推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

53 123
發新話題

澳門蘇建宇醫生

澳門蘇建宇醫生

各位師兄我前幾日係澳門蘇建宇醫生睇完報告返來,佢係我前列腺搵到淋菌同微球菌。仲話二兩隻菌就係我前列腺炎麰鴞]

我鰣輕銈t唔多睇鬙|年,佢]都係話我無菌前炎,醫來醫去都無進展。如果唔係冇晒辦法我都唔會過去搵佢。

佢話幫我搵到有兩隻菌,仲話應該可以醫好, 但係我就奇怪點解之前讕憟俍祐^到。我之前睇讕憟苀ㄕn勁喎。

佢見我有礸S豫,就叫我返去好好諗清楚先,有冇師兄睇過佢?係唔係真係掂?請幫幫小弟,依家真係好辛苦

師兄我麜\度醫左差唔多七個月,而家已經醫緊最後一隻菌。希望可以快D搞掂。講真真係好辛苦,中間都有D唔係好順利,不過好彩蘇醫生都幫我想辦法攪掂。

我之前都搵過好多個醫生,都係驗唔到洁I但係佢就幫我驗到有四隻菌!我都覺得奇怪。佢都應該有同你解釋點解佢搵到第讕憟俍祗屭....雖然我都唔係好明,不過冇計都要一試。好彩真係好鬫n多。希望你都一樣!

師兄你唔好嚇我,我麜\度醫左個幾月, 明顯好鬫n多。

唔使醫七個月呀
風花雪月享人生  風來風去風行客  

我係今年一月頭開始睇鵅A過多個禮拜就七個月啦!

不過冇計我已經有鱈e炎差唔多七年幾,以前斷斷續續睇過幾個醫生。近兩年真係好辛苦...冇得揀先過去澳門搵蘇醫生。

佢幫我M到有4隻菌,PK 六合彩又唔見我中

佢話我要逐隻逐隻箘醫,如果唔係我頂唔順

而家已經最後一隻........希望快禶d掂 ....再耐孎痧u係頂唔順

回復 4# 的帖子

師兄你食7個幾月藥 ,唔驚食壞人呀?

師兄你中左邊幾隻菌呀?

引用:
原帖由 hongkongmember 於 2015-7-8 01:41 發表
我係今年一月頭開始睇鵅A過多個禮拜就七個月啦!

不過冇計我已經有鱈e炎差唔多七年幾,以前斷斷續續睇過幾個醫生。近兩年真係好辛苦...冇得揀先過去澳門搵蘇醫生。

佢幫我M到有4隻菌,PK 六合彩又唔見我中: ...

師兄我始終都係最唔明一樣野:點解淨係佢驗到而我之前睇過翵銗L醫生全部都話我係無菌性前炎?! 驗唔到任何野

我之前睇囓部都好勁架喎

引用:
原帖由 ongalgal 於 2015-7-13 02:21 AM 發表

師兄我始終都係最唔明一樣野:點解淨係佢驗到而我之前睇過翵銗L醫生全部都話我係無菌性前炎?! 驗唔到任何野

我之前睇囓部都好勁架喎
我開始黈伬啈酗@模一樣嚘簸搳A我係睇網上有人話澳門蘇建宇醫生真係掂,而鶖玊痧u係好辛苦,一個鐘去四五次廁所,根本乜Q都做唔到!! 夜晚又訓唔到!!

橫又死,掂又死,搏一搏,所以先會搵到佢,見佢黈伬唭瓻Y打足十二分精神睇懮\點講,點做,又係點樣 檢驗。

首先我留意到佢叫我咩臻G樣本黈伬唌A同以往讕憟穻n唔一樣,佢黧儠汙磭袢e左條線,叫我孎艘N係到條線,唔可以多亦都唔可以太小。等我咩麂熅磣縑A蘇醫生親自睇過,先交髐餼茤h娘,我離開黈伬啎K卦睇懮\鴭h娘鰜蚾腆A,見到佢]準備左好多好似管狀物體,有唔同顏色嚗陓牷C又見佢將d管放入囍乎係儀器嚚c。

醫到第二個星期,我的確感覺到有好轉,醫髐誘C個禮拜左右,成日尿急儱P覺真係少鬫n多,同蘇醫生熟驉A我就膽粗粗問佢點解你可以搵到菌而之前我睇過讕憟俍祐^到?

佢同我解釋話:如果尿液樣本太多,就算媕Y有細菌,但係俾溝稀驉A瓛茧葧N有可能種唔生。結果咪話你乜炵蒆冇囉。驗唔到菌又點可以幫你醫呀

聽完之後我真係覺得今次有救!我睇開以前讕憟穸部都忽略驉IThe Devil is in the detail!所以呢矕N叫專業囉!

引用:
原帖由 魚魚 於 2015-7-11 11:22 PM 發表
師兄你中左邊幾隻菌呀?
滴蟲,微球菌,淋菌同衣原體

請問最近還有人去蘇醫生那邊看診嗎?

