007-3-21 06:17 發表

唔係下!!!我記得係白骨幫老天尊檔對方一刀時砍落黎喎......

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-20 08:07 發表
舊著韋陀勁唔勁??用乜武功?? 點死架??
新著既韋陀依家同死左都冇咩分別!!
好似死係金如來手上......

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-3-21 14:42 發表

唔係下!!!我記得係白骨幫老天尊檔對方一刀時砍落黎喎......

唔通我記錯??
因為我記得鐵冰初初出場時,有介紹過佢以前唔聽話,走去做殺手,有次行動的目標係老天尊個大仔,即係鐵冰個大哥.行動中老天尊個大仔就咁俾鐵冰殺左.白骨丞相就响o個次行動中俾鐵冰斬左隻(對)手.
唔知我有冇記錯......

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-3-21 14:43 發表

好似死係金如來手上......
全中,記憶中仲係死得好轟烈添,當時係韋陀同小虎聯手撉鬫p來但點都唔夠抽,金如來狙擊小虎時俾本已重傷麰釭從後撲上用雙手"咕"實金如來覬s做機會俾小虎施以必殺一擊,於是金如來立即狂谷內勁震開韋陀但韋陀死唔放手,就咁就俾金如來將佢雙手齊臂震斷,但同一時間小虎反撲一腳將金如來獨眼踢盲埋(之前已被唔知小虎定韋陀打鬼盲髐@隻眼),跟著金如來因為乜都眼唔到,好似癲鼲暙巨嚌n就撲埋去唔理係唔係都用掌狂轟,點知小虎掟出一塊石仔薑痷\用盡全身功力一掌轟落地面,但因為地面堅厚於是掌力全部反震回體自已做瓜鬫菑w!(年代太遠,當時小弟仲好細個,記得好似係咁,如有錯灟望各兄弟更正)當年睇到呢度小小心靈真係覺得好震撼,記得韋陀斷氣前仲同小虎講唔好傷心,佢好眼埻n堐悼嘩!真係諗返起都想喊呀
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2007-3-23 14:52
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2007-3-23 14:52

點解當時韋陀死會咁震撼,我覺得因為角色性格描述同新著唔同驉A鶖伬釭鴭坋璆繵降邦L黑龍,邊有家儱s著麰釭咁沈重,記得有一期講瘋妖夜襲龍虎門,叫D殺手用滑翔風箏飛去龍虎門屋頂度掟炸彈,畯釭鉥Z所痾緊屎(仲係媼荓i報紙蕊鶧),大爆炸後小虎地走鬙X屋外避難先醒起韋陀仲鉥Z所,話口未完韋陀就抬荓i"疏化"返轉來R茼菑w走出(因為驚俾D石屎掟親個頭),好鬼搞洁A個人覺得鶩茩釭鴭坋璊H性化D好睇D!

相關搜索目錄: 報紙
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +12 精品文章 2007-3-23 14:52
  • 冰河 威望 +12 精品文章 2007-3-23 14:52

引用:
原帖由 KING546 於 2007-3-21 07:28 發表

唔通我記錯??
因為我記得鐵冰初初出場時,有介紹過佢以前唔聽話,走去做殺手,有次行動的目標係老天尊個大仔,即係鐵冰個大哥.行動中老天尊個大仔就咁俾鐵冰殺左.白骨丞相就响o個次行動中俾鐵冰斬 ...
我睇番書應該係話佢俾仇家砍落黎......
唔關鐵冰事.....

明白了.可能是我記錯吧!
謝謝兄台指教!!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-3-21 22:36 發表
點解當時韋陀死會咁震撼,我覺得因為角色性格描述同新著唔同驉A鶖伬釭鴭坋璆繵降邦L黑龍,邊有家儱s著麰釭咁沈重,記得有一期講瘋妖夜襲龍虎門,叫D殺手用滑翔風箏飛去龍虎門屋頂度掟炸彈,畯釭鉥Z所痾緊屎(仲係媼荓i報紙蕊鶧),大爆炸後小虎地走鬙X屋外避難先醒起韋陀仲鉥Z所,話口未完韋陀就抬荓i"疏化"返轉來R茼菑w走出(因為驚俾D石屎掟親個頭),好鬼搞洁A個人覺得鶩茩釭鴭坋璊H性化D好睇D!  ...
又真係幾搞嘢

