推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

48 12
發新話題

神州行香港卡

我想問
1. 我用萬眾飛線到神州行的香港電話,係香港接聽香港電話係咪唔洗錢
2. 如果我用萬眾飛線到神州行的香港電話,係北京接聽香港電話收幾多$
3. 如果我係北京打電話去香港收幾多錢?
4. 如果香港的朋友打電話比神州行的香港電話,佢地洗唔洗比錢,我又洗唔洗比錢?

聽說神洲行香港卡一個月只可發二百個信息,請問是不是真的?THX

好似吾錯,小弟用緊動感地帶,都係$25月租。

引用:
原帖由 forumdata 於 2008-3-15 16:32 發表
我想問
1. 我用萬眾飛線到神州行的香港電話,係香港接聽香港電話係咪唔洗錢
2. 如果我用萬眾飛線到神州行的香港電話,係北京接聽香港電話收幾多$
3. 如果我係北京打電話去香港收幾多錢?
4. 如果香港的朋友打電話比神州行的香港電話,佢地洗唔洗比錢,我又洗唔洗比錢?
1. 係
2. 1.28/min
3. 0.59/min
4. 你的朋友唔洗比錢。如果你是在香港你亦唔洗比錢。
日日做到無停手,總有收獲的時候!!!

請問而家係邊度介有得賣???

引用:
原帖由 Lam9394 於 2008-4-18 15:45 發表
請問而家係邊度介有得賣???
深圳各大小賣電話卡的小店或檔口都有,大概賣RMB200, 內有RMB95, 但就話登記後按指示打去中移官方電話/短訊會分幾次送多約RMB100話費(檔主口述, 未驗證)。

Thanks for sharing ! ! !

請問而家係深圳邊度有得賣番RMB$100?

因為我現在都是用一卡兩號,都是好貴呀

條一出羅湖關口下面地鐵站內中國移動營業廳有得賣RMB100,不過通常早上才有,因為好快賣晒。

thx 4 very useful info.!

用左咁耐,發現左些少問題: 

(1) 一卡兩號,在香港打唔到 1 字頭的電話號碼,只得 7 個字的號碼,例子:1835288 。 

(2) 加 133 或 1357 電話號碼唔得。 

(3) 飛線到一卡兩號香港號碼,到國內接聽時,就算對方唔顯示電話號碼,亦都睇到來電顯示。    

(4) 測試過,飛線到一卡兩號,好多時轉駁唔到。 

而家係邊度介有得賣????

引用:
原帖由 mf666777 於 2009-3-23 04:48 發表
鴨記有得賣,不過好似要成 200 元一張得 95 元面值。 

充值 100 人仔賣 120 HKD。 

引用:
原帖由 mf666777 於 2009-3-23 04:48 發表

中國移動香港各門市。

Good! Thanks for share!

thanks for share!

我買左啦, 香港Peoples賣HKD104
=============================

香港Peoples有HKD60的卡賣

我也有用,香港咭..................

part time earn money

邊間香港Peoples 仲有?
問左幾間都話冇卡賣..得增值

Thanks!!!!!  !!!

引用:
原帖由 hosang 於 2009-4-18 22:47 發表
邊間香港Peoples 仲有?
問左幾間都話冇卡賣..得增值
多數都冇得賣,之前連增值都冇得賣添。   

一係就北上買,或者去鴨記買啦,不過就貴少少。 

真係想買但又買唔到的咪PM我咯!

48 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。