推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

有冇人為左eggman買書o架?
聽講到17期就冇啦播......

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-8-19 15:07 發表
我係為左蛋蛋先買貴價版,無咪買平版囉~慳番~

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-8-19 15:07 發表
我呢2日行過報紙檔...
d 蛋蛋書多到好似未賣過~~~

相關搜索目錄: 報紙
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-8-20 02:08 發表

我呢2日行過報紙檔...
d 蛋蛋書多到好似未賣過~~~
其實出書一兩日後就公價減三蚊..............
但都成街係!!

因為上色真係越見求其........
希望跟住咖三皇同痴由會出得好D啦~

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-8-20 10:17 發表

其實出書一兩日後就公價減三蚊..............
但都成街係!!

因為上色真係越見求其........
希望跟住咖三皇同痴由會出得好D啦~
開一套公仔工模, 估計5000元左右, 一體成形射出計 1元, 上色0.3元  ,其他工序0.3元

假設發行5000套  , 成本唔會超過  2.6元  .....

真係吸血......

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-8-20 13:45 發表

開一套公仔工模, 估計5000元左右, 一體成形射出計 1元, 上色0.3元  ,其他工序0.3元

假設發行5000套  , 成本唔會超過  2.6元  .....

真係吸血......
成本20皮唔駛既野賣成38蚊..........

不過我都比佢呃緊

呢幾期發覺金羅漢是真心做個好人,不似裝神弄假,另外看來他會和智賢譜出一段「蕩氣迥腸」的忘年戀!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-8-21 12:08 AM 發表
呢幾期發覺金羅漢是真心做個好人,不似裝神弄假,另外看來他會和智賢譜出一段「蕩氣迥腸」的忘年戀!
忘年戀
5係掛
定係其實係"金欏柚"私生女"
佢老母當年被迫接咁多客
攪o下gag,o者

今期金羅漢俾智賢嘔到一身都係鼮黥X好笑,金羅漢驚成咁麊穜“鼲搹h期龍虎門舊龍、新龍、王風雷傳都只係好似見過幾次,第一次被小虎鰝鱄銴s破佢金鐘罩,第二次俾東方無敵迫降同請佢食糖(千刀萬蟻丸),第三次係見到霹靂金剛變鷵像麉芶憿A跟荋N到呢鑊,真搞洁I

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-8-20 21:45 發表

真係吸血......
不過黃生話:

沉靜了一輪的隨刊精品潮,最近喜見有復甦跡象。
  【王風雷傳】的「壞蛋」,與友公司福龍【神兵4】的「巨蛋」互相輝映,漸漸帶起一股熱潮。
  不過,今時今日原材料價格飛漲,搞精品純粹係追求自我滿足感和樂趣多於一切,基本上可以說無利可圖,唔蝕都偷笑。
  所以就算成日有讀友投訴好難買到特別版,要求推出多些數量,我們最終都係限量推出,就算「壞蛋」系列幾受歡迎,都係出1500隻就算,而龍少的「巨蛋」更只係出1000隻咁大把。
  有錢唔賺咁出奇?非也!只係要好好控制供求的平衡,事關賣唔出1隻,已經抵銷了10隻的利潤,仲未計本特別版漫畫的成本呢,條數真係好襟計兼難計。
  都好明白買唔到心頭好這種失落,尤其係撲來撲去撲個空,真係超無癮,但係,暫時來講實在愛莫能助,只可以建議各位,鍾意就預訂啦!呢個係唯一確保購得心頭好的辦法,請各位FANS見諒。
  08動漫節玉皇朝精品已經開始在幾家指定漫畫店接受預訂,唔想走寶,又或者未必得閒響動漫節第1日星期五入場的老友,識DO啦!

相關搜索目錄: 精品

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-8-20 13:45 發表

真係吸血......
上色應該貴d...因一隻公仔都上幾隻色...可能要0.5元...個扣可能又要0.3..隻蛋又要0.2...
不過印得1500隻...咁少貨..可能會貴多dd.........
不過佢賣到咁貴...點會賺唔到???可能賣500隻都回本...
                       /□\/■\
                        ||  ||

鐵聖老真係慘,俾人廢完又廢...

想知真龍將來會吾會將内功金甲九陽融合??

