推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

64 123
發新話題

火鳳燎原討論區

火鳳燎原討論區

關於火鳳燎原既討論可以集中番o係呢度,希望大家多多支持!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

其實真係唔係好明,袁方都可以係水鏡八奇....佢咁弱!!
有話可能將來安排佢做曹操既仔,曹丕...但人人都識佢,..相信唔多可能...
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

回復 #2 小小力 的帖子

引用:
原帖由 風中之蓮 於 2007-4-18 13:33 發表
第215回司馬懿雨中再會郭嘉,會聯手將呂布軍連根拔起?
郭嘉已經計劃好點對付呂布,還需要司馬懿嗎??司馬懿可能去其餘戰線發展!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-18 08:07 發表

郭嘉已經計劃好點對付呂布,還需要司馬懿嗎??司馬懿可能去其餘戰線發展!!
多個人幫手度計...多個人計多佢幾步MA....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
我下面o個句係龐老六講架:「所謂的計謀,來來去去就只有一種。計謀之始,是要讓敵人知道你的下一步。然後,小心預測敵人以後的每一步。高明一點的是,讓敵人知道你的第二步。更高明的是,讓敵人知道你的第三步。教下來…更加更加高明的是…」
O係第2版POST返上黎先~~~~
SORRY..我記錯左...因為有一話..記得陳宮講:我地一齊黎進入8奇既思考領域~~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-4-19 00:49 發表

O係第2版POST返上黎先~~~~
SORRY..我記錯左...因為有一話..記得陳宮講:我地一齊黎進入8奇既思考領域~~~~
進入8奇既思考領域...佢得唔得呀??
我覺得好多人一出就講到好勁,第一智者許臨,之前有個無名軍師等等,但真係有軍師潛力既,都係得水鏡六奇(八奇之首袁方冇料到,無名小八又未出手。

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-4-19 00:37 發表

多個人幫手度計...多個人計多佢幾步MA....
對手只係陳宮,可以唔洗幫手喇!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-19 01:16 發表

對手只係陳宮,可以唔洗幫手喇!!
唔係講笑....連火鳳既呂布都信佢喎~~~~~~~~~你知陳某幾like呂布ga啦~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

其實我覺得陳某所說的八奇思考領域,並非只如陳宮所言的簡單,
或者應該說是陳某編定,利用陳宮既推測力,去捧起八奇。

可能八奇特別之處,其實就是他們自己的魅力~~~
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

引用:
原帖由 ploi 於 2007-4-19 14:52 發表
其實我覺得陳某所說的八奇思考領域,並非只如陳宮所言的簡單,
或者應該說是陳某編定,利用陳宮既推測力,去捧起八奇。

可能八奇特別之處,其實就是他們自己的魅力~~~
我反而覺得..係用八奇黎捧司馬懿
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-4-19 23:45 發表

同意

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-4-19 21:18 發表

唔係講笑....連火鳳既呂布都信佢喎~~~~~~~~~你知陳某幾like呂布ga啦~~~
陳某講得呂布太勁...呂布如果有咁好謀略就大件事喇!!
不過,火鳳已經改左少少風格...
好似想講張飛其實勁過呂布....

引用:

但點解要有一個咁弱既袁方呢??

引用:

咁呢點我都同意,一個捧一個始終係漫畫既手法

袁方一來係原創角色,可塑性都好高下
二來佢係八奇中排最先,似乎都係八奇最弱,按道理同其他八奇唔會差太遠,應該係有其他理由先令佢咁....

我個人認為呢個理由,可能就係引致司馬懿同燎原火決裂既理由

開始唔知自己想講咩= =
女人︰
男人︰

引用:
原帖由 ploi 於 2007-4-20 00:08 發表

咁呢點我都同意,一個捧一個始終係漫畫既手法

袁方一來係原創角色,可塑性都好高下
二來佢係八奇中排最先,似乎都係八奇最弱,按道理同其他八奇唔會差太遠,應該係有其他理由先令佢咁....

我個人認為呢個理由,可能就係引致司馬懿同燎原火決裂既理由
如果司馬懿同燎原火決裂搵一個理由,我估會係諸葛亮。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-19 15:58 發表

但點解要有一個咁弱既袁方呢??
袁方唔一定弱...陳某講佢好似係睇長線.......所以我諗佢遲下一定有d野做~~~仲要係好大單野....大單到差唔多得到天下咁滯~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-4-20 01:11 發表

袁方唔一定弱...陳某講佢好似係睇長線.......所以我諗佢遲下一定有d野做~~~仲要係好大單野....大單到差唔多得到天下咁滯~~
除非有其他勁人幫佢手喇!!

其實26期係咪出左架...想搵dl黎睇添.....
唔知到我50歲,講到赤璧未呢....
女人︰
男人︰

引用:
原帖由 ploi 於 2007-4-23 00:16 發表
其實26期係咪出左架...想搵dl黎睇添.....
唔知到我50歲,講到赤璧未呢....
咁要睇你幾多歲喎!!
我相信我50歲講到赤璧喇...仲有十幾年喎!!

P.S. 26期出左架!!

哈哈~~我離50歲都仲有十幾廿年,只係唔知陳某會唔會有其他野拖長佢寫嘛~~

話時話,八奇有冇正式發過言呢...好似冇咁...
女人︰
男人︰

引用:
原帖由 ploi 於 2007-4-23 10:25 發表
哈哈~~我離50歲都仲有十幾廿年,只係唔知陳某會唔會有其他野拖長佢寫嘛~~

正式發言???

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-23 13:27 發表

正式發言???
即係好似冇正式講過對白咁......
女人︰
男人︰

引用:
原帖由 ploi 於 2007-4-23 15:06 發表

即係好似冇正式講過對白咁......
真係好似冇喎!!

引用:
原帖由 ploi 於 2007-4-23 02:25 發表

我離50歲仲有差唔多廿年
應該講到官渡之戰掛~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

64 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。