引用:
原帖由 hongkongmember 於 2015-7-6 01:30 發表
師兄我麜\度醫左差唔多七個月,而家已經醫緊最後一隻菌。希望可以快D搞掂。講真真係好辛苦,中間都有D唔係好順利,不過好彩蘇醫生都幫我想辦法攪掂。

我之前都搵過好多個醫生,都係驗唔到洁I但係佢就幫我驗到 ...
聽落好似幾好,不過我上次睇個過醫生。

浄係食魖潃荋X月抗生素都食到我虧哂,病就冇醫好.....聽到你話食成七個月,我到時都唔知仲有冇命

引用:
原帖由 Whyman1972 於 2015-7-22 12:03 AM 發表

聽落好似幾好,不過我上次睇個過醫生。

浄係食魖潃荋X月抗生素都食到我虧哂,病就冇醫好.....聽到你話食成七個月,我到時都唔知仲有冇命
依樣我可以答到你,如果唔係我都唔會係度醫咁耐。佢比x我食之前,好詳細咁問過我肝有冇問題,同之前黚f歷。

五月中佢驗到我個肝功能比較高,佢即刻打電話叫我停藥。叫我返去搵佢同換另一隻藥比我。好彩隻新藥我頂得住

最近我每次我去複診,佢都好會同我驗血,冇問題先繼續食藥!我覺得佢仲緊張過我!

不過每次過去最少冇左半日,真係好難頂!去到好多時仲要等成個鐘

師兄我勸你養返好個身子先去醫

請問這幾天還有人去見過蘇醫生嗎?
有些問題想請教

沒有人回復,於是我直接去看了蘇醫生,目前服藥中。
如還有人上線,希望能一起討論

引用:
原帖由 TestGame7777 於 2015-8-2 00:17 發表
沒有人回復,於是我直接去看了蘇醫生,目前服藥中。
如還有人上線,希望能一起討論
師兄我有前炎超過六年,我之前受麰W,唔想再提啦不過你可以係依度睇返
http://xocat2.com/f/thread-669318-1-3.html

舊年係度見到有人提起蘇醫生。再睇埋佢個site 同 youtube

https://www.youtube.com/watch?v=5hMYJvtddNU

覺得有料到,所以迫於無奈都要過澳門搵佢

佢真係幫我驗到我所感染到鼤茧腄A我之前睇鼲搹h醫生都搵吾乜洢Y原因!!

不過都足足醫左差唔多六個月,我先完全斷尾!我都介紹鰲X個朋友搵佢,都搞掂晒!

希望你都順利啦

回復 14# 的帖子

小弟最近都睇緊蘇醫生食左兩個星期藥 好似變得仲差
不過醫生話一開始係應該會變差..

香港驗過無數次尿都搵唔到菌
係蘇醫生到先驗到個micrococci (應該係微球菌)
而家食緊兩隻抗生素 希望有效啦

引用:
原帖由 hoshizora 於 2015-8-4 11:38 發表

講真呢矕N係我佩服蘇醫生鵀a方,連我會感覺到點佢都話到俾我知!

我同你一樣,開始食鷖臚妨嶀浀蚥亃o尿頻,小腹有瓥掖接h,蘇醫生話呢灟礸峈A慢慢就會消失,係正常現象。到鰷艦|個星期,果然陰陰痛變得輕左,尿頻開始減少,然後逐步減輕

我諗佢都有同你講千祈記得唔好食辣野,真係一瓥ㄜ爣o。

祝各位師兄順順利利!

多謝咁多位師兄分享,我下星期決定去再搵返蘇醫生!

祝我好運!!

引用:
原帖由 hoshizora 於 2015-8-4 11:38 發表

師兄你食完藥有咩唔舒服,分享下
我下禮拜搵佢

回復 19# 的帖子

其實我都唔知係未叫唔舒服左
食左兩個星期藥好似差左啲啲 就係尿急個感覺重左 不過可能有可能冇
蘇醫生話覺得情況唔似預期 所以加多隻抗生素
而家食緊兩隻抗生素第一個星期 唔知叫唔叫差左

終於比較多人一起分享了,我吃藥吃到第十天左右,頭兩三天似乎徵狀減輕,但後來幾天感覺居然變得更痛了,似乎也符合幾位師兄的經驗。

不知道還要幾天才能徵狀慢慢消失,有點擔心。

這兩三天又繼續痛下去了,可能過幾天還得再飛過去找醫生

食左差唔多一個月抗生素都好似冇乜改變咁... 睇黎我都冇得夠
今個星期又會再去睇蘇醫生

一個月狀況還沒改變?
好嚴重

引用:

師兄你有係唔覺得個小腹陰陰痛,去廁所呵尿次數比之前仲要多,尤其係未崏蚅惜妨e最明顯,條腰成日淵住。我食魖潃蚢s禮拜藥之後都係咁樣,比之前仲辛苦好多

不過我諗返,佢有同我講,食完藥可能更加唔舒服。但係真係出現鬻痟N驚,返去複診,同佢講我真係好辛苦。

佢問清楚我有咩情況之後,話會幫我調整躞纂A跟住我繼續食落去。再過左差唔多三個禮拜倒,之前唔舒服就慢慢減輕左。我而家已經醫緊第三個月,基本上已經冇乜唔舒服

如果你同我一樣,師兄你依家經歷緊鵅A應該係最辛苦龠布q!  一定要頂住呀!!

其實你應該同蘇醫生講,佢會同你解釋。

53 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。