推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

澳門蘇建宇醫生

引用:
原帖由 魚魚 於 2015-8-13 00:39 發表

師兄你有係唔覺得個小腹陰陰痛,去廁所呵尿次數比之前仲要多,尤其係未瞓蚅惜妨e最明顯,條腰成日淵住。我食咗兩個零禮拜藥之後都係咁樣,比之前仲辛苦好多

不過我諗返,佢有同我講,食完藥可能更加唔舒服。 ...
看到師兄的經歷,我目前吃藥到第十五天,到十二天左右,變得非常非常痛,可這兩三天徵狀又減輕了。
看來還是需要時間,看到幾位師兄狀況變好的案例,讓人覺得更加有信心。

也希望各位有去治療的師兄一起分享下經驗,互相打氣,感謝各位。

第三週,還是感覺疼痛,再撐一週就要去見蘇醫生了。好難受。

引用:
原帖由 TestGame7777 於 2015-8-9 17:16 發表
這兩三天又繼續痛下去了,可能過幾天還得再飛過去找醫生
師兄,有冇咁誇張呀要飛過去?依家冇鱄蜂l船好耐喇喎

使唔使山長水遠去搵佢啊??

引用:
原帖由 fbfubun 於 2015-8-16 22:21 發表 師兄,有冇咁誇張呀要飛過去?依家冇鱄蜂l船好耐喇喎使唔使山長水遠去搵佢啊??
上環有直升機

相關搜索目錄: 直升機

師兄們,我想帶我個朋友由歐洲黎澳門試巀玲憟矷C他20幾歲病左4年,在歐洲的公立醫院做了很多次treatments,都唔成功。已經留意有關蘇醫生的網上討論幾個月,覺得他可能有救。。。如果可以的話你地share多d最新資訊啦。。。暫時為止好似見到絕大部分人去完蘇醫生度都醫返好。。。我朋友真係病到就癡線,同我講想做前列腺切除手術,我鬧他話他得24歲唔需要行呢步住。。。

就儘早去找蘇醫生吧

謝謝分享!

引用:
原帖由 102075 於 2015-8-30 18:27 發表
醫左一段時間,我都就快好
師兄你究竟係佢度醫緊釂A?醫左幾耐先好返啊?

我而家食魖潃蚋妨藽艦炙k,覺得肚臍對下非常之唔舒服。經常性陰陰痛,又成日頂住頂住,好唔舒服。  有時礸h直頭扯到去尾龍骨,同埋蛋蛋!
有時痛到面都青埋

我未食藥之前都冇咁吾舒服

食鷖臚妨嵽簳祗W過之前好多,雖然蘇醫生都同我講食完藥會有反應,但係真係好辛苦!

乜唔係食完藥應該會好返麉均A點解會仲辛苦左鵅H

你]之前係唔係咁?救命呀!!!

醫唔醫落去好啊???

跟我前幾天在這回文的情況一樣,我說過吃了藥反而更痛。
大概到一個月份的藥吃完,有好些。

引用:
原帖由 ongalgal 於 2015-8-31 01:50 發表

師兄你究竟係佢度醫緊釂A?醫左幾耐先好返啊?

我而家食魖潃蚋妨藽艦炙k,覺得肚臍對下非常之唔舒服。經常性陰陰痛,又成日頂住頂住,好唔舒服。  有時礸h直頭扯到去尾龍骨,同埋蛋蛋!
有時痛到面都青埋 ...
引用:
原帖由 TestGame7777 於 2015-9-1 21:01 發表
跟我前幾天在這回文的情況一樣,我說過吃了藥反而更痛。
大概到一個月份的藥吃完,有好些。
師兄我而家基本上已經好返,蘇醫生已經叫我停藥,之後再返去檢驗多一次。如果無事就證明已經醫好!

我之前都講過, 你現在經歷緊麉Y最辛苦龠布q,只要你挨得過去,應該會逐步逐步好轉!

記住最重要係同蘇醫生溝通,依度大家都係病人,最多都係比到精神上鴾銕靋琝A

祝你早日好返!!
風花雪月享人生  風來風去風行客  

我目前已好很多,持續服藥中,希望能跟魚魚師兄一樣

引用:
原帖由 魚魚 於 2015-9-3 22:40 發表
師兄我而家基本上已經好返,蘇醫生已經叫我停藥,之後再返去檢驗多一次。如果無事就證明已經醫好!

我之前都講過, 你現在經歷緊麉Y最辛苦龠布q,只要你挨得過去,應該會逐步逐步好轉!

記住 ...
師兄我依幾日仲辛苦過前幾日。今晚我根本訓唔到,痛得好犀利。

我真係頂唔順,我同蘇醫生講,佢叫我聽朝去搵佢,佢話會幫我調整下躞

你]咁樣唔舒服會維持幾耐?

同埋另一個問題,你]搵蘇醫生之前,系出邊醫鰲X耐?

