推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

50 12
發新話題

打倒邪惡的美國

打倒邪惡的美國

http://news.yam.com/rti/politics/200708/20070809582275.html

我覺得大家應一同支持中國, 打倒邪惡的美國!!! 然後解放軍便可以出兵收回台灣了.

反對中共消滅中樞或作出任何破壞中樞,危害中華民國法統的任何行為
打倒昨日的我,打倒今日的你

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-9 11:10 發表
http://news.yam.com/rti/politics/200708/20070809582275.html

我覺得大家應一同支持中國, 打倒邪惡的美國!!! 然後解放軍便可以出兵收回台灣了.
中共如果拋售美元資產可以作為報復的話,最終搞到全球經濟大蕭條,連中國的經濟都受到打擊,咁真係屎忽捉蟲,最後賠上自己的執政黨地位,被全人類唾棄......
「沒有國家,人仍可活下去;但沒有了人,國家也就不存在了。」
「國家這個東西本身不過是一種道具。只要能不忘記這件事,大概就可以維持住理智吧!」
∼∼《銀河英雄傳說》楊威利

引用:
Originally posted by 港奸剋星 at 2007-8-9 19:49
反對中共消滅中樞或作出任何破壞中樞,危害中華民國法統的任何行為
唔好係喥成日講中華民國啦 呢個稱號就黎係地球消失 陳水扁都係以台灣稱號申請入聯合國

佢都應返去保衛中華民國,唔係以後都冇得講中華民國啦.

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-9 11:10 發表

唔駛大家,只係大陸自己都可以做到啦,
大陸有本事就賣晒d美元資產,
包美國一定死
"Old soldiers never die; they just fade away."

引用:
原帖由 albtkl2006 於 2007-8-9 20:19 發表

中共如果拋售美元資產可以作為報復的話,最終搞到全球經濟大蕭條,連中國的經濟都受到打擊,咁真係屎忽捉蟲,最後賠上自己的執政黨地位,被全人類唾棄......
Sorry!
你意見原來同我一樣,
我仲以為我第一個發表
"Old soldiers never die; they just fade away."

引用:
原帖由 網絡大貴賓 於 2007-8-10 00:19 發表

Sorry!
你意見原來同我一樣,
我仲以為我第一個發表
基本上有腦的人聽到中共說出如此的蠢話都會咁諗啦!
英雄所見略同啦!
「國家這個東西本身不過是一種道具。只要能不忘記這件事,大概就可以維持住理智吧!」

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-9 03:10 PM 發表

你呢隻井底之蛙, 咁耐都唔明mug野係
權力平衡 (balance of power),
世上係有絕對正義,
世上的對與錯冇明顯分界線.

你呢種言論就係非常邪惡, 叫別人去送死, 自已置身事外, 作出無恥宣傳. 打倒了你心中邪惡的美國, 你猜呢個世界最後誰最邪惡. 你應有自知之明.
I'll be back!

佢想賤賣美國資產, 咁有乜問題 ?  食砒霜毒老鼠 係中共英明决定.. 快o的.. 快o的  
The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

中國仲 hold 好多美國債券, 隊左佢邊個找埋條數.

引用:
原帖由 brasco 於 2007-8-10 00:17 發表

然後又點呢??.....
先落實一國兩制, 台人治台的政策, 並研究由誰來做台灣特首.

引用:
原帖由 keibeast 於 2007-8-10 12:18 發表
中國仲 hold 好多美國債券, 隊左佢邊個找埋條數.
此乃捉蟲入屎忽!

引用:
原帖由 brasco 於 2007-8-10 14:28 發表

你做好冇??....
我支持台人治台.

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-10 06:51 發表

我支持台人治台.
依家難道唔係台人治台咩?
馬英九做左總統
到時就真係外省仔治台喇
打倒昨日的我,打倒今日的你

引用:

打倒美國? 出兵收台灣?
咁咪等如發動戰爭?

