推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

火鳳燎原討論區

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-4-24 01:00 發表

我離50歲仲有差唔多廿年
應該講到官渡之戰掛~~
有D野好難話得埋架喎!!

.....I mean <火鳳燎原>可能埋唔都尾呢...
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-24 06:52 發表

有D野好難話得埋架喎!!

.....I mean <火鳳燎原>可能埋唔都尾呢...
好似<不是人>咁???
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

其實火鳳未必講到成個三國, 因為陳某d過場好多講左出0黎, 如清風幫亞二死左,話佢個仔係王雙........
好心無好報,世界無天理,我一定要做真小人,偽君子因住收尾個幾年。

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-4-24 23:46 發表

好似<不是人>咁???
不是人都唔係爛尾丫

我認爲第八奇應該是徐庶或魯肅其中之一。

魯肅會有咩發揮呢?? 好平淡下喎!!
除左「單刀會魯肅」...不過都唔係講佢..

單刀會魯肅江南豪傑盡低頭. 匹馬斬顏良河北英雄佳喪膽
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-30 23:23 發表
魯肅會有咩發揮呢?? 好平淡下喎!!
除左「單刀會魯肅」...不過都唔係講佢..

單刀會魯肅江南豪傑盡低頭. 匹馬斬顏良河北英雄佳喪膽
其實呢魯肅都做左好多野o既~~~
呢類謀士唔會少描寫既~~
至少程昱咁都叫做有d描寫下啦.....
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

引用:
原帖由 ploi 於 2007-5-3 19:23 發表

其實呢魯肅都做左好多野o既~~~
呢類謀士唔會少描寫既~~
至少程昱咁都叫做有d描寫下啦.....
程昱既描寫真係好少!!
魯肅我估會同佢差唔多!!...

火鳳燎原217回 —— 獨步天下
三爺VS呂布,超型
但.....三爺輸俾隻馬

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-4 12:15 發表
火鳳燎原217回 —— 獨步天下
三爺VS呂布,超型
但.....三爺輸俾隻馬
今期係打得好精彩~~~
仲連埋隻馬都打埋~~~
飛哥咁輸就真係....鬼叫呂布<不是人>咩~~~
如果唔係咁...點叫<<人中呂布-馬中赤兔>>???
就係呂生佢呢招~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-5-4 21:59 發表

今期係打得好精彩~~~
仲連埋隻馬都打埋~~~
飛哥咁輸就真係....鬼叫呂布<不是人>咩~~~
如果唔係咁...點叫<<人中呂布-馬中赤兔>>???
就係呂生佢呢招~~~
出左27期??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-5 06:48 發表

出左27期??
no..新少年
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-5-5 18:55 發表

no..新少年
oh...冇睇新少年,有排等...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-5 11:19 發表

oh...冇睇新少年,有排等...
我都冇睇...我上網睇咋~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-5-6 12:01 發表

我都冇睇...我上網睇咋~~
上網睇?? where?? pm 我喇!!

火鳳燎原 第218回-各顯長處

燎原火好似識射箭個個人
三爺輸左,二爺出場
下回戰神斗武聖~~~

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-11 15:24 發表
火鳳燎原 第218回-各顯長處

燎原火好似識射箭個個人
三爺輸左,二爺出場
下回戰神斗武聖~~~
不過做咩無啦啦講燎原火????
                       /□\/■\
                        ||  ||

一回回睇太過難明白佢既計謀喇...我都係鍾意單行本一次過睇
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-5-12 20:56 發表

不過做咩無啦啦講燎原火????
上一回有人射燎原火啊嘛

我希望長命d,可以睇到結局...........

亦希望陳某長命d,可以畫到去結局.......

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-5-12 17:18 發表
我希望長命d,可以睇到結局...........

亦希望陳某長命d,可以畫到去結局.......
佢晝唔到..咪叫佢個仔畫埋囉....只要記得將個名改做<<陳壽>>咁就得啦
                       /□\/■\
                        ||  ||

火凤燎原219回—战神武圣

邊個可以救到劉備同關羽

打得好勁...打到馬跌刀斷...

真係估唔到...估唔到張遼會咁樣出手~~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

張遼在<火鳳燎原>中超好打!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-20 22:06 發表
張遼在<火鳳燎原>中超好打!!
我覺得張遼是三國中,小數有勇有謀的人。
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。