推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

41 12
發新話題

[原創] 我看現在的按摩行業

我看現在的按摩行業

近年我也去了不少樓上SPA, 服務和軟件質素雖說有參差,但都叫做有得上網或私訊中得到足夠資料去決定找誰。貨不對辦,或要同怪獸戰鬥機會比較少。
可是按摩技巧始終礙於時間緊迫,一般比較倉猝。最後價位也相當有完完全競爭力。

桑拿場,如東方系統的大場,當然收費比較Spa 場貴,但軟件質素一般不低。至於服務多了蒸氣浴,大池,食物飲品任叫,不少人可以在場內消磨一整天。小則4-5 小時都常常見到

反而中等或細場,真的有點給Spa 場打得很慘,價錢不可能比Spa場高,只能用環境去比拼。軟件方面始終是拎正牌,不可能引進七日鮮式外勞,正式可工作的年輕技師都會選擇大公司,大場。我覺得中小型場真是艱苦經營。

相關搜索目錄: SPA

中等或細場?
如果談到按摩行業
應該都要包括街坊足浴按摩場吧
如銅鑼灣大桶水,剛剛在其門口等隧巴
見不斷都有客入去,而且還是三五成群
連鎖店如各區都會有的足君好
生意好不好就不知了
但最近去過紅磡船塢街巷仔的街坊場知足康
和紅磡街市附近的足如飛
就見很旺場了,有做腳也有做身
去過佐敦的足浚臨,都見不斷有客入
所以我會覺得,生意各有各做吧∼

反而我覺得現今的樓上Spa場
好多都已漸漸偏離了按摩行業了⋯⋯

反而是現桑拿按摩場真的比較少人。
十年前,不論正邪,如果不一早book 定,等房等起過一小時是平常。
現在今非惜比

認同, 如果一心想享受按摩, 去上樓SPA根本注定99%失望的

即使個囡囡會按, 亦不想給你按3小時浪費搵錢時間, 她們亦考慮機會成本呢
引用:
原帖由 messenger 於 2018-7-8 16:35 發表
中等或細場?
如果談到按摩行業
應該都要包括街坊足浴按摩場吧
如銅鑼灣大桶水,剛剛在其門口等隧巴
見不斷都有客入去,而且還是三五成群
連鎖店如各區都會有的足君好
生意好不好就不知了
但最近去過紅磡船塢 ...

老實說,我比較享受按摩,多於快速公式服務。
上樓SPA真係盡量少去。

引用:
原帖由 長期量尾 於 2018-7-11 12:06 發表

如果去樓上骨前上V7睇相book 囡囡,你都會99% 失望!
易容術加重PS , 就預期之中謚捸I有時候仲加埋其他做得不好的小事情,就會發狂

引用:
原帖由 長期量尾 於 2018-7-11 12:06 發表

如果去樓上骨前上V7睇相book 囡囡,你都會99% 失望!
有d直情P都廢事,AV相打格仔就話係坨地

現在也沒有四處試了, 通常跟老閭的介紹,有就一餐,沒有也沒有所謂。遇到好就跟大家分享。

引用:
原帖由 長期量尾 於 2018-7-11 18:22 發表

有些場根本沒有那些囡,只是在網上找些美女相,打個薄格,就叫陀地,我有個friend 就係俾人咱狀菮韙WV7, 我故意約時間,V7 條友支吾以對,問多幾句仲開始態度惡劣,最後仲俾佢拉黑埋,呢D 場真係。。。
呢類害群之馬,只會害死個行業

mk龍記執左都半年有多。一直都好似未搵到新蒲點。。。樓上spa ,抵玩的,又好似硬件舊。尖東名牌大場,又太貴。矛盾。

其實要有一定的質素保證,真係除了師兄們交換資料外,去尖東大場好像比較好。

引用:
原帖由 長期量尾 於 2018-7-12 08:47 發表

樓上Spa 9成囡囡不懂按摩,唔睇相有9成係大媽 (入左房暗暗地兼化濃妝可能叫幼幼) ,咁就收6舊算唔算抵玩?
唔睇相有9成係大媽?
點計到有9成呀?
以前都無相睇架啦⋯⋯

引用:
原帖由 lionaxe 於 2018-7-12 08:51 發表
其實要有一定的質素保證,真係除了師兄們交換資料外,去尖東大場好像比較好。
我覺得難以用尖東大場作比較....
都不是Apple對Apple

以前去樓上場,根本無女孩相可先看
就算想選都要沖完身先
不能像現在,見好多客人上到去看女孩
睇琤入房,唔痟N閃

近年才有真人無遮無掩相可看到
怎解有些女孩要用假相
要打遮面打格
大家都應知道原因吧不是樣貌不見得人
也不是大媽級別
生活在當地都不會想公開相片.....

我只是從消費角度去想,整個行業總有分高中低消費模式。
選擇那一種是綜合環境因素去決定。未必一定是同等的服務競爭。係樓上SPA剛出現時,其實各大場都有一段時間係受到影響的。

引用:
原帖由 lionaxe 於 2018-7-12 09:21 發表
我只是從消費角度去想,整個行業總有分高中低消費模式。
選擇那一種是綜合環境因素去決定。未必一定是同等的服務競爭。係樓上SPA剛出現時,其實各大場都有一段時間係受到影響的。
這就是以市場作判斷了⋯⋯
至少有樓上場後
我都絕跡大場了

但論質素保證
尖東大場的服務模式
與Spa場是難以作比較∼

各取所需,各有其喜好
我現去街坊場純按
都很滿足矣

引用:
原帖由 messenger 於 2018-7-12 09:24 發表

這就是以市場作判斷了⋯⋯
至少有樓上場後
我都絕跡大場了

但論質素保證
尖東大場的服務模式
與Spa場是難以作比較∼

各取所需,各有其喜好
我現去街坊場純按
都很滿足矣
無錯這是市場定向。

回復 19# 的帖子

恭喜c hing, 原來都已回歸平淡。。
我明日都真係要鬆一。鬆

SPA service, we cannot expect to much ba, the girls there are only interesting to earn a lot of money within short hour, it is only you to go or not.   I already rejected to go to SPA for many years.

引用:
原帖由 petpetlover 於 2018-8-11 12:14 發表
SPA service, we cannot expect to much ba, the girls there are only interesting to earn a lot of money within short hour, it is only you to go or not.   I already rejected to go to SPA for many years.
早期的SPA很多都K得,現在 ∼∼ 我回到桑拿場了

回復 23# 的帖子

桑拿埸都有一定佢生存價值,衹係大埸或是細埸,以前桑拿埸基本都過千收費,同現在比較確實平易不少。而技師方面各花入各眼,代支當然因人而已吧。

引用:
原帖由 ptuhqsip 於 2018-8-12 14:16 發表
桑拿埸都有一定佢生存價值,衹係大埸或是細埸,以前桑拿埸基本都過千收費,同現在比較確實平易不少。而技師方面各花入各眼,代支當然因人而已吧。
我現在也是去東方系大場,當然每次過千,但配套不同,物有所值

41 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。