我已經醫左四年幾,佢之前同我講話好幾隻藥都已經唔用得,話有鬻傶藺吽C聽佢口氣我好似幾難搞,真係唔知點算

引用:
原帖由 ongalgal 於 2015-9-5 04:30 發表

我真係頂唔順,我同蘇醫生講,佢叫我聽朝去搵佢,佢話會幫我調整下躞

同埋另一個問題,你]搵蘇醫生之 ...
你要忍耐,我吃到第一個月結束後,狀況就好多了,過程當中,非常痛。

引用:
原帖由 ongalgal 於 2015-9-5 04:30 發表

同埋另一個問題,你]搵蘇醫生之 ...
請問師兄睇蘇醫生,有無進展 最近見唔到你]有乜update

我最近前炎越褻V嚴重,搞到我坐立不安的起心肝去搵真係俾搵到我有兩隻菌。
兩個星期藥用屪譯q都幾重雖然都同我講清楚可能發生黻ぃ@用同反應。
我今日食到第五日,暫時仲未有咩唔舒服但係我真係有擔心!!
因為療程唔係一兩日幾年前曾經搵過西醫食藥食到個人虛晒食耐會唔會又好以前食到虛晒

想請教師兄醫耐有咩副作用同埋有好轉唔該晒

隻隻藥H副作用都唔同的.

你果d藥係咩名?

引用:
原帖由 hsb0819 於 2015-11-15 18:36 發表

請問師兄睇鷵玲憟豖搨@,有無進展? 最近見唔到你]有乜update

我最近前炎越褻V嚴重,搞到我坐立不安,的起心肝去搵佢,真係俾佢搵到我有兩隻菌。
佢俾魖潃茯P期藥,我查過佢用屪譯q都幾重,雖然佢都同我講 ...
食咁多抗生素會唔會傷身?我開頭都幾擔心!

問鷵玲憟穻n多關於躞黻ぃ@用黻暋D,佢同我解釋因為我以前食過太多抗生素,我前列腺堶鼤茧艉w經幾難醫治。所以我要食份量大鴽雈肵壎可能搞得掂。正如你所講,個療程唔係三兩日

但係蘇醫生同我講,用躞譯q係大,但係冇超出正常范圍。

而且我]自己身體本身有解毒黚鄐O!但係每個人身體唔同,所以治療儮L程中,一定要睇實肝臟同腎臓鴷\能,同我講明大約兩至三個星期就要抽血化驗,睇下我個身體能唔能夠能夠承受,如果承受唔到佢就要暫停醫治。同埋叫我有乜洐礸峈A一定要即刻話俾佢知!!

我頭一個月其實真係幾辛苦,我都有上來呢度求救!好彩聽其他師兄講頂落去
我而家基本上都冇乜洐礸峈A,専心坐幾個鐘做炡ㄠo。以前半粒鐘都頂唔順。夜晚而家基本唔使起身屙尿!

唯一就係小便黈伬埻粑J個頭尖端有時有瓥蹕俅矷C蘇醫生同我講如無意外,我今個月內應該會搞掂

當然呢曮Y我黿“峞C你係咪一樣我唔敢講。你最好都係問返醫生

聽日要返工啦!! Good night!!

引用:
原帖由 hello.sunday 於 2015-11-17 02:40 發表
隻隻藥黻ぃ@用都唔同的.

你果d藥係咩名?
師兄我]又唔係醫生,我]又未受過專業訓練,睇到唔清唔楚仲麻煩啦!!

每種藥儭禤ヾA一定加一句 .... consult the doctor .  OR..directed by your doctor...

我前日都睇過佢,佢對個療程都解釋得ok.  佢都叫我最少準備醫兩三個月,ok la 如果真係可以醫好

但係我而家都有仲係有擔心,聽人講食藥食耐鷛|有抗藥性,.....食咁耐會唔會有抗藥性謘H

引用:
原帖由 sadlife 於 2015-11-23 12:14 AM 發表
我前日都睇過佢,佢對個療程都解釋得ok.  佢都叫我最少準備醫兩三個月,ok la 如果真係可以醫好

但係我而家都有仲係有擔心,聽人講食藥食耐鷛|有抗藥性,.....食咁耐會唔會有抗藥性謘H
我之前睇過幾個醫生,亦都食鬫n多唔同鴽雈肵嚏A但係都冇斷尾!所以我有好多抗生素對我都冇用,即係抗藥性

我曾經問鷵玲憟穻n幾次先明白。我食鴽雈肵屨Y殺死前列腺堶鼤茧腄A如果冇完成整個療程,食髐@排見好d就冇堅持醫落去,...又或者無依e生鴽h咐,d藥記得就食,唔記得就唔食,亦即係話所食屪譯q係唔足夠,咁樣d細菌就會變種,變惡驉Ad藥對躠傽c左鼤茧葧N再冇殺傷力,呢個就係所謂鴽傶藺夆捸A所以要堅持完成個療程先有真正斷尾嚝鷛|!

可以參考依個網站:
http://www.nps.org.au/medicines/infections-and-infestations/antibiotics/for-individuals/what-is-antibiotic-resistance
What causes antibiotic resistance?
The more antibiotics are used, the more chances bacteria have to become resistant to them. Major causes of antibiotic resistance include:
•    using antibiotics when they are not needed
•    not taking antibiotics at the doses and times that a doctor prescribes — this allows time for the bacteria in your system to become resistant.

所以蘇醫生叫我一定要完成所有療程,同埋最終一定檢驗清楚睇下隻菌係唔係完全無鬙停藥!

依家野真係好煩架,good luck la!

仲有琴晚唔記得講,記住食藥唔好飲酒!!

小弟都前炎左8年,中西專推針咩都睇過了,依家好似有d惡化,想去睇下蘇醫生。
有無師兄可以講一講大概點去,同埋個流程係點?收費太概幾多? 佢做d検查同其他醫生有咩唔同?
拜託大大們可以解答一下!

謝謝分享!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。