相關搜索目錄: 報紙
音樂無界限

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-3-21 22:14 發表

全中,記憶中仲係死得好轟烈添,當時係韋陀同小虎聯手?金如來但點都唔夠抽,金如來狙擊小虎時俾本已重傷?韋陀從後撲上用雙手"咕"實金如來?製做機會俾小虎施以必殺一擊,於是金如來立即狂谷內勁震開 ...
Thanks!!

不如大家講下想知舊著邊d角色既事,我盡量係度打出黎

引用:
原帖由 ruger 於 2007-3-22 02:08 發表
不如大家講下想知舊著邊d角色既事,我盡量係度打出黎
THANKS! RUGER兄!!!
請問RUGER兄大慨由幾多期開始睇舊著龍虎門的?

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-3-21 10:14 PM 發表

全中,記憶中仲係死得好轟烈添,當時係韋陀同小虎聯手撉鬫p來但點都唔夠抽,金如來狙擊小虎時俾本已重傷麰釭從後撲上用雙手"咕"實金如來覬s做機會俾小虎施以必殺一擊,於是金如來立即狂谷內勁震開 ...
係呀,死得好壯烈~~~到今天印象猶新
當年好震撼,比小龍死還震撼十倍,
好多讀者寫信投訢~~~
死人肥佬黃還砌詞說
安排"韋"仔去做醉拳主角,即係"黃無忌"
頂佢個肺,why唔安排小虎做呀"無忌"呢
如果真的是有心比韋陀做醉拳主角又點呀,
最後肥佬黃都幫呀無忌"做忌"~~~~瓜埋
仲要死得慘過之前,落得不忠不孝之名~~~~
死人肥佬黃,比番個"韋陀"我

引用:
原帖由 isxman 於 2007-3-22 13:41 發表

係呀,死得好壯烈~~~到今天印象猶新
當年好震撼,比小龍死還震撼十倍,
好多讀者寫信投訢~~~
死人肥佬黃還砌詞說
安排"韋"仔去做醉拳主角,即係"黃無忌"
頂佢個肺,why唔安排小虎做呀" ...
可惜出世得遲,冇睇過依D經典場面.
請問韋陀大慨係幾多期死o架??

引用:
原帖由 KING546 於 2007-3-22 02:29 PM 發表

可惜出世得遲,冇睇過依D經典場面.
請問韋陀大慨係幾多期死o架??
正確期數真係唔記得la~~~~
麵成20多年前的事,
那時我還是一個純情的中學生~~~
還未出來工作~~~
亦未完成進化過程,成為一匹"狼"~~~
一頭色狼

引用:
原帖由 isxman 於 2007-3-22 16:50 發表

麵成20多年前的事,
還未出來工作~~~
一頭色狼

音樂無界限

引用:
原帖由 isxman 於 2007-3-22 08:50 發表

麵成20多年前的事,
還未出來工作~~~
一頭色狼
韋陀係死係第260期《韋陀歸天》,點死呢就同上便位兄弟講既一樣,比金如來震斷雙手,失血死既,當年韋陀真係幾受歡迎,老黃除左要兜佢去左醉拳之外,仲要出多個又係用鷹爪既金牛,不過金牛仲死得慘得多,有機會係呢度講埋

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

至於白骨丞相比人斬個段,就係早期講左比仇家斬既,唔關鐵冰事
易筋經就等我睇睇d資料先,因為佢係龍記入便唔係太多人用,應該唔夠十個

引用:
原帖由 ruger 於 2007-3-23 05:02 發表

韋陀係死係第260期《韋陀歸天》,點死呢就同上便位兄弟講既一樣,比金如來震斷雙手,失血死既,當年韋陀真係幾受歡迎,老黃除左要兜佢去左醉拳之外,仲要出多個又係用鷹爪既金牛,不過金牛仲死得慘得多,有機會係呢度 ...
嘩!! 韋陀真係死得好慘喎!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。