推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

50 12
發新話題

打倒邪惡的美國

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-10 14:13 發表

先落實一國兩制, 台人治台的政策, 並研究由誰來做台灣特首.
仲有人信這個天大的慌言?

Too simple! To navie!

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-9 11:10 發表
http://news.yam.com/rti/politics/200708/20070809582275.html

我覺得大家應一同支持中國, 打倒邪惡的美國!!! 然後解放軍便可以出兵收回台灣了.
其他的老左唔係咁講,佢話 :

原帖由 糧地官 於 2007-8-11 18:35 發表
係呢度在貼多一次:

講返領土問題,中國同十幾個國家接壤,紛爭一定有,唔可以動輒兵戎相見,否則打極都未打完。

中共自接手神州,邊界並無重大變動,但要收回前朝失去之土地,亦有心無力,唔通真係去打仗咩。

等於銀行佬要收回上手之爛賬,亦要按緩急先後,同埋睇埋債仔儮磥O。

明知道實收唔翻,或者收左都無用,就要撇數。

有價值者如港澳,而對手英葡只不過是二三流國家,咁咪要佢回歸囉。

至於釣魚台,亦未有即時價值,可以慢慢來,除非日本仔探採石油則另議。

可能有人不同意,但呢個世界係講power鵅C

君不見古巴國內有一美軍基地,及沙皇時代賣俾美國翵拉斯加咪一樣收唔返。

相關搜索目錄: 釣魚 銀行

引用:
原帖由 忽然一Q 於 2007-8-12 20:51 發表

這不是慌言, 這是兩岸三地中國人共同的願望.

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-12 21:24 發表

這當然不是言啦!是謊言嘛!
「沒有國家,人仍可活下去;但沒有了人,國家也就不存在了。」
「國家這個東西本身不過是一種道具。只要能不忘記這件事,大概就可以維持住理智吧!」
∼∼《銀河英雄傳說》楊威利

QUOTE:
原帖由 szetokm 於 2007-8-10 14:13 發表

先落實一國兩制, 台人治台的政策, 並研究由誰來做台灣特首.

QUOTE:
原帖由 忽然一Q 於 2007-8-12 20:51 發表

QUOTE:
原帖由 szetokm 於 2007-8-12 21:24 發表

我同意這不是慌言,
但如果我是國內公民我就想國內好似福爾摩莎咁自由,
傷港港燦就好似而家國內人咁,
這就是一國兩制的神話。

這是廢話,廢話之中的廢話

唔好屈國內同胞,
佢就都好想自由。

樓主是智障
唯恐天下不亂?

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-9 11:10 發表
http://news.yam.com/rti/politics/200708/20070809582275.html

我覺得大家應一同支持中國, 打倒邪惡的美國!!! 然後解放軍便可以出兵收回台灣了.
挑, 美帝國少爺兵有什麼可怕, 解放軍人人一不怕死, 二不怕苦, 訓練有素, 隨時都可以出兵收回台灣啦.
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

引用:
原帖由 FXO 於 2007-8-13 21:52 發表

挑, 美帝國少爺兵有什麼可怕, 解放軍人人一不怕死, 二不怕苦, 訓練有素, 隨時都可以出兵收回台灣啦.
冇錯, 反分裂法不能放著不用.

引用:
原帖由 FXO 於 2007-8-14 01:52 AM 發表

你係中毒定係想毒人其他人呀 ! 呢個世界係冇唔怕死o既兵. 教官講過: 武器唔係比士兵完成任務, 是保存他們生命, 有命才可以完成任務.

當你去到未出征的軍營, 絕對睇唔到開開心心o既士兵, 個個都心情沉重. 除非解放軍人人都 hi angel dust, k 仔, 大麻, 否則係唔會有人唔怕死的, 每一個人都想安全回家. 美帝國少爺兵唔可怕, 可怕是他們美軍的現代作戰經驗同武器. 佢地學了中國的兵法, 明白低估敵人係致仗命傷, 點解果d好戰o既傻瓜連咁基本o既野都唔明.
I'll be back!

我地的解放軍能人所不能, 血肉長城, 人鍊阻巨浪洪流都得, 殘殺自己人民又得, 絕不手軟, 絕不心軟, 咁你話佢地重有的咩任務做唔到0丫.
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-13 14:09 發表

冇錯, 反分裂法不能放著不用.
北平當局本身都係不合法政權
佢地本身就係分裂祖國
北平當局更勾結蘇俄
盤據大陸
論罪行輕重
中共所有黨員,首當其衝就犯內亂罪
根據中華民國刑法
必死無疑
打倒昨日的我,打倒今日的你

我是大陆人都要说一句,贴主无脑!