邪神仔會唔會幫風雷上到暗黑第三重天 期待中

王風雷傳睇到家鵅A始終都覺得畫面真係唔夠新龍靚,有D畫面線條太碎,同埋我真係覺得王風雷條十字架頸鏈真係好唔襯佢同好Q核凸,配埋佢一身裝扮真係極盡九唔撘八之能事!不過講真最近黥X場大戰用唔同麉陞奕黥蟆翔堀鶦u係幾好睇,起碼唔使燿鼣ㄚY荒山野嶺咁打!仲有一樣都係鶗y,由東方無忌輸功俾真龍足足半年都只係得鶗|陽?好似月仙兒同媚娘都四陽啦,仲要話練九陽神功要有陽光鵀a方先至事半功倍快練成,老編梗係忘記髐小虎鶪辣妨Y鄐今堛Z館個p見天日鵀a牢圓型練功房內自己速成苤I同埋而家薊F方無忌好似只係“傳授”而唔係“傳功”(今期四陽谷上六陽唔計),齔M係“傳授”咁又使乜留東方無忌條命蟋瓜\“傳授”九陽神功俾真龍呢,事關當今世上暫時謠蕭m九陽神功得以大成又練得齊全鴾S有邊叻得個佢,俾老編咁寫法真係搞到東方無敵“除褲放屁”(多此一舉) !另外唔該老鄺同周勝畫好D真龍個樣魽A人]將來要揹重飛架,你居然畫到佢個樣比嘍囉更嘍囉!一D強者氣勢都無,仲衰過四小將呀大佬!

就係因為東方無忌太屎,所以教左真龍半年先得四陽

唏,咁佢就咪鬼咁孤寒咪鬼教啦,直接輸功咪算囉,誤人子弟!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-8-25 07:11 發表
王風雷傳睇到家鵅A始終都覺得畫面真係唔夠新龍靚,有D畫面線條太碎,同埋我真係覺得王風雷條十字架頸鏈真係好唔襯佢同好Q核凸,配埋佢一身裝扮真係極盡九唔撘八之能事!不過講真最近黥X場大戰用唔同麉陞奕黥 ...
月聖使求求其其都谷小苦上8陽啦~
都唔駛半個鐘

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-8-25 17:59 發表

都唔駛半個鐘
係呀..十幾秒攪掂...
都係2版之ma...仲可以講一大輪9屎話...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-8-26 01:59 發表
都唔駛半個鐘
正確是用了十八小時,打通七陽,八陽兩組經脈,然後再輸功力,填滿氣穴,但用一分沒一分!

但後來唔聲唔聲,小虎已經完全練成八陽,R哂頭!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-8-25 16:29 發表
唏,咁佢就咪鬼咁孤寒咪鬼教啦,直接輸功咪算囉,誤人子弟!
東方無忌呢類人,正一口爽荷包蠟,想佢直接輸功,難了!

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2008-8-24 20:25 發表
鐵聖老真係慘,俾人廢完又廢...

想知真龍將來會吾會將内功金甲九陽融合??
「九金神功」

我覺得九陽同一陽互扣呢個概念都幾有新意呀!其實話九陽係白蓮鎮教之寶都幾攪笑下。其本上,阿豬阿狗都識九陽神功!月仙兒、明鏡、黑白疆屍、韋驚世、伏虎.........。個個渣住份影印本去練都得啦!又吾係不傳之祕!伏虎都有八陽祕笈,同九陽神劍、小霹靂、大挪移!真係上網函授、開班授徙都得

連無忌都識雙陽劍, 以前又唔見佢出下.
俾人捉咁多次危急關頭都唔用八陽丹, 宜家又整一粒出黎....
話唔定隨身仲有一樽"喇叭丸"
真係小佢喇叭....
本帖最近評分記錄
  • SIG 體力 +40 我很贊同 2008-8-26 14:30
  • SIG 威望 +40 我很贊同 2008-8-26 14:30

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-8-26 11:51 發表
連無忌都識雙陽劍, 以前又唔見佢出下.
俾人捉咁多次危急關頭都唔用八陽丹, 宜家又整一粒出黎....
話唔定隨身仲有一樽"喇叭丸"
真係小佢喇叭....
話唔埋仲有必理痛經痛配方、保濟丸同華興活絡油

引用:
原帖由 DanChan888 於 2008-8-26 11:36 發表
我覺得九陽同一陽互扣呢個概念都幾有新意呀!其實話九陽係白蓮鎮教之寶都幾攪笑下。其本上,阿豬阿狗都識九陽神功!月仙兒、明鏡、黑白疆屍、韋驚世、伏虎.........。個個渣住份影印本去練都得啦!又吾係不傳之祕!伏 ...
九陽神功都唔算亂傳比人,睇番其實得雙獅同白蓮教冇關係,其餘多數都要對白蓮教立過大功,先有得練(e.g 伏虎,韋驚世,明鏡),而媚娘,月仙兒個d,都算白蓮教中人,加上月聖使當時得寵,所以佢地先有得練!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。