推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[原創] 我看現在的按摩行業

我看現在的按摩行業

近年我也去了不少樓上SPA, 服務和軟件質素雖說有參差,但都叫做有得上網或私訊中得到足夠資料去決定找誰。貨不對辦,或要同怪獸戰鬥機會比較少。
可是按摩技巧始終礙於時間緊迫,一般比較倉猝。最後價位也相當有完完全競爭力。

桑拿場,如東方系統的大場,當然收費比較Spa 場貴,但軟件質素一般不低。至於服務多了蒸氣浴,大池,食物飲品任叫,不少人可以在場內消磨一整天。小則4-5 小時都常常見到

反而中等或細場,真的有點給Spa 場打得很慘,價錢不可能比Spa場高,只能用環境去比拼。軟件方面始終是拎正牌,不可能引進七日鮮式外勞,正式可工作的年輕技師都會選擇大公司,大場。我覺得中小型場真是艱苦經營。

相關搜索目錄: SPA

反而是現桑拿按摩場真的比較少人。
十年前,不論正邪,如果不一早book 定,等房等起過一小時是平常。
現在今非惜比

老實說,我比較享受按摩,多於快速公式服務。
上樓SPA真係盡量少去。

引用:
原帖由 長期量尾 於 2018-7-11 12:06 發表

如果去樓上骨前上V7睇相book 囡囡,你都會99% 失望!
易容術加重PS , 就預期之中謚捸I有時候仲加埋其他做得不好的小事情,就會發狂

引用:
原帖由 長期量尾 於 2018-7-11 18:22 發表

有些場根本沒有那些囡,只是在網上找些美女相,打個薄格,就叫陀地,我有個friend 就係俾人咱狀菮韙WV7, 我故意約時間,V7 條友支吾以對,問多幾句仲開始態度惡劣,最後仲俾佢拉黑埋,呢D 場真係。。。
呢類害群之馬,只會害死個行業

其實要有一定的質素保證,真係除了師兄們交換資料外,去尖東大場好像比較好。

我只是從消費角度去想,整個行業總有分高中低消費模式。
選擇那一種是綜合環境因素去決定。未必一定是同等的服務競爭。係樓上SPA剛出現時,其實各大場都有一段時間係受到影響的。

引用:
原帖由 messenger 於 2018-7-12 09:24 發表

這就是以市場作判斷了⋯⋯
至少有樓上場後
我都絕跡大場了

但論質素保證
尖東大場的服務模式
與Spa場是難以作比較∼

各取所需,各有其喜好
我現去街坊場純按
都很滿足矣
無錯這是市場定向。

引用:
原帖由 petpetlover 於 2018-8-11 12:14 發表
SPA service, we cannot expect to much ba, the girls there are only interesting to earn a lot of money within short hour, it is only you to go or not.   I already rejected to go to SPA for many years.
早期的SPA很多都K得,現在 ∼∼ 我回到桑拿場了

引用:
原帖由 ptuhqsip 於 2018-8-12 14:16 發表
桑拿埸都有一定佢生存價值,衹係大埸或是細埸,以前桑拿埸基本都過千收費,同現在比較確實平易不少。而技師方面各花入各眼,代支當然因人而已吧。
我現在也是去東方系大場,當然每次過千,但配套不同,物有所值

引用:
原帖由 ptuhqsip 於 2018-8-13 15:31 發表
C兄,你重有冇去環保個間,價錢也差不多吧。
冇去環保了,現在主力去新場

引用:
原帖由 ptuhqsip 於 2018-8-15 15:17 發表
都試咗東方悅淋,大埸衹係入去燈光超暗,技師一般,而且收費好亂,姪蠿銗L客俾我埋單。服務員好有禮貌。
技師一般,而且收費好亂,姪蠿銗L客俾我埋單。 <--- 咁奇怪,我無咁遇到。 技師一般原因係?

引用:
原帖由 ptuhqsip 於 2018-8-15 15:52 發表
嗰日上去,我你7點幾諗住揾高身長腳俾人電booking 哂,由大斑介紹,入到房俾件細粒都冇所謂頭part按到背痛,可能新女吧,指甲應該冇修邊界到叫停,part2起機算代支8舊,都算。出去櫃面埋單要3千幾,我問 ...
如果有特別要求,記緊同主任講。
入到房唔啱都要出聲,免得未能好好享受服務.

其實去放鬆,享受環境係好重要H部份

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。