唔好傻啦,
只要中國繼續發展經濟,
喺世界政壇越來越強大的話,
台灣根本冇地方落腳,
始終有一日要歸順,
你睇下20年前既台灣,
有冇可能會同中共和解?
今時今日既世界,
要展示實力唔一定再靠武力既.

引用:
原帖由 keibeast 於 2007-8-10 09:17 發表

你呢隻井底之蛙, 咁耐都唔明mug野係
權力平衡 (balance of power),
世上係有絕對正義,
世上的對與錯冇明顯分界線.

你呢種言論就係非常邪惡, 叫別人去送死, 自已置身事外, 作出 ...
講得冇錯,
今日美國仲係惡過中國,
就係因為美國暫時仍然比中國強,
今日中國惡過台灣,
原因都係因為中國比台灣強.

引用:
原帖由 熊魔鬼 於 2007-8-11 05:12 AM 發表

打倒美國? 出兵收台灣?
咁咪等如發動戰爭?

唔好傻啦,
只要中國繼續發展經濟,
喺世界政壇越來越強大的話,
台灣根本冇地方落腳,
始終有一日要歸順,
你睇下20年前既台灣,
有冇可能會同中共和解? ...
未體驗過一顆小小的手榴彈威力o既人, 唔會明白戰爭的可怕. 成日以為躲在家裡就冇事. 美國出兵原因唔係 mug野恐怖份子郁佢. 恐怖份子只係最佳藉口出兵搶油. 世界上廿幾間油公司, 有一半以上係美國公司控制, 阿拉伯唔比最優惠油佢, 佢地咪要去搶.

呢個世界o既大國明白, 出兵為錢同安全唔會為氣. 十幾年前伊拉克一樣, 唔想還錢, 債仔就殺左 Kuwait 皇呢個大債主. 美軍冇打瓜saddam原因係 阿拉伯叫停, 比佢地十幾年平油.  中國而家一步步有好轉, 我地雖然一邊罵共產黨mug共產黨物. 每當聽到中國在管理上有改善都會幾安慰的. 台灣問題係要用經濟和外交解決, 佢地係孤島, 始終會歸順的, 但我個人覺得, 共產黨一黨專政o既時候未必會發生, 而且以現在各國的權力分布美國佬亦唔想短期內發生, 對佢完全冇利益可言--違反美國憲法.

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-10 14:13 發表

先落實一國兩制, 台人治台的政策, 並研究由誰來做台灣特首.
.........一國(中華民國)兩制..............................,並研究由誰來做大陸特首

引用:
原帖由 港奸剋星 於 2007-8-10 08:00 PM 發表

依家難道唔係台人治台咩?
馬英九做左總統
到時就真係外省仔治台喇
馬英九如果用屬土法計係港人

佢o向香港出世的.

馬英九做左總統
到時就係港人治台喇:

嗌出此邪惡口号者, 想必無腦糞青一名.  你主子毛太陽當年提出要把中國裂土而冶, 可見台灣之统獨從來都不是中國人的終極問題. 現在中共面臨管治危機, 為求隱定專制政權, 挑起中國愚民之愛國情緒, 又一次為求達到目的, 不惜犧生千萬人的生命和福祉.

現在的中共, 愈來愈似當年希特拉之納粹, 利用民族仇恨, 窮兵黜武, 鼓動愚民效忠, 中共仍未來世界的一大禍患, 中國威脅論言之成理.

引用:
原帖由 牛奶蛇 於 2007-8-12 11:57 發表
嗌出此邪惡口号者, 想必無腦糞青一名.  你主子毛太陽當年提出要把中國裂土而冶, 可見台灣之统獨從來都不是中國人的終極問題. 現在中共面臨管治危機, 為求隱定專制政權, 挑起中國愚民之愛國情緒, 又一 ...
說到中共越來越似當年的納粹,令小弟諗到一點,逢係獨裁專制的國家舉行過奧運,十年左右該政權必亡!
納粹德國在1936年舉行奧運後的9年,即1945年覆沒,而蘇聯亦在1980年舉行過奧運,11年之後玩完......

50 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。