推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

兒時陪伴成長的卡通片

銀河鐵路九九九
無敵欺巴達
太空西遊記
連環小金鋼
IQ博士
冰河戰士
神奇小子

還有很多啊
還有一大堆 特攝

相關搜索目錄: 遊記

引用:
原帖由 keve0223 於 2009-9-17 23:04 發表

會唔會係無敵巴拉達
係000,歸0實驗者。

1.  叮噹  - 好懷念呢個名...多啦A夢..唉...改返叮噹好嗎/.\ ,故事好似睇極都睇唔晒咁@@有播就追...
2.  龍珠  - 撒亞人生於這個地方,請呼叫悟空!!! 男生必睇既一套, 可惜<龍珠Z>後就變晒質.....
3.  忍者龜 - 故事正, 打得勁 ,遊戲好玩!!!
4.  美少女戰士 - 細個時睇..經常諗 "變身未呀Q_Q", 咸濕仔既A片, HAHA
5.  咕嚕咕嚕魔法陣 - 經典草裙舞伯伯, 笑鬼死人!!!
6.  足球小將 - 點解我射波唔會有老虎出架!!!
呃我最深既一套卡通....I HATE U/.\
10.  蠟筆小新 - 教壞細佬既經典中既經典...
PATPAT外星人舞..你學成了嗎? 每集必笑!!

相關搜索目錄: 美少女

叮噹 同埋足球小將!!

叮噹是我的志愛動畫,重有q太朗

最有趣係神奇小子既蕃薯同奀仔,次次一齊出現奀仔一定問蕃薯:"蕃薯你爸爸副假牙搵番未呀?"每次必笑!仲有隻馬騮叫皮優講既猴子話都好有趣,唔知點解神奇小子會明白皮優講既話???
keve

我好鍾意銀河鐵道999
一來有深度, 有少少反對長生不死的感覺
二來夠長, 做足幾年先睇到結局
三.....夠咸...個女主角成日對住鐵郎除衫,

蜜蜂王子小其-其中一集有隻甲虫亞哥護送其它人走先
自己付出左.....
引用:
原帖由 飛機工程師 於 2007-10-30 18:40 發表
蜜蜂三子(小其)
銀河鐵路九九九
大力水手Q太郎

相關搜索目錄: 工程

義犬報恩-結局好傪,
戲場版係唯一令我亞媽睇到喊的卡通片
因為係餓死
引用:
原帖由 keve0223 於 2007-10-3 05:01 發表
義犬報恩, Q太郎, 巨人克里斯, 小甜甜, 大力水手,

超力(搖揺)同埋v型電磁俠(長劍)
磁力鐵甲人(飛天金剛鑽)
陰陽電磁俠
引用:
原帖由 gunman_keung 於 2007-9-18 12:39 發表
看來大部份兄弟也很年青吧

我呢D老嘢以前就看....

小飛俠(小學看日版, 中學看美版)
鐵甲, 三一萬能俠 一號及二號
沙漠神童-巴別二世
高達(0079 一年戰爭)
超時空三部曲(超時空要塞, 超時 ...

咁.........好冷門的
神威賽車手
飛鷹一號
引用:
原帖由 altazimuth 於 2007-11-22 21:33 發表
咦?? 好似冇人提我最愛既變形金剛.....o個陣一路睇, 一路恨買佢d玩具...

之前d師兄講過就唔講啦, 不過仲有:
IQ博士
忍者小靈精
黃金戰士
百獸王
G. I. JOE
我要衝線
橙路
童夢
touch
魔動王 ...

相關搜索目錄: 玩具

宇宙飛龍呢兩年有新版
但唔好睇
設計唔型
引用:
原帖由 LouisLee 於 2008-2-24 23:36 發表
傻豹、聰明笨伯、鐵甲萬能俠、三一萬能俠、超力 & V 型電磁俠、宇宙飛龍••••••

美國佬咪抄佢囉
獅子王
引用:
原帖由 朱飛 於 2008-4-14 08:15 發表

仲有70年代 "小白獅"

老兄
你起碼超過4x
我都認
引用:
原帖由 dynmv 於 2008-10-7 01:01 發表
條紅底横著係外邊嘅"神行太保".

神怪嬌嬌女
後來樽藥丸食食下無得充番滿
個女仔要決定做大人定係做番細路女
引用:
原帖由 keve0223 於 2008-6-24 17:15 發表
仲有一套手塚治虫既卡通, 講女孩既媽媽死左留低一瓶藥丸, 食一粒會變大人, 兩粒會變動物唔記得叫咩? 仲有仙女下凡, 小魔鏡同小蜜蜂.....

仲有一套講鬼佬特務
個個耳仔有值入通訊機
隻眼可以直接播番去總部

仲有化身奇俠?
條友隻電子錶可以比佢隠型一分鍾
引用:
原帖由 Sing 於 2009-3-9 22:44 發表
哈....終於有點共鳴親切感了.... 除了卡通,還有外國配音片....神偷碟影-文迪,無敵鈇金剛-岳史敵 和無敵女金剛-沈珍美!

仲有人魚公主
引用:
原帖由 baba2007 於 2009-5-24 01:32 發表

有無人記得麗的時代有套仙女下凡

good  sharing

V形電磁俠(無綫),黃金戰士,宇宙大帝,銀河鐵道999,光速戰神,皇牌突擊隊,17號無敵大鐵

引用:
原帖由 無毛sailor 於 2011-12-21 18:54 發表
V形電磁俠(無綫),黃金戰士,宇宙大帝,銀河鐵道999,光速戰神,皇牌突擊隊,17號無敵大鐵
V形電磁俠係麗的播!!!

基本全部看過~還有部叫什麼<神龍鬥士>也是的~超時空要塞~~

點可以冇IQ博士、黃金戰士、宇宙大帝、太空基地同埋高達?
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

叮噹 is my favourite

伏魔三劍俠 天地雙龍 大鐵人17 電腦奇俠 月光懞面俠

相關搜索目錄: 電腦

我喜欢叮当,现在都不时看看。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。