推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

29 12
發新話題

同事三分親

引用:
原帖由 OrangeFai 於 2008-5-8 14:34 發表

是你研究的嗎? 還是轉貼?

得罪講句, 呢d「數據分析」真係幾無聊
我無分析過喎.  我只不過事後 做個book mark .
通通都係copy & paste. 通通都是事實, 絕無添加.

舊年228就講, 結果係乜?   通通有事發生

許瑋倫128事件知唔知? 817香港股災  記得無?     1103 鉈a寶收番資金自由行又記得無.   今年 陳冠希淫照又叫 "奇拿事件" 佢send第一批相竟然又係1月28。 210韓國南門大火 記得無? 舊年美年加州山火又塔正邊日?

唔好講話每日都有災害,  就算每日都有災,  斷估唔會出現 幾鑊 911以來最大跌市掛, 又史上最高鈺.

仲有鷣eath note fans最鐘意講""乜都 入晒DN 數"", 大佬啊 本漫{ 自己話明  death note會帶薑ㄘ砟X麻.

詛咒分類統計。

出演者

對像:相關作品制作人員。

代表事件:
小椐H反持刀令
中村獅童酒駕離婚
真人電影攝影監督高瀨比呂史死亡
平野綾配音期間過勞入院
王喜高山症送院途中翻車

關連性:主角生卒。

代表事件:
07年1月28日,許瑋倫事件,終年28。
07年2月28日,亞太股災。
08年1月28日,香港奇拿事件。
08年4月28日,王喜高山症送院途中翻車。

首播、首映、第二部

效果:當地股市大跌,天氣異常。

代表事件:
動畫美國首播,加州大火。(當地錄得有紀錄以來最高鄎蚺帠怜挫磟鶹。)杜指該周連跌五天,指數見頂。
香港香港首播,817股災,911以來最大跌幅。當晚氣鄎甇陛A雷暴警報,百多宗大樹被吹倒報告。
電影韓國首播,股災,南大門在公映後一天燒牷C
動畫於各地播放進入第二部,後首個交易日,當地股票市場均出現暴跌。

相關搜索目錄: 自由行

死亡筆記已經唔會有任何新作 出街。

就係因為唔信 先總結出, 我一路每次都有講架喎.  

禁o岩  估唔到 王喜竟然 又出事.  所以我"又"講番出.

我舊年就開始講, 若果你要我舊年開始講o既証據,我可以pm你,

個紀錄俾其他人睇, 點解要做紀錄,係因為巧合事件多到暈.

若果有去過我個Blog。 最遲我舊年12月31日就已經做左總結。
http://downnote.blogspot.com/2007/12/blog-post_31.html
-------------------------------------
228日元利差交易。 128o岩岩係台灣女星許瑋倫死亡,所有人注意力集中係呢件事。

817玩股票知咩事(818星期六晚首播,突然氣酯陘Q幾度,橫風橫雨,我屋企停電,第日報道百多棵大樹吹牷C)

到美國首播,我就真係信左,我果陣同人講杜指見頂,點知真係見頂,仲出埋加州大火。

10月尾我仲入左隻瓻沽輪(當然我有其他理據),   

今年套戲1,2月部戲係香港上,又跌到趴街,仲係十二年首無紅盤。 套戲韓都有上,第日南大門都燒埋。

引用:
原帖由 橙同學 於 2008-5-18 19:38 發表

講到尾始終都係同信教一樣, 永遠都係擺出一副「信者得救」加埋事後孔明的解釋.

我們也不應該對此再有任何討論吧, 否則同信教一樣只會沒完沒了、而麥玲玲等人也可能一早無得做
此thread還是留 ...
其實係無 一個好 複雜o既解釋.

首映=大跌市.   

瓻係九月尾o既圖,

杜指係十月中o既圖,

播之前我就話實跌,  我唔係事後講o既,  

不過我都無話要人信, 只係全部首播前後一個交易有記錄性跌市,  bookmake睇番原來次次都係跌, 我有解釋過釂A?

明明我個Blog  篇野 95% 都係copy&paste。

引用:
原帖由 OrangeFai 於 2008-5-19 00:43 發表

口口聲聲話無叫人信, 卻又羅列一大堆所謂bookmake, 用意何在? 想點咪點囉, 做左怕咩認?

我只係覺得, 要是那麼準、對自己咁有信心的話, 就要預言果陣公告天下, 中定唔中大家有眼睇, 真係咁把炮的大 ...
BOOKMAKE咪等於公告左天下囉.

你無睇過 又要話我解釋,   我都無解過.    確實日期加真實新聞, 我解過乜鬼野?  

又話話我事後, BLOG篇野都舊年架,   DN套新戲2月9號農歷新年上嫁。

呢個唔係一個預言,  呢個係進行緊記事,   淨係要摘底 牽涉呢部作品有過乜野 巧合事件.

29 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。