引用:
原帖由 gan_tiancai 於 2007-8-15 18:50 發表
我是大陆人都要说一句,贴主无脑!
呢度既共匪日日都危害世界和平,打美國.
所以中華民國是與美國一樣,都支持世界和平,共同存在.
打倒昨日的我,打倒今日的你

没办法.中国人对美国是又恨又爱.美国想围堵中国这是事实.不让中国强大.他一家独大.另一方面也帮助了中国的经济起飞哈哈.

引用:
原帖由 港奸剋星 於 2007-8-16 08:27 發表

呢度既共匪日日都危害世界和平,打美國.
所以中華民國是與美國一樣,都支持世界和平,共同存在.
中華民國與美國一樣支持世界和平??美國打完阿富汗,再打伊拉克咁就是支持世界和平阿扁走向台獨把台灣人民推向險地咁就是支持世界和平

引用:
原帖由 newwave1987 於 2007-8-11 11:50 發表

.........一國(中華民國)兩制..............................,並研究由誰來做大陸特首
只要中國大陸回歸民主共和體制的中華民國, 什麼都可以談.

引用:

你傻了嗎?  

解放軍膽敢武力赤化台灣, 會被全世界中國人唾棄!  

別把中國與中共劃上等號!  大陸只是暫時被中共竊據而已.

有讒人左口話美國少爺兵伯死, 人民解放不怕死, 所以冇有怕.

中國人視生命如草芥,做官的當然不怕士兵死, 要是耍毛澤東打先鋒, 冒敵人炮火, 恐怕他是第一個dun軚.
中國愚民迷信單打獨斗, 以為擬着人多, 一條命換一條命, 美國佬遲早認輸.  南聯倒台時, 南联兵連敵人也沒有見過一個, 單憑轟炸就舉手投降了.

與其强調不怕死, 不如强調以和為貴. 因為在戰場上, 不帕死的那個往往死先.

我唔怕死, 一局幾蚊芝麻, 回家打唔洗錢, 冇mug所謂.

引用:
原帖由 szetokm 於 2007-8-10 06:13 發表

師兄你好。多年來我才知道所謂港人冶港,實際是另一回事。
你講的台人治台,可能同我的認知有所不同,
究竟是台灣省人冶台灣省、還是台灣人冶台灣省,
抑或是台灣省人冶台灣?
願聞其詳。
不過叫得台灣特首,看來也沒甚驚喜了!

引用:
原帖由 saimei1962 於 2007-8-17 18:50 發表

師兄你好。多年來我才知道所謂港人冶港,實際是另一回事。
你講的台人治台,可能同我的認知有所不同,
究竟是台灣省人冶台灣省、還是台灣人冶台灣省,
抑或是台灣省人冶台灣?
願聞其詳。
不過叫得 ...
早排吳邦國委員長都解釋得好清楚啦,
港人治港既意思係,
中央俾幾多權香港,
香港就有幾多權,
呢個解釋相信全台灣同胞都會聽到懂,
理解到如果同意台灣實行一國兩制之後會有乜野後果?

如果吳委員長呢番偉論喺97回歸前發表的話,
相信鄧伯伯一定半夜返上黎"cook"穿吳委員長個頭都似.

引用:
原帖由 熊魔鬼 於 2007-8-17 20:22 發表

早排吳邦國委員長都解釋得好清楚啦,
港人治港既意思係,
中央俾幾多權香港,
香港就有幾多權,
呢個解釋相信全台灣同胞都會聽到懂,
理解到如果同意台灣實行一國兩制之後會有乜野後果?

如果吳委員長呢番偉 ...
常聽那些大陸豬頭講一國兩制講得很順,有時我十分懷疑他們能否理解以及有沒思考過什麼叫"一國兩制"哪一國及哪兩制?

最好的一國兩制就是全神洲大地行民主政制,
只留秦城監獄行共慘主義,將而家班共慘黨同老左全部放入去。

求仁得仁

引用:
原帖由 忽然一Q 於 2007-8-18 04:26 AM 發表
最好的一國兩制就是全神洲大地行民主政制,
只留秦城監獄行共慘主義,將而家班共慘黨同老左全部放入去。

求仁得仁
好主意.

如果大陸可以發展到好似美國咁, 當然裡面d人都要有至少杭州人咁 (上次去果度令我印象深刻, 中國可能仲有好多高質人民). 果d所謂超英趕美言論都是屁話, 因為根本冇人夠佢揮, 連火星都可以要埋.

50 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。