推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

火鳳燎原討論區

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-18 08:07 發表

郭嘉已經計劃好點對付呂布,還需要司馬懿嗎??司馬懿可能去其餘戰線發展!!
多個人幫手度計...多個人計多佢幾步MA....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
我下面o個句係龐老六講架:「所謂的計謀,來來去去就只有一種。計謀之始,是要讓敵人知道你的下一步。然後,小心預測敵人以後的每一步。高明一點的是,讓敵人知道你的第二步。更高明的是,讓敵人知道你的第三步。教下來…更加更加高明的是…」
O係第2版POST返上黎先~~~~
SORRY..我記錯左...因為有一話..記得陳宮講:我地一齊黎進入8奇既思考領域~~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-19 01:16 發表

對手只係陳宮,可以唔洗幫手喇!!
唔係講笑....連火鳳既呂布都信佢喎~~~~~~~~~你知陳某幾like呂布ga啦~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 ploi 於 2007-4-19 14:52 發表
其實我覺得陳某所說的八奇思考領域,並非只如陳宮所言的簡單,
或者應該說是陳某編定,利用陳宮既推測力,去捧起八奇。

可能八奇特別之處,其實就是他們自己的魅力~~~
我反而覺得..係用八奇黎捧司馬懿
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-19 15:58 發表

但點解要有一個咁弱既袁方呢??
袁方唔一定弱...陳某講佢好似係睇長線.......所以我諗佢遲下一定有d野做~~~仲要係好大單野....大單到差唔多得到天下咁滯~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 ploi 於 2007-4-23 02:25 發表
哈哈~~我離50歲都仲有十幾廿年,只係唔知陳某會唔會有其他野拖長佢寫嘛~~

話時話,八奇有冇正式發過言呢...好似冇咁...
我離50歲仲有差唔多廿年
應該講到官渡之戰掛~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-24 06:52 發表

有D野好難話得埋架喎!!

.....I mean <火鳳燎原>可能埋唔都尾呢...
好似<不是人>咁???
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-4 12:15 發表
火鳳燎原217回 —— 獨步天下
三爺VS呂布,超型
但.....三爺輸俾隻馬
今期係打得好精彩~~~
仲連埋隻馬都打埋~~~
飛哥咁輸就真係....鬼叫呂布<不是人>咩~~~
如果唔係咁...點叫<<人中呂布-馬中赤兔>>???
就係呂生佢呢招~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-5 06:48 發表

出左27期??
no..新少年
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-5 11:19 發表

oh...冇睇新少年,有排等...
我都冇睇...我上網睇咋~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-11 15:24 發表
火鳳燎原 第218回-各顯長處

燎原火好似識射箭個個人
三爺輸左,二爺出場
下回戰神斗武聖~~~
不過做咩無啦啦講燎原火????
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-5-12 17:18 發表
我希望長命d,可以睇到結局...........

亦希望陳某長命d,可以畫到去結局.......
佢晝唔到..咪叫佢個仔畫埋囉....只要記得將個名改做<<陳壽>>咁就得啦
                       /□\/■\
                        ||  ||

打得好勁...打到馬跌刀斷...

真係估唔到...估唔到張遼會咁樣出手~~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-20 14:56 發表

我覺得張遼是三國中,小數有勇有謀的人。
小說?????定GAME???
講真...陳某講得岩....有勇冇謀既人..點帶兵打仗呀????比人話有勇無謀既....好多時都係人地眨低對手而講出黎姐~~~

相關搜索目錄: 小說
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-25 08:47 發表

自從個次,孫權對張遼十分忌憚!
合肥市中心逍遙津公園仍有張遼墓。
唔知第日陳某會點棣寫合肥之戰!
哦..............
明白...

PS...陳生有冇機會寫到咁遠呢???
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-5-26 02:52 發表

最近既官渡之戰都唔知幾時可以睇..........
3年之內一定有得睇~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

歷史隔幾多年咪幾多年後就有得睇囉...
你唔見陳某由開頭畫...畫左咁多年.,...先畫到俆州咩???
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-29 14:16 發表

歷史隔幾多年咪幾多年??
我死燎原火都未死喎!!
我細你幾個月...應該都睇唔到~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 royc357 於 2007-6-11 08:59 發表
其實最怕係陳某畫到某一回就結局...
今期子龍出場幫手~~~期待......
                       /□\/■\
                        ||  